Statcounter

fredag, maj 09, 2008

Vatten, vatten, bara vanligt vatten....

Ja, det går att koka kaffe på vichyvatten...
Ja, det går att strunta i att borsta tänderna och ta en toy i stället...
Ja, det går att duscha sig med en våtservett...

Jag vaknade tidigt av brak och skrammel och höglljudda hantverkare i morse - varmvattenberedaren skulle tömmas innan den nya sattes in "lite senare". Jag avstod från att gå ner och be maken spara undan några liter - för jag tänkte att han naturligtvis hade tänkt på det själv. Hm... hade han inte...Han litade blint på att hantverkaren skulle återkomma en timme senare och att allt skulle vara klart vid 9. Min tilltro till att folk håller tider de lovar är nog mer verklighetsförankrad än hans...

Men som sagt. Med en halv liter vichyvatten klarade jag frukosten, bubblorna försvann och kaffet var gott! Och tänderna blev borstade före 12 i alla fall. Och en liten skamsen tanke sände jag till alla miljoner som inte självklart har rent vatten alls...

Skramlet i morse gjorde inget - glädjen över att vakna utan yrsel överskuggade allt. Men jag tänker inte bränna av all återkommen energi direkt. Ska ta det riktigt lugnt och fint.

24 kommentarer:

Cicki sa...

Tillgång till rent vatten är väl det viktigaste vi har men tänk så sällan man tänker det tanken. Det är lite skrämmande hur bortskämda vi blivit. Ang din yrsel så är det klokt att inte göra för stora glädjeskutt. Som min läkare sa till mig en gång, att om jag skulle ha en värkfri dag så skulle jag inte använda den till att tvätta fönster utan jag skulle använda den till att bara njuta över att den var värkfri.

Humlan sa...

Att vara utan lagom länge för att bli påmind om hur skönt det är med rinnande vatten, både varmt och kallt, kan vara bra. Men skönt att ni inte var utan så länge.

Så skönt att du slipper yrseln, det är en besvärlig åkomma som kan vara svår att bli av med!

Anonym sa...

Där ser man, när det behövs kan man dra in betydligt på sin vattenkonsumtion. Tur du var så påhittig!

Hoppas du från en bra helg, Pingst och allt, så yrselfri som möjligt!

Elisabet. sa...

Låt dig hänryckas nu ..., med vatten och allt och en armhårig make ..,-)

Bloggblad sa...

Cicki &Humlan:
Man borde nog lite mans vara utan vatten nån dag för att få känna hur bra vi har det.
Och jag vilar och vilar - har suttit i solen och fixat fötterna. Skönt. Njuter av att det inte gungar... och rullar lite på axlarna ibland och stretchar...

Marskatten: Idéer har jag gott om... som väl är.

Elisabet: Hehe... jag kanske ska rycka lite i det... Eftersom jag inte har din armhårsfixering tänker jag inte ens på det...

Linda sa...

Man fattar inte hur mycket vatten man egentligen använder, eller jag gör det i alla fall.
Skönt att du verkar ha en bra morgon och dag trots att du blev väckt av deras bankande.

Strumpstickan sa...

Jag tänker ofta på det tokiga i att vi t.o.m har dricksvatten i badkaret...

Hoppas du slipper förkylningen och att ni får en fin pingsthelg:)

Bloggblad sa...

Linda: Jag njuter och andas... och gläds åt att jag har vatten... och att solen skiner och vi har mat och ett hem och får lön...

Strumpstickan: Visst är det slöseri... och spolar i toan med det gör vi också.
Jag känner mig riktigt skaplig idag - hänryckta hälsningar till dig i fina hatten!

Anonym sa...

Det låter bra att du ska ta det lungt :)Verkar det som du förtjänar! På tal om att ta det lungt... ska du sjunga med i det där i kyrkan på söndag?

Bloggblad sa...

Emelie: Det värsta är att jag blir snabbt tillvänjd vid att lata mig...

Om jag bara har röst ska jag sjunga med, lite knarrig är jag än, men jag hoppas verkligen... för det är bland det mest underbara man kan höra! För mig helt ny musik, ändå känns den så hemtam. Ligger bra i örat... Gå dit om du är hemma!

Anonym sa...

Man saknar inte kon förrän båset är tomt heter det ju...så kan man säga om vattnet.

Men du...det går alldeles utmärkt att borsta tänderna utan vatten...du har väl saliv i munnen :O)

mossfolk sa...

När jag jobbade som hästskötare bodde jag en period utan vatten. Bar hinkar från stallet för att hälla i vattentoaletten, duschade nere på ridskolan och konkade dunkar till disk, matlagning o.s.v.
När jag så småningom fick vatten (enbart kallvatten en längre period) upskattade jag det jättemycket.
Men nu flera år senare tar jag det alldeles för givet och hade t.o.m. glömt den där episoden tills jag läste ditt inlägg idag :)

Anonym sa...

Ja, jag är hemma och har tänkt traska dit, speciellt nu när du berättat så fint om musiken! Hoppas rösten håller!

Anonym sa...

Påmindes om det här med vattnet varje gång vi bodde i husvagn (inte på camping)och vattnet i dunkarna tog slut. Det är så mycket vi tar för givet och det är härligt att vara så bortskämd, egentligen.

Anonym sa...

Påmindes om det här med vattnet varje gång vi bodde i husvagn (inte på camping)och vattnet i dunkarna tog slut. Det är så mycket vi tar för givet och det är härligt att vara så bortskämd, egentligen.

Bloggblad sa...

Gunnel: Hade det dröjt längre hade jag nog klarat av det... sammetsmatta på tänderna är ingen höjdare, men hantverkaren kom medan jag fikade och hela alltet tog knappt en timme.

Mossfolk: Vi tar det helt klart alldeles för givet. Kanske borde vi ha avstängt ett par timmar då och då bara för att inse hur bra vi har det?

Emelie: Klart du ska gå dit - det blir jättefint oavsett om jag sjunger eller bara lyssnar. Det kommer musiker från Motala och kompar.
Hoppas verkligen att vi ses!

MMY: Ja, man blir alldeles handfallen... det hände nåt i ett rör i vårt område för några år sen, och vi var utan i ett dygn... det var långa timmar.

Evas blogg sa...

Ja tänk så viktigt vatten är och det inser vi när vi inte har något. Ta det nu lugnt. Yrsel är inte att leka med! Mitt öga är fortfarande inte bra och nu börjar jag fundera över att kontakta läkare. Känns skumt, ja ögat alltså, inte att kontakta läkare
:-)

Anonym sa...

Ja hantverkarna är alltid tidiga. phu. Det måste man ta med i beräkningen om man ska anlita hem dom. Men min kommer halv tio på tisdag. tack och lov. Men Han ska bara titta och komma med ett offertförslag till mitt nya kontor =) Jag måste ju ha bra belysning när jag jobbar hemma. Men du.. förra helgen fick vi nattliga besök och jag var helt helt nyvaken när vibratorn ljöd och lampan visade för "dörr". Oj, vad hade hänt? Men det var glada festfolk som vill besöka oss...

Vonkis sa...

Alla har skrivit så bra redan så jag gör det enkelt för mig och stämmer in i allt, ja förutom det där med håret då för hur det ser ut...

Tankevågor sa...

Har inte hunnit in i bloggvärlden på ett tag....är din yrsel över nu? Hoppas den inte kommer tillbaka! Gick du och kollade den med någon läkare?

Eftersom vi ute på vår lilla ö, lever med begränsad tillgång på vatten (utom det som är runtomkring i havet förstås) så är jag en sån som inte tar det för givet.

Så fort det är avstängningar på gång här i huset pga av något och man vet om det i förväg så häller jag upp en hink och ställer bredvid toan, fyller på vattenkokaren och om det ska vara länge även en dunk med vatten.....men jag är ju så himla praktiskt av mig... ;-)

Anonym sa...

klokt att du hushåller med den nytillkomna energin!

Anonym sa...

Vi får ibland en notis i brevlådan - eller en avis i lokaltidningen - att vårt vatten stängs av för ett par dagar i sträck. Om man inte är på alerten och ser dem kan det bli g-a-n-s-k-a
så knepigt. Men som vi vet: Spain is different (deras egen valda slogan).

Njut nu av att allt funkar (?) och se till att bli av med både yrsel och hosta. Och ha en fin helg!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Eva: Jag har missat att du fått problem med ögat. Gå till doktorn direkt!
Min yrsel kan jag lätt härleda till spända axlar som jag kan härleda… etc.

Anne-Maj: Ja, antingen väldigt tidigt eller inte alls… Gäster om nätterna… näe, inget för mig. Kunde ni somna om?

Vonkis: Ibland känner man sig som en papegoja när man inte har nåt nytt att tillföra och ändå vill visa att man läst… men det gör inget här.

Londongirl: Den här yrseln talade om var den kom ifrån – och känns bra nu. Är mycket piggare efter en massa vila.
Jag häller alltid upp vatten vid minsta misstanke – men det är jag som är en förutseende morsa…

Blyger: Ja, den är jag rädd om. Och har lärt mig av tidigare misstag, så jag fortsätter att ta det lugnt, känns bara skönt att få småplocka lite här och där.

K-sprutan: Det var ju väl att de myntat begreppet själva! Kan ni dricka kranvatten? Som turist rekommenderas man ju att köpa på flaska. Men ni kanske har vant er?
Hoppas att du/ni kan njuta av helgen också – jag har slutat yra och hosta och njuter av varje lugn stund.

Anonym sa...

Kranvattnet sägs vara drickbart här, men eftersom det är fullproppat med klor är det i min opinion inte ens OK att koka skalad potatis i och mycket mindre njutbart som dricksvatten, så vi släpar flaskor. När jag besöker norra Europa anser jag en av de större lyxigheterna vara just att dricka kranvatten.

Så glad jag blev att få reda på att både yrseln och hostan gett sej iväg! Fortsätt att njuta!

Kulsprutan