söndag, januari 13, 2008

Kuddarna

Nu är kuddarna klara! Äntligen kan jag ställa undan symaskinen som glott uppfordrande på mig. För att få ett foto fick jag slita loss den ena från maken som redan hittat sin favorit.

För att få den sista klar, velourkudden i mitten, fick jag slita mig själv från "Bauer sucht Frau", alltså bondeserien i österrikisk tappning. Jättespännande! Lite svårt när de drog igång för fullt med dialekt, tydligen även för infödingar, för ibland var det textat. Sen gjorde de reklam för "Nanny" på tyska och även "Lyxfällan". Exakt samma koncept, där rådgivaren säger: "Jag tror aldrig jag stött på något värre..." Undrar om de köpt manus från varandra helt...


Det var bra att kudden pockade på uppmärksamhet... annars hade jag nog slocknat efter långpromenad och sen middag... På förmiddagen var jag på julgransplundring. Jo, det är sant. Men jag dansade inte. Det är jättebra att vara reporter i församlingsbladet, alla vill vara med på bild, och jag kan gå och komma lite som jag vill. Jag var dock med på hela gudstjänsten som föregick det hela - men sen en liten kortis på konfirmandföräldraträffen med föreläsning: "Hjälp, jag har fått en tonåring!".
Jag tyckte det var urhäftigt att alla konfirmander dansade ringdansar utan minsta protest, tillsammans med körbarn och deras mammor. Jag undrar om deras föräldrar som satt på föreläsning inte skulle blivit rätt varma om hjärtat av denna bild? Fast - de får se en ännu bättre, med fler ansikten, i nästa nummer av församlingsbladet.

35 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Å - julgransplundring med ringdans - jag minns det som i går! Måste kanske bli en blogg rent av! (Lever ju ett stillasittande liv f tillfället, så nån ringdans blir det inte)

Cecilia N sa...

Julgransplundring ... tänk att sånt finns fortfarande.

Mina barn har nog aldrig varit på nån ...

ab sa...

Otroligt snygga och proffsiga kuddar!

Annela sa...

Vilka myskuddar!! ser ut som nåt man kan se i Sköna Hem.

Bloggblad sa...

K-häxan & Cecilia N: Jag har inte varit på nån sen barnen gick i söndagsskolan... fast då skulle ALDRIG några konfirmander ha varit med!

ab & annela: Tack tack! Men maken gnäller över att de röda julkuddarna var snyggare... dem får han inte se förrän möjligen till första advent... då sprättar jag fram dem.

Sköna hem... allt beror på ur vilken vinkel man ser det... jag ser ju till att inga dammråttor kommer i bild.. :)

Panter sa...

Fina kuddar! Du har hunnit med mycket idag. Det måste vara solen. Var hittar du österrikisk teve? Vore intressant att se.

Hannele sa...

Ungdomarna bara längtar efter att få dansa :))

Bloggblad sa...

Panter: Tack. Jag tror det var RLF... nej, hette det så? RFL? Vi har så otroligt många kanaler, jag brukar aldrig bry mig mer än om zdf-infokanal som alltid sänder små informativa snuttar där alla pratar fint. Men så satt maken och bläddrade... Jag är inte säker på att jag hittar dit igen.

Bloggblad sa...

Hannele: Dina?
Jag var helt övertygad om att konfirmanderna inte alls skulle stanna till dansen... bara äta korv och glass och försvinna. När jag vaktat på disco brukar det sällan vara nån som dansar, de flesta bara "hänger" och käkar chips.

mossfolk sa...

Vad KUL med julgransplundring! I år är första gången någonsin(?) som jag inte varit med på någon alls.

Kuddarna blev jättefina. Så fina att jag blev alldeles inspirerad och genast gick ut på blocket för att se om någon ville sälja sin symaskin :)

Bloggblad sa...

mossfolk: Å, vad kul! Visst är det häftigt med all inspiration man får den här vägen! Lycka till. Och glöm inte visa resultatet!

Inga M sa...

Kuddarna var väldigt snygga! Passar utmärkt i den där soffan. Men det kanske inte är kuddar som mannen ska använda till att vila huvudet på, de ser inte lätt-tvättade ut.

Elisabet sa...

Himla snygga kuddar; nu vet du ju vad du kan få extrainkomster av när pensionen kanske blir mindre än du hade förväntat dig ..-)

Strumpstickan sa...

Snygga kuddar! Ser ut som choklad:)

Anonym sa...

Snygga kuddar! Kan du komma hit och göra några? Jag kör bara med sicksack och raksöm. Nej jag skojar bara. Men har inte något att sy. Inte något att sticka, men har inte kommit i närheeten av en garnbutik ännu. Men kanske nej jag hinner inte på fredag. Vad trist för jag är ju ändå i storstaden. Hm.. kanske ändå?

Jo vi städade ut julen och på kvällen kunde flickorna gå lös på sina pepparkakshusen. jag fick stora delar av huset, som inte innehöll nonstop.

cruella sa...

Julgransplundring... vilka minnen! Där jag kommer ifrån var det Husmorsföreningen (finns nog inte kvar) som anordnade, i logens samlingssal. Det var på den tiden byns enda stora offentliga samlingslokal och den spelar nog lite av samma roll än i dag. Pingisträning, bio, julbasarer...

På julgransplundringarna tog man lotter ur en tombola och vann lovikkavantar. Och dansade man till väsande dragspel och fiskade godispåse. Och kutade runt i trygg frihet bland alla vuxna ben.

Anonym sa...

Fina kuddar! Och maken har redan en favorit - det var snabbt! Revirbeteende kanske?

Vi hade alltid julgransplundring hemma i Södertälje den tionde januari för då fyllde lillasyster år. Låter jättetrevligt med tonåringar som deltar frivilligt.
Nuförtiden är julgransplundring för mig mer ett träligt slavjobb för att få ut eländet utan att barra ner för mycket. Men kanske också ett tecken på att man är ett steg närmare våren.

Kulsprutan

LindaLotta sa...

Men så mycket här var skrivet - du börjar ju likna Elisabet :)
Kuddarna var jättefina!
Och det är så roligt att kunna förnya med nya överdrag och nu när ni har allt sprillans nytt så måste det vara så tacksamt.

Men julgransplundring, nä tack...

Annika sa...

JULGRANSPLUNDRING!!! DET var kul när man var liten! Och det var år och dag sen jag gick på ngn! Bäst var godispåsen man alltid fick! :-)
Fina kuddar har du också gjort! KUL att maken redan hittat sin favvis...

Musikanta sa...

Du är en jätteduktig fotograf. Som jag sagt förut - journalistyrket hade passat dig perfekt, i synnerhet att jobba på en lokaredaktion där man både får vara reporter och fotograf. Och där är du ju nu efter alla år. Jag har rekommenderat dig till Länstidningen. Maila mig får du veta mer.

malou sa...

I ditt svar på min kommentar undrar du om jag helt slutat skriva i min blogg, men det har jag ju inte! Jag erkänner att jag hoppat över ett par dagar, men annars har jag lagt in bilder på mannens barnbarn, på mannen själv och på katter, nya lampor med mera. âr du säker på att du inte förväxlar min med någon annan? Snygga kuddar, förresten :-)

Bloggblad sa...

Malou: När jag klickar på ditt namn här i min kommentarsruta, kommer jag in på en grönaktig blogg med senaste inlägget daterat "29 juni 2006"... vet inte hur jag ska hitta rätt.

Musikanta: är du helgalen???

Ni andra: Jag återkommer när jag svimmat färdigt över Musiakantas galenskaper...

Anonym sa...

Smart att göra kuddar som tåls att tumla runt med och klämma på. Dom ser ut att passa soffan bra och fina ser dom också ut att vara.

Det var mycket snack bland barnen idag om julgransplundringar. Många hade träffat omten och fått en åse.

Bloggblad sa...

Inga M: De kommer aldrig att tvättas. Tyget var billigt och det gick snabbt. En fläck går väl an att ta bort, men när de är fula syr jag nya. Resursslöseri... jo. Men jag spar vatten och tvättmedel och håller textilindustrin igång.

Elisabet: Ja, vem vet. Jag kanske kan stå på kuddmarknad?

Strumpstickan: Tack. Den mittersta får mig att tänka på choklad. Med guldpapper...

Cruella: Välkommen. Du får det att låta som om du är urgammal - men det ser jag på din blogg att det är fel. Den lilla byn där maken kommer från, i skogen, låg Ordenshuset uppe på en kulle och svalde alla stora samlingar.

K-sprutan: Jag har egentligen inte varit på så många, som barn minns jag mest att vi dansade kring granen före jul. Och en enda gång när barnen var små, bjöd vi hem en massa folk och hade plundring med dans. Nu blir det mer mental glädjedans när allt är bortstädat.

Linda: Hehe... nej, SÅ flitig är jag inte. Men vi är förvisso lika i mycket annat.

Annika: Tristast var när de lagt en clementin och ett russinpaket i.... fusk.

Musikanta: Jag väntar ivrigt på svar.

Malou: Klicka på ditt namn här, får du se vart du hamnar. Jag vet inte hur jag ska komma rätt.

Gunnel: Fast oftast tumlas det mest på helgerna... Vardagar sitter vi häruppe. Blir fortare varmt.
Den av mina elever som höll på att vänta ihjäl sig på tomten, börjar redan se fram emot nästa års besök...

malou sa...

Jamen, det är inte där jag skriver (det är bara en reservblogg) Försök på http://www.enjoydiary.net/no/malou istället, så skall du se att det finns mer att läsa!

cruella sa...

Hehe. Urgammal eller purung - på vissa ställen står helt enkelt tiden still!

Lilla B sa...

Sy kuddar!Tänk om man kunde... Jag som en gång tappade bort min symaskin. En grön Husqvarna.
Du har en Bloggutmärkelse att hämta hos mig.

Bloggblad sa...

malou: Ja, nu kände jag igen dig. Har varit inne på den blåa sidan förr.

Cruella: Det är när man tänker på vissa saker, som ordenshus, kalasbyxor och bläckhorn, som man känner sig lastgammal... Eller?

Lilla B: Det kallar jag tappa bort... hoppas den inte kom på tårna.
Jag rusar genast över till ditt växthus!

Strumpstickan sa...

Du har fått en utmärkelse idag i min blogg för att du gör mig glad varje dag:)

Bloggblad sa...

Strumpis: Men oj! Måste titta direkt! Vad glad jag blir!

Nina på Johangården sa...

Tjusiga kuddar, som vanligt :)

Evas blogg sa...

Vilka otroligt eleganta kuddar!!

Vonkis sa...

Tjugandag knut, då ska julen ut. Fast här får den stanna ett tag till, nu när jag ändå bemödade mig med att ta fram grejerna.

Kuddarna är verkligen snygga, är grymt impregnerad!

Klimakteriehäxan sa...

Idag skriver jag om dig! Du är en av mina medbloggare som jag ger You make my day-priset!

Klimakteriehäxan sa...

Hoppsan, jag hade inte glömt det trots allt. Nåja, då har du fått det påpekat två ggr!½