Statcounter

söndag, februari 10, 2008

På tredje dagen...

...ligger jag kvar i soffan. Fast - jag har hasat mig runt på svettdrypande stavpromenader både igår och idag. Men mest har jag sett detta framför mig. Trots att de tre intensiva dagarna gav en mängd kreativ energi, brände jag av en hel del kroppslig...

På bild träder de ljusa fläckarna i tapeten fram mer och jag ångrar att vi inte målade om även det här rummet... I verkligheten syns det inte så mycket att det hängt andra saker på väggarna. Och när solen börjar lysa in igen, kommer det säkert att justeras av sig självt.

Det här är alltså mitt favoritställe. Guidad tur följer för den som är intresserad:

  • Till vänster ett fönster med mycket himmel, snett bort till vänster två akvareller från viktiga ställen, mors och fars hus där de bodde som pensionärer samt kyrkan där jag gifte mig. Allt målat från två köksfönster hos konstnären/grannen.
  • Det rosalila är ett almanacksblad från januari med utsikt över Chiemsee och Kampenwand. En betydelsefull plats för mig.
  • De små runda tavlorna kommer från min mormors hem, förmodligen urklippta ur en veckotidning. När mamma var liten lurade hon i sina kompisar att den blonda lockiga lilla flickan var hon själv (trots att hon hade rakt svart hår) och att det unga paret i en fransk gränd var hennes föräldrar.
  • Den högra tavlan är ett av mina konstnärsryck som jag fick i somras. Jag erkänner att jag är jättenöjd med den. Det finns en himla massa symbolik inmålad som man kanske inte tänker på, men mig säger den en hel del som meditationsobjekt. Den är avmålad från ett foto på stigen genom prästgårdsparken.
  • Klocka - för även om jag försöker koppla bort tiden när jag ligger här, kan jag inte med att komma för sent...
  • Foto på familjemedlemmar - jag märker nu att maken saknas. Får åtgärda det! Fast å andra sidan ser jag honom live varje dag, vilket jag inte gör med de andra.
  • Värmeljus med behållare för doftessenser.... mmm..... Andra dofter är jag allergisk mot, men inte såna.
  • En skulptur som jag fått av mina körbarn.
  • Några cd-skivor.... spelaren står på golvet, den får inte plats i hyllan.

Och nu ska jag strax se den här vyn på riktigt. Kanske måste jag fixa till lite käk - maken har staplat ved och är säkert hungrig. Jodå, jag hjälpte till med en del stapling efter promenaden.

Vad har du för favoritplats hemma?

17 kommentarer:

C sa...

Vardagsrumssoffan. Införskaffad för ett år sedan, och den är så där stor så man kan riktigt krypa upp i den. Mörkbrun är den också så man inte ser smutsen...

Linda sa...

Vilken mysig plats!
Jag ska känna efter var jag trivs bäst, det blir nog ett liknande inlägg endera dagen.
Soffan står högt i kurs när jag tänker efter.

Bloggblad sa...

Fr B-mal: Den här soffan är bara min. Det finns en ännu skönare i v-rummet, men då har jag inte telefon och musik inom räckhåll. Inte heller ser jag snabbt om det kommer någon på grusgången.

Lindalotta: Vore kul att se. Gissar det är soffan som gäller för många.

Lilla B sa...

Jag har två favoritplatser.
Den ena är min plats vid köksbordet. Då ser jag ut genom fönstret som jag publicerade härförleden. I en björk alldeles utanför fönstret sitter en fågelholk och med kaffekoppen i hand kan jag följa flugsnapparnas liv frampå vårkanten.
Den andra favoritplatsen är vid datorn. Det är ett rörigt ställe.Papper och pennor, brev, böcker, kabel till kameran och gem i övermått samsas på en pytteliten yta men är ändå kontaktpunkt med Storvärlden. Den platsen gillar jag.

Annika sa...

Vilken mysig plats, och mysig utmaning...Hoppar förmodligen på det här senare i veckan. Älskar ju sånt här.
Gillar din mammas lurendrejeri, hihi! Och vad kul att du har just dom ramarna idag.
Min favvisplats i hemmet är nog soffhörnet vid läslampan och mitt köksbord (om bara stolarna vore lite bekvämare så...).

Bloggblad sa...

lilla B: Jag har sett ditt fönster - tänkte just att det såg rent och välstädat ut...

Min datorhörna gillar jag också, men ack så rörigt bland alla papper...

Annika: Den väggen är det bara jag som ser - och därför har jag placerat tavlor som jag vill titta på och inte brytt mig om hur de ser ut i största allmänhet.
Jag ser fram emot att få se fler favvoplatser.

Elisabet. sa...

Underbart! Sånt där gillar jag att titta på .., hur andra har det hos sig ....

Tack för titten!

Bloggblad sa...

Elisabet: Det tycker jag med. Någon skrev en gång att hon sett hela mitt hus.... men jag har bara visat små små delar tidigare. Fast hon kanske inte fattade att jag har en drös med rum som ingen får se... :) förrän jag städat....

Lena sa...

Vad kul!
Jag hakar på i morgon med ett inlägg (får nog städa lite först:) bara).

mossfolk sa...

Vilket roligt inlägg och vilken mysig plats! Den där tavlan som du har målat hade jag gärna tagit en närmare titt på.
Men så undrar jag om du verkligen brukar ha tofflorna på sådär i soffan? Då måste de vara väldigt sköna...

Evas blogg sa...

Vilken fin vrå du har! En sån behöver vi alla. Kanske min vrå är mitt skrivbord, där jag kan sitta och jobba i lugn och ro.

Mette sa...

Den tavlan ser fin ut. Vacker grön färg. Den du gjort själv alltså.

Mitt favoritställe är nog sängen. Sovrummet. Jag har det väldigt kalt där för jag har alltid hatat att sova. Har svårt att somna. Så jag kom på att med mindre grejer skulle det nog bli enklare. Och det är ganska ENKLARE. I vilket fall har jag målat det själv i bivaxlasyr. Lite sandton. Väldigt härligt att bara ligga därinne och glo. Jag gillar att stirra i fjärran och med mycket plotter omkring sig stirrar man ju på det istället.

Ska se om jag kan fota i dagarna.

Strumpstickan sa...

Jag ahr en liten akvarell som liknar ditt blad öevr Chiemsee...

Annela sa...

Jag tror att soffhörnet är min favoritplats - där är det bra att sitta och sticka. Framför symaskinen är inte heller så dumt att sitta.

Anonym sa...

Nu har jag ´scrollat´ och kollat allt du förklarar i din lista. Vilka härligt inspirerande detaljer att se på när du "bara" ligger på sofflocket!

Kanske borde du skriva en instruktionsbok om hur man hinner med allt du gör SAMT ofta har tid att dra sig/meditera/slappa/vila..i soffan.
Jag är avundsjuk på hur bra du verkar kunna organisera dig!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Panter: Fusk! Det ska vara au naturelle...

Mossfolk: jag tog en bild på nära håll, men då syns en massa vita små prickar som inte finns live - och det ser så konstigt ut. Som om kameran tränger sig ner i väven.

Och tofflorna... hm... inte så bra, men de hänger lite utanför. Annars har jag inte skorna i soffan...

Eva: Det är en bra krafsamlarplats. Har just sovit en stund där...

Mette: Färgen blev faktiskt som jag ville... började med ljuset längst bort på stigen och fyllde på med mörkare...

Jag är mest noga med i sovrummet att ha sånt som jag vill titta på. Vid skrivbordet är det däremot plottrigt värre...

Strumpstickan: Är det Chiemsee? Där nere vid foten av Alperna är det ett vanligt motiv. Jag har en pytteliten olja också.

Annela: I min blåa soffa gör jag oftast inte mer än vilar, löser korsord eller läser. Har andra ställen där jag stickar.

K-sprutan: Jag är inte så organiserad som det verkar. Det är mycket som flyter omkring just nu. Men om jag inte tar mig en timme på soffan, orkar jag inte med det andra.

Knit-Marie sa...

Ang. bilderna, okt.07:
Mest bakom kameran. Brukar kunna hålla mig ur bild,
men har kommit med på översta bilden - ljust hår och till höger på Knitlab-bilden.
Ha så kul på din egen garnsafari!
BM