Statcounter

tisdag, februari 19, 2008

Mjuk i örat...

...är jag nu efter en timmes telefongenomgång med tryckeriet. Första korret kan jag förhoppningsvis slänga till pappersinsamlingen - och så får jag ett nytt med alla rättningar införda och alla vita fläckar fyllda med pålysningar som kom till slut - och bilder rättplacerade i snygg layout. Det är mängder med småsaker som lätt kommer bort i hanteringen, så jag måste skärpa till mig... jag som kan slarva bort ett papper medan jag håller i det... I morgon får jag nästa korrektur - och sen blir det förhoppningsvis ett kortare justeringssamtal på torsdag.
Nyss upptäckte jag att jag slarvat bort en omskriven artikel - personerna som jag skriver om (obs! Det var inte medvetet att det blev tvetydigt och dubbelbottnat med "omskriven" och "skriver om") får ju läsa och ha synpunkter - och kanske hamnade den i nån tillfällig fil, eller också slarvade jag med sparaknappen. Gggrrrrr....! Jag har i alla fall ingen annan än mig själv att skylla på...
(Till Emelie som läser här ibland: Det var inte ditt! Och bakgrunden på din bild blir beskuren så att bara du kommer med!)
Bortsett från mitt arga utbrott, tycker jag att det här är jätteroligt! Och killen på tryckeriet är proffs och fixar och flyttar och beskär så det bara visslar om det.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till Fru Redaktören! Så mycket text och bilder som du verkar har framfördig, kan det väl inte göra så mycket om något fattas? Eller?

Tankevågor sa...

Såg att du varit hos Anntorps garn i Gamla Stan. Visst är hon trevlig och hon har en mysig affär.

Anonym sa...

Spännande att se sig själv på bild så småttigt så att bara jag ser att det är jag, nästan i alla fall. Hoppas du hittar filen som försvann!! Och lycka till med alla justeringar och korrekturer.
Själv ska jag laga lite mat innan det är dags för kvällen att sluta med sång. Körsång. :)

aurorabuddha sa...

Gor du ett Nyhetsbrev, Newsletter? Det har jag ocksa varit ansvarig for en gang i tiden. Jattekul var det! Och snygga blev dom. Om jag far saga det sjalv. Och det gor jag ju. :o)

Bloggblad sa...

Marskatten: Hehe... ingen som märker om nåt fattas... men ojojoj, vad de märker! De som vill ha med sina pålysningar och annat.
Men kul är det - kreativt och aktuellt och ger massor av kontakter!

Londongirl: Ja, det var ett mysigt ställe, jag kommer att gå dit igen. Dels var det annorlunda garner - dels är det trevligt när man blir pratad med som kund.

Emelie: Du är så söt på bilden och har skrivit så trevligt - du blir kändis i stan direkt!

Bloggblad sa...

aurorabuddha: Nej, det är lite mer, ett 12-sidigt blad som kommer ut 4 ggr per år med info som ska locka folk och intressera den som läser... så det är artiklar och intervjuer och reportage. Hur kul som helst, och ganska påkostat med fint papper - bilderna blir mycket finare än när jag får det som pdf-fil.
Visst måste man få säga själv att det blir snyggt... speciellt om ingen annan gör det... :) Fast jag brukar få väldigt snälla och positiva kommentarer, utom när jag glömt nåt (vilket bara hänt en gång - och det tog jag igen i nästa nummer med en helsida... )

Eleonora sa...

Oj vad kul och såå många bollar du måste hålla i luften samtidigt. Smart och duktigt!
Välkommen in till mig om du hinner och titta på något jag verkligen jobbat mycket med.
Ha en god kväll och stor kram

Klimakteriehäxan sa...

Härligt med folk som läser korrektur - och ser till att det händer nåt med tyrkfelen!

Bloggblad sa...

eleonora: Jag ska kolla!
Jag har många gånger försökt att bara leva med en boll... men det funkar inte. Rätt som det är, är det fullt upp... men jag erkänner att jag blir lätt stressad innan allt är klart med "bladet" för det är många som läser och det är kyrkans ansikte utåt - inte mitt :)
Godnatt på dig med!

K-häxan: Ohc vi ska vra glda att jag inte srkivtt atrikarnla en frdgaskvel.

Strumpstickan sa...

Ser väldigt roligt ut:)

Klimakteriehäxan sa...

Det konstiga är ju att människan är så funtad att hjärnan läser "rätt" i alla fall. Och likväl blir jag fullständigt galen av alla korrfel som det kryllar av - lite kan jag förlåta det i dagstidninar, men i BÖCKER??? kan förstöra hela läsupplevelsen! Bu!

Bloggblad sa...

Strumpstickan: Ett kreativt pussel... verkligen jättekul, det enda som stör är att andra som är inblandade oftast kör efter sista-minuten-principen, då blir det inte mycket tid till eftertanke och filande.

K-häxan: Konstigt nog är också hjärnan funtad så att den mest ser andras skrivfel - jag läser så noga, men alltid hittar proffskorren dubbla "men" eller en omkastad ordföljd som jag glömt justera när jag ändrat meningen. Jag läser som jag vet att det ska stå.

Att det är så mycket fel i böcker beror jättemycket på att bokfloden är så enorm och att förlagen inte kostar på korrekturläsning som de gjorde förr. Har jag hört. Ett slarvfel här och där i tidningar står jag ut med också, men gillar inte när de gör språkliga fel på "sin" och "hans" och dylikt.

I böcker tycker jag det stör väldigt, även meningar som är krångliga och måste läsas om flera gånger stör mig. Däremot har jag överseende med kommatering, som jag tycker är svårast av allt. Det finns så många olika skolor.... kommatera som du vill.... gör som jag vill.... gör som ... etc. Mest gör jag som jag vill...

mossfolk sa...

Vad roligt det låter! Och vad bra det måste kännas sedan när allt är klart och utskickat och du vet att det är du som ligger bakom hela bladet.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Ja, det känns bra. En hel del är teamwork, så jag är inte ensam, men det mesta ser jag till att få ihop. Sen har jag en helt suverän pensionerad journalist som stöd och bollplank... får massor av goda råd och framför allt stöttning.

Elisabet. sa...

Jag betalar gärna frakten .., men prenumerar gärna på dom här tidningarna. Bara så madame vet ..-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Åh, vad du är gullig! Men än är inte mitt frimärksarv slut, så jag kan bjussa på frakt. Du kan få bjuda på ett sånt där gudomligt wienerbröd när vi träffas nästa gång. För det måste vi ju!

Musikanta sa...

Om du har redaktionen i samma rum som vi hade blogglektion i kan jag förstå om det kommer bort ett och annat. Jag tycker i alla fall du är jätteduktig som gör en tidning alldeles själv!

Bloggblad sa...

Musikanta: hm... avstår från kommentar om varför grejer försvinner... :)

Jag gör bara hälften - killen på tryckeriet fixar layouten och får allt på plats - fast jag sitter ju i telefonen och har synpunkter...förstås.

Musikanta sa...

Omm du har redaktionen i samma rum som vi hade blogglektion i förstår jag att det kan komma bort ett och annat. Jag tycker i alla fall du är jätteduktig som kan göra en hel tidning själv!

Musikanta sa...

Jag kom inte ihåg om jag hade klickat på Publicera eller ej. Tydligen hade jag det. Får skylla på den höga åldern!

Bloggblad sa...

Musikanta: Men du vet, man kan vara pigg ända till 90... :)

Och det gör inget alls om du pikar mig för mitt kaotiska skrivbord...

Nu har jag röjt undan så man ser vad bordet är tillverkat av för träslag. Hinner nästan glömma att det är bok-stav... hehe... Vad annars?

Anonym sa...

Mumla ett mantra och ta det lugnt! Det går säkert alldeles förträffligt, fast jag förstår att det är mycket att tänka på och vara ansvarig för. Och allt är ju lika viktigt för slutresultatet!
Good luck!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: jag gör det! Och nu är det hos tryckeriet, jag väntar på korr nr 2, men... eftersom jag inte kan tjata och påverka, så tar jag det lugnt. Har bara njutit av ledighet idag. Bild kommer när teknikern kommer hem och visar hur jag för över från mobilen... blev helt oväntad fika med bloggarkompis!