Statcounter

måndag, februari 18, 2008

"Vinst"

"Veckan börjar bra!" sa han som skulle hängas på måndagen... Och jag håller med - om att det har börjat bra, alltså. Sitter nästan och hoppar på stolen i ren glädjeyra... Om jag vann på triss? Näe, det vet jag inte än, för de har inte kommit, men det finns andra sorters vinster...

Fick nyss ett mail med det roligaste jag vet... och vad är det då? Jo, förstås att jag får låtar utgivna.... Och den här gången blir det hela fem stycken i ett svep. Två av dem har jag tonsatt själv, och en är helt nytonsatt av förläggaren själv... och den blev så fiiiiiiiiin. Jag klarade att spela den, trots att det var fem b-tecken... en helt underbar melodislinga. Jag har hoppats länge att han skulle vilja tonsätta nåt, för han är en av mina favoriter inom kör- och psalmvärlden.

Meeeen - jag har underkänt en ändring i texten som han gjort för att få variation... jag går inte med på att skriva "han" om Gud... inte "hon" heller... (vilket skulle vara mer som provokation). Han får snällt upprepa ordet Gud!

Nu måste jag gå ner till pianot och spela den nya igen, så jag kan gnola på den medan jag går ut och stavar mig fram i solen.

Uppdatering: Det var inte 5 låtar.... det var 6. Ännu bättre, alltså... Jag skickade ett häfte med bortåt 40 barnvisor i för flera år sen, det finns alltså gott om visor att plocka av. Utgåvan är ett slags prenumeration, man får blad att fylla på i en fin pärm.

Det finns smakprov att lyssna på om man har "Scorch" i sin dator - bara att klicka för att ladda ner annars på (ta bort * mellan bokstäverna) www.t*o*n*i*k*a.nu och sen letar man under "Meny" och"Barnkör". Fast de nya 6 ligger förstås inte ute än - och man ser inte på sidan vilka jag gjort. Och med den här krångliga instruktionen är det nog ingen som orkar dit....

29 kommentarer:

Linda sa...

Stora grattiskramar!
Jag är ännu mer imponerad över din förmåga att skriva text och musik.
Och det måste vara något alldeles speciellt när någon annan tonsätter det man har skrivit.
Passa på att fira - du har ju lov för bövelen :)

Vonkis sa...

Grattis!!!

Håler med LinaLotta, fira hela sportlovsveckan!

Vonkis sa...

Nu kan du spana in R.E.M. hos mig :-)

Bloggblad sa...

Linda & Vonkis:
Tack! Jag ska fira - fast inte med tårta... kanske... hm...

Linda: Jag är faktiskt ganska förvånad själv när jag får till det...

mossfolk sa...

Grattis! Vilken toppenbra start på en ledig vecka.

Lilla B sa...

Grattis!

Bloggblad sa...

Mossfolk & Lilla B: Tack - jag märkte att jag svävade fram i solen med vinden....

Annika sa...

Vad roligt!!
Grattis till dig! Och jag måste hålla med flera ovan som säger att det måste vara otroligt upplyftande att kunna skriva både texter och göra musik!!!

Anonym sa...

GRATTIS :D

Musikanta sa...

Den där låten med 5 ben kan han väl göra om till C-dur. Annars är det ingen vanlig människa som kan spela den! Grattis för övrigt. Förstår att det känns härligt.

Bloggblad sa...

Annika & Emelie: Tack ska ni ha!

Musikanta: Ska du säga!!!! Du är en av de få jag känner som kan spela med hur många kors och ben som helst!!! Men så är du ingen vanlig människa heller utan en ovanlig musikantor! :)

Och Dess dur är mycket vackrare och mjukare än hopplösa C dur. Jag har spelat den så många gånger att jag faktiskt klarar den riktigt bra nu.

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt mycket grattis! Vad är väl en garnsafari och några trisslotter mot detta? (fast jag håller tummarna för lotterna t v)

Anonym sa...

Grattis, det var roligt!

Anita sa...

Vad kul! Gratulerar! Och att fa sangerna utgivna! Onskar jag kunde skriva musik!

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack - det går inte att jämföra på samma dag. Inte för att jag blir rik på det jag skriver, men den inre glädjen är mer värd än några hundralappar (att köpa garn för...)

Marskatten: Jättekul - fast jag var så hispig igår att jag inte fick mycket gjort alls.

Anita: Tack - det är så pass nytt, 10 år sen jag fick stipendium första gången, och då var det dessutom första gången jag lät någon se mina texter! Så jag har inte riktigt vant mig än. Blir så himla lycklig varje gång - för inte kunde jag ana då för 10 år sen att nån tyckte det var bra och användbart.

Anonym sa...

GRATTIS!
Jag är som vanligt impad.

Lycka till med både trisslotterna och stickandet!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Äntligen har jag lyckats... att impa på nån... :)
Det är svårt det där - att dela med sig av sin glädje när nåt lyckas. Det känns nästan lättare att berätta om alla refuseringar jag får - och alla tabbar jag gör...
Men tack ska du ha!

aurorabuddha sa...

Namen, ah! Du kommer ju att bli *kandis*! Fast det kanske du redan ar, vad vet jag langt harborta? :o)

Vad du ar *fortunate* som har en san talang, som sprider san gladje runtomkring! Good karma!

Bloggblad sa...

aurorabuddha: Hehe, kändis vill jag inte bli, och är inte heller(om man bortser från att väldigt många i den här lilla staden vet vem jag är).

Däremot har jag inget emot att mina sånger sjungs flitigt och blir omtyckta! Det är skillnad på "känd" och "erkänd".

Eleonora sa...

Ojojoj - du är makalös! Roligt att det ger utdelning. Klart det heter Gud och inte han eller hon!!Bra att du står på dig.
Stort grattis och lycka till!!!!
Kramis

Cecilia N sa...

Tonika, är inte det mannen på Hemsön?
Ja han gör fina melodier!

Har du sjungit hans Ave Maria? Den är hårresande vacker.

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, så mycket som jag skrivit och fått refuserat under de 10 år jag hållit på, så känns det rättvist att det ger vinst ibland.
Det är gammal slentrian tror jag, att skriva "han". Ganska praktiskt, men om man tänker efter är det inte bra att personifiera Gud.

Cecilia N: Jovisst är det han. Du förstår nog på ett ungefär hur bra sången låter... jag har inte sjungit hana Ave - men många andra fina.

Elisabet. sa...

Tala om att du har hamnat i ett tillstånd liknande ketchupeffekten!
Här kommer en stor grattiskram från mig! Så himla roligt för dig!

Bloggblad sa...

Elisabet: Tack - jag kan ju alltid hoppas att lotterna ger nånting, i alla fall...

Elisabeth sa...

Ett väldigt stort grattis...! Jag vet ju hur vackert du skriver...!

Varm stor kram..

Hedgren sa...

Jamen GRATTIS! Så roligt! Måste kännas som ett skönt erkännande!

Evas blogg sa...

GRATTIS!! Så roligt! Och jag vet ju hur duktig han är :-)! Och hur duktig DU är!!

Bloggblad sa...

Elisabeth: Tackar allra ödmjukast! Men du vet, det är ingen garanti att allt blir bra för det...

Hedgren: Jotack! Det är otroligt tillfredsställande. Skulle det sen gå att tjäna pengar på vore det ett plus, men det ger inte alls många kronor i kassan. Men - vad är pengar värt mot att vara glad och nöjd?

Evas: Du måste hälsa när du träffar honom - jag är så avis! Och det där med duktig... prestationsångesten är inte heller lätt att tas med...

Evas blogg sa...

Nej du, den ångesten är en hård nöt att bita i - jag vet!! Jag lovar att hälsa.