Statcounter

söndag, februari 10, 2008

Men den här gången, då?

Jag skickade aldrig in korsord förr - men nu har jag gjort det några gånger. Alltså, de gånger då jag inte fastnar med tre tomma luckor...

Varje gång tänker jag mig att jag vinner de utlovade Trisslotterna - med storvinst på förstås... Men än har det inte lyckats. Nästa gång? Snälla... vem det nu är jag ska be till... har inte kläm på om det är Gud eller speldjävulen jag ska beveka....

31 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Släng du iväg en besvärjelse åt båda hållen, för du behöver nog all hjälp du kan få... fast en gång för JÄTTEmånga år sen vann jag skivor på korsord, fast sen dess har jag nog inte skickat in nåt... ofta blir det som du säger två-tre tomma rutor som inte kan härledas åt nåt håll.

Lilla B sa...

Jag skickar varje vecka in svaret på Naturmorgons fråga. Varje vecka lika trosviss om att jag vunnit en fågelholk. Varje vecka blir jag som en fågelholk i nyllet när mitt namn inte nämns.Jag skulle ju vinna....
Om du träffar på den där speldjävulen så lägg ett ord för mig också, va?

Bloggblad sa...

K-häxan: För några år sen - skickade jag in några svar på frågor till lokaltidningen och vann under ett år TRE gånger. En film, ett presentkort på mat och två biljetter till evenemang. Sen har det varit tyst... fast jag har knappt försökt heller...

Lilla B: Jag ska ta med dig i bönerna åt båda spelhållen! Jag blir också sådär - nästan förolämpad - när jag inte vunnit...

Anonym sa...

Samma kryss som vi hade i våran lördagstidning ser jag. Har inte haft tid i helgen och plitat med dom rutorna...har bara fixat det som är inunder och våg-och lodrättkrysset.
Kanske det ändå är speldjävulen du ska ta dig ett snack med

Ingela sa...

Alltså, sen korsordsvinsterna blev lotter har jag aldrig skickat in ett enda svar. Det blir så lång väg fram till en eventuell vinst på nåt vis.

Bloggblad sa...

Gunnel: Då har vi nog samma lillkryss också, men det tycker inte jag är lika roligt. Men 5x5 - orden gillar jag!
Speciellt undertexten: Ju fler ord du kan, desto lättare blir det... :)

Ingela: Men jag har ju tänk att kamma hem storvinsten med en vinstlott.

Anita sa...

Det later kul med korsord. Vi kopte en korsordsbok for ett tag sen (New York Times korsord - av den allra lattaste graden:) och ett par pocket bocker for korsords losningar. Jag klarar sa dar en 20-30 ord sjalv.. sen far maken hjalpa till (han ar ju Englesk sa det ar lattare for honom.) Jakligt bra satt att halla igang hjarnan pa har jag hort ;) Mina morforaldrar loste alltid korsord, och var klara i huvudet anda upp i 90 ars aldern :)

bollebygdsbo sa...

Även jag löser korsord som numera skickas in.
Inget vunnet ännu. :-)

Lycka till med ditt denna gången!

A L V A S - P A P P A ! sa...

jag vann en gång på en "skicka in tävling" (inte korsord men dock) o har sedan dess kommit fram till att oddsen är allt för mkt emot mig för att fortsätta..

Lycka till!

Mette sa...

Jag har jobbat på en tävlingsredaktion. Bl a med att rätta korsord. Mitt tips är att skicka iväg korsordet i ett STORT kuvert. Jag öppnade alltid de stora kuverten först och rättade dem för att de tog så stor plats i brevlådorna och på hyllorna. = )

Säkert tips!

Anonym sa...

Mettes tips är ju fabulöst! Det måste jag komma ihåg. Har fått en del svenska tidningar så nu gottar jag mig i alla korsord.

Elisabet. sa...

Här är en som har vunnit stort!
I min ungdom vann jag en vit pigtittare; det var Året Runts barnrkyss och jag var mäkta stolt, må madame tro.

Men ..., men .. jag ser ju att du fuskar ..., hmmm, inte löser jag med blyertspenna inte!

En sann optimst använder kulspetspenna!

Eleonor (Elle) sa...

Nej jag skickar inte heller in mina korsord ,, gjorde det förr men vann aldrig ngt. så jag slutade med det ... o blyertspenna får det allt lov att vara ,fniss... Kram!

Eleonora sa...

Hoppas du vinner så du blir taggad att fortsätta lösa korsord. Jag tycker du är jätteduktig. Själv är jag helt kass. Det fattas alltid något och när jag senare kollar in lösningen, har det varit nära men aldrig att jag vunnit.

Du får väl sända en bön både uppåt och neråt - för säkerhets skull. Kram till dig.

Klimakteriehäxan sa...

Jag säger bara: NIAN i SvD. Sedan den svårare sudokun- Och sist, i mån av tid, korsordet.
Alltihop beroendeframkallande.

Bloggblad sa...

Anita: Det finns graderingar på vad som är svårt i ett nytt språk - allra svårast är ordvitsar, men korsord tror jag låg som två... Jag skulle aldrig ens försöka på nåt annat språk än svenska.

Bollebygdsbo: jag har nog skickat in 10-15 ggr... utan resultat.

Alvas pappa: Det var just på sånt jag vann tre ggr på ett år... men korsord är det sämre med.

Mette: Du ser att jag i alla fall har halvstort kuvert -skriver stort och har stora fina frimärken.... :) tack för tipset.

Matilda: Men det blir mer porto... kuverten väger ju en del...

Elisabet: Hm... alltid blyerts. Jag gillar det bäst öht. Och jag suddar och ändrar MYCKET.
Pigtittare... tänka sig... impad...

Elle: Kan hända att jag också tröttnar om det inte går vägen snart.

Eleonora: Förr fastnade jag alltid, men man lär sig tänka i ungefär samma banor, jag känner igen olika korsordsmakare...

K-häxan: Ett sudoko skulle jag aldrig ge mig på. Dömt att misslyckas. Mitt förhållande till siffrors förhållande till varandra är inte nåt att skryta med. Maken tar hand om sudokona.

Anonym sa...

Jag tar alltid ut min vinst i förskott...planerar utbyte av möbler, klädköp, resor, donation till behövande döttrar, återbetalning till föräldrar som alltid ställt upp i nödfall, och som grädde på moset brukar jag tänka att jag ska skänka lite slantar till Röda Korset, Amnesty och Green Peace. Men inte hjälper väl det? Har aldrig vunnit....

Tankevågor sa...

Jag älskar korsord! Löser alla jag kommer över. DN's och SvD's blir det mest på helgerna. På jobbet har vi ICA-kurirens som alla som jobbar löser lite för fort (lätta)

Men jag skickar aldrig in, vinner således inget.

En gång när jag var liten vann jag ett blått tefat (plåt på den tiden) genom att skicka in en kupong från ett Kalas Puffar-paket. Vilken lycka det var att gå med mamma och hämta ut det på posten. :)

Bloggblad sa...

Marskatten: Jag brukar renovera köket... men...

Londongirl: ICA-kurirens löste de på jobbet innan jag började - då när jag tyckte att det verkade svårt utan att ha prövat... men sen tyckte jag de blev för lätta.
DN och SvD... nåja de finns här på vischan, men jag tycker att det blir så fullt ändå i tidningskorgen, och jag vet inte när jag skulle hinna läsa dem. Tar in åt grannen ibland (och får läsa) men jag hinner inte.

Du menar alltså ett sånt där runt att åka i backen med? Först såg jag ett fat utan kopp för mig, men när du skrev "plåt", ljusnade det.

Knit-Marie sa...

Kolla in Sandys och min garnsafari i Stockholm (oktober 2007). Lite tips, kanske?

Bloggblad sa...

Tack Knit-Marie! Jag har hittat sidan.

Musikanta sa...

Ber att få påminna vad den alltid pessimistiske MM alltid säger:"Man får ingenting gratis här i livet". Fast jag har faktiskt vunnit andra pris - en diktbok av nobelpristagaren Seamus Heaney - för en limerick i Lärartidningen. Fast jag var ju våldsamt besviken över att inte vinna första priset som var en resa till London. det var ju så nära. Limericken har jag glömt och Seamus Heaney har jag aldrig öppnat.

Annika sa...

Jag gillar också korsord så mkt! SÅ fort jag kommer över en svenskt tidning fyller jag korsorden. Mysigt! OCH sådan bra träniong för en annan som inte snackar så mkt svenska dagligen längre.
Soduko däremot...NEJ TACK. Får ont i huvudet bara att att se siffrorna.

Anonym sa...

Lycka till med korsorden! Tänkte bara för övrigt berätta att vi köpt in en av dina böcker till kyrkan där jag jobbar. Ett ex. av "Före Sverige" eftersom det passar så bra i den kontexten vi arbetar. :)

Anonym sa...

Vacker handstil du har, sjunger du något på latin?

Bloggblad sa...

Musikanta: Den boken har jag också vunnit, på en läromedelstutställning, men jag läste bara några sidor, insåg att jag inte förstår såna dikter.

Annika: Med hjälp av korsord kan jag avgöra hur pass trött jag är... för vissa dagar kan jag ingenting, andra flyter det lätt.

Emelie: Vad roligt! Hoppas ni gillar den. Har ni ingen barnkör eller barngrupp som är intresserad av den andra som utspelar sig delvis i en flickkör... resten i skolan.

Hannele: Tack, jag orkar bara skriva korta saker med finstilen. Sen blir det fort oläsligt.
Jag sjunger inte ensam på latin, men de större körverken jag varit med om är förstås på latin. Senast Faurés Requiem, och snart Gloria av Vivaldi.

Eftersom texterna i såna verk återkommer, har jag lärt mig de flesta av just de orden, men i övrigt kan jag inte latin alls.

Anonym sa...

en finne sjunger Elvis på latin

Anonym sa...

Sorry, barngrupperna är typ icke-existerande. Det är svårt att nå ut med en aktivitet som "kräver" närvaro samma tid varje vecka. Fungerar tyvärr inte i ett område som Hammarkullen... Men det är bra där ändå ;)

Hannele på Hisingen sa...

(haha, kul! Kanske kan vi se lite här :)

Bloggblad sa...

Hannele: Nu har en svensk också sjungit Elvis på latin...

Emelie: Säkert är det som en annan värld mot den "skyddade verkstad" vi lever i i den här stan...

Bloggblad sa...

Hannele: hehe... tänk det blir ingen inspelning av det... :)