Statcounter

måndag, februari 18, 2008

Bytet

Fast... att använda ordet "byte" om garn funkar inte. Då låter det som om jag sprungit och bytt i affärerna, och det har jag inte. Inte heller "nedlagt byte"... då låter det som om jag tröttnat på att byta..

Så jag struntar i safaritermerna och visar mina inköp! Den stora röda härvan är mer åt det ceriseröda hållet än det ser ut på bilden, det ska bli en gles avlång sjal i stickor nr 15 (som jag också köpte)
Det mörklila uppe till höger är ett Rowangarn, jag har ett par nystan till och det ska bli en trekantssjal.
Det lilaspräckliga längst fram är ett japanskt silkegarn som ska bli muddar (blir mer och mer grönt längre in kan jag se.... De övriga till vänster ska också bli muddar.

Jag var i fem garnaffärer, namnen har jag redan glömt och är för lat för att kolla... lite olika service... intressant när man märker skillnaden så markant i hjälpen och intresset från expediterna!

Men - Anntorps garn i Gamla stan minns jag, där var en annan kund, en man i min ålder, som påminde om designer-Simon i tv (fast kortklippt). Han drog in mig i garnsamtal (näe, jag föll inte för att skriva "nystade in mig"!!!) och var mycket initierad och hjälpte mig välja och såg vilka färger som skulle passa mig bäst. Det fanns många frestelser i den affären... Affärsinnehavaren där var verkligen engagerad! Full poäng!

Nu måste jag jobba vidare med församlingsbladet som snart ska gå till tryckeriet. Fick en liten stund över eftersom jag väntar på mer info att peta in.... och vänta är något jag lärt mig.
Solen skiner - och jag är ledig en hel vecka. Tjoho!

15 kommentarer:

Linda sa...

Jag är imponerad över att du kunde hålla dig till den mängden garn :)
Härliga färger.
Jag fick garn med posten häromdagen och fick en smärre chock - imorgon går det i retur.
Jag kan inte gå omkring och se ut som en gris....

Bloggblad sa...

Det bästa med att se garnet först - är just det... färgerna blir inte riktigt rätt...

Jag vet ju att jag inte ids göra några stora projekt, och garnerna till muddar går att blanda så det blir variation ändå.

Humlan sa...

Kul att du ger Anntorp full poäng, det brukar jag också göra när jag har varit där.
Härliga, vackra garner och även jag är imponerad över att du inte kom hem med mycket mer.

Bloggblad sa...

Humlan: Jag är extra glad för det tipset du gav!
Har sett affären tidigare, men det var under min icke-stickande period.

görel sa...

Härliga garner, men – lite?? Håller med om att du var duktig som kunde begränsa dig!

Jag tackar också för tipset om Anntorp, måste gå dit nästa gång jag är i Stockholm.

Strumpstickan sa...

Anntorps garn i Gamla stan... antecknat:)

Bloggblad sa...

Görel: Jag törs inte köpa på mig för mycket, då blir jag stressad av att garnerna ligger och ropar på mig.

Str-stickan: Du kommer också att trivas där, tror jag. Ganska annorlunda garner.

Anonym sa...

Jag är lite nyfiken på hur jag blev i församlingsbladet... Måste komma ihåg att ringa och be mamma och pappa att spara tidningen när den kommer. De har annars en förmåga att slänga den rätt i papperskorgen...

Bloggblad sa...

Emelie: Du blev så bra så! Klart att de sparar ett ex. Den har inte gått till tryck, så om du vill läsa och lägga till nåt om din predikan eller så, går det bra. Men det får bara bli ett par rader... det är som vanligt trångt om utrymmet. Jag mailar!

Musikanta sa...

Det spräckliga garnet beställer jag till mina muddar. Det verkar spännande.

Bloggblad sa...

Musikanta: Vi får se vad det räcker till... men det ska nog gå bra. Måste ju se till att ha ett rejält gäng muddar med på nästa marknad i slutet av mars.

Humlan sa...

Jag ser att du har köpt Addi-stickor. Jag provstickade nyss med mina Addi i storlek 15, det klingar väldigt hemtrevligt om dom! (Jag gillar verkligen det märket, garnet fastnar inte och stickorna är spetsiga så att det blir lättstickat.)
...hur det gick med stickningen? Inte bra, så nu är det stickor 10 som testas (inte Addi).

Bloggblad sa...

Humlan: Oj, det var ju illavarslande... hoppas det går bättre för mig, då. Damen i affären hade stickat upp en sjal med såna stickor och det såg bra ut, men jag vet att jag inte egentligen gillar att sticka med så grova.

Anonym sa...

Härliga garner, då kommer snart bilder på det stickade också då :)

Bloggblad sa...

Nina: Det kan hända... men jag brukar inte lägga ut allt jag stickar... kanske - om det blir bra... (nåja, det brukar bli rätt skapligt!)