Statcounter

måndag, juli 21, 2008

Avlyssnat idag....

Avlyssnat del I
... Mest har jag avlyssnat ett par gräsklippare och en trimmer... I dag som varje annan dag då det inte vräker ner regn. Sommarplåga! Jag som vill ha det tyst och lugnt omkring mig, drabbas hårt av detta villaområdes- och kommunala gångstigsgissel. Dessutom har vi en jättestor gräsplan åt ena hållet som tar timmar att klippa av ovana semestervikarier. Suck.

Avlyssnat del II
... I mataffären passerade jag idag flera gånger en yngre man, som handlade med direktiv rakt i örat. Lilla nallen i ena handen, korgen och plockarm snyggt samordnade, fast det såg krångligt ut. Undrar om det var mamma eller sambo som styrde... "Ska det vara en halvliter? Nehe, ja, här har vi mindre... Och vad hette brödet... Och vad var det mer... " Och så liknande frågor vid ett par andra diskar. Det lilla livet... ute på egen hand i stora mataffären... nästan lite rörande. Ålder? Vid pass 35...

Men sen öppnar jag bloggen och ser att Odiskat skickat iväg maken med kamera för att kunna SE vad han handlar... Fast i det fallet har jag full förståelse. Inte i mjölk- och brödfallet.

Nu över till något helt annat:
Snäll och glad igen med nyopererad dator... käre maken (oj, han fick visst ett kärt epitet t.o.m...:) har hittat felet och allt är frid och fröjd. Jag kan åter höra radio* och hitta in till min favvolista... Ett datumfel som förde min dator 6000 år framåt i tiden... klart att den inte vet vilka favoriter jag har då! Eller hur lyssna-igen-funktionen funkar då.

Och nu har alla störande maskiner tystnat - lagom till första åsksmällen... jag som hade tänkt åka ner och simma några längder. Blir väl en sväng till soffan med ny bok igen i stället... Kanske slumrar jag till... igen...

*Här är det förstås ingen som vet att jag travesterar en dikt som jag tvingades deklamera som barn... mot många mutor...möjligen känner brorsan igen den.

18 kommentarer:

mossfolk sa...

Å men lite mysigt med åska. Här har regnat och regnat. Perfekt när man måste städa :)
Lite sorgligt är det med folk som knappt verkar klara sig själva när det gäller så vardagliga saker. Jag kom genast att tänka på grannpojkarna hemma i Karlskoga. De är runt 30 och bor fortfarande hemma båda två. Inga jobb och med en mamma som gärna tar hand om dem...
Odiskat däremot var ju riktigt smart!

Anonym sa...

Vilken svindlande tanke! Tänk om någon hittar våra datorer om sextusen år och får läsa hur vi hade det.

Odiskat sa...

Maken blev väl inte precis ivägskickad med kamera :-) , han har liksom alltid mobilen till hands och plåtar lite hej vilt lite när som helst. Vips mejlar han iväg en bild från mobilen. Praktiskt.
Vi kör nog ganska ofta med telefonkontakt när en av oss handlar mat vi också... Alltid kommer man på nåt som borde ha stått på lappen.
Lite underliga är vi allt! :-)

Emelie sa...

Jag tänkte också åka och simma, men så kom det massa moln i stället. Typiskt... men jag undrar om det inte håller på att klarna upp, så det kanske blir en tur till friluftsbadet i alla fall.

Anonym sa...

Länken till Odiskat lite fel..

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag kan få hem lite av varje om jag tvingar iväg maken till mataffären... godis, juice, kex och sånt som jag aldrig köper. Men lista ska han alltid ha. Å andra sidan får han ta hand om bilen...

Nicoline: Fast de har väl bytt operatör några gånger till dess... Men visst svindlar tanken!

Odiskat: Kanske ska jag lära mig att skicka mail via mobilen så att jag kan göra på detta käcka vis... för hittills när jag åkt och kollat har jag bett att få ta hem och pröva. I vår lilla stad funkar det alltid.

Emelie: Jag valde en promenad upp till k-gården nära dig. Häromdagen simmade jag när det var rätt kallt i luften, sen höll jag på att aldrig bli varm efteråt. Men kanske vi ses där nångång?

Monica: Åtgärdat! Tack.

Emelie sa...

Jo, bassängen är ju inte större än så. Mysigt att promenera också :) Jag simmade faktiskt 1000 meter, det trodde jag aldrig, har inte simmat på ett halvår.

Linda sa...

Haha! 6000 år?!

Jag får numera ångest när jag hör en gräsklippare, för det är bara andras jag hör.
Vår egen har nog tystnat för gott...
Och gräset killar i knävecken :(

Bloggblad sa...

Emelie: Jag brukar få nackspärr efter 100 meter eftersom jag inte vill simma med ansiktet nere i vattnet... så jag måste variera med ryggsim och stretch och får lagom träningsvärk efter 400 meter... har bara varit nere fyra gånger än i sommar.

Linda: Ja, det var ett rejält kliv in i framtiden!

Hos oss klipper sonen mot att få lite god mat... Men vi har ogräs som snart tagit över alla rabatter... som vi struntar i.

Elisabeth sa...

Din avlyssning nummer 1 fick mig att tänka lite på "Barfotabarn" av Nils Ferlin. "... vad var det för ord.. " som det lilla barnet hade glömt bort på handlarns trapp?

Soffa lugnt...

Varm kram..

Bloggblad sa...

Elisabeth: Det var en association som jag inte kopplar ihop med grästrimmer... nu gick hjärnan igång.

Här ska det tas lugnt rejält i veckan, har kört hårt så det räcker.

Musikanta sa...

Jag blev jättenyfiken på vilken dikt det var som du travesterade!

Jag måste också skriva allt på en lapp när jag ska handla, men jag glömmer alltid lappen hemma. Konstigt nog brukar jag alltid komma ihåg allting utom en enda sak.

När jag tänker efter tror jag aldrig att MM någonsin handlat mat utan att jag varit med.

Anonym sa...

"Tre dagar gick jag i villsam skog"
Författare okänd, men dikten blev avnjuten under hemförbundsmöten lite då och då under mitten på 50-talet efter mycet lock och pock.Jag var mycket glad att jag slapp göra något liknande

"Brorsan"

Bloggblad sa...

Musikanta: Haha... du ser! Brorsan kunde den! Jag har hittat hela dikten och den finns inklistrad i ett album nånstans.

Brorsan: Ack ja! Jag tyckte det var så pinsamt med de löjliga tonfallen jag var tvungen att bre på.
Och för mig som asfaltbarn var raden: "Vem stänger pullorna in för natten" totalt obegripligt. Jag såg för mig ett stort skåp i köket där de låste in hönsen för natten.
Men vem vet? Kanske var det på de mötena min förkärlek för att deklamera elaka spex vaknade?

Anonym sa...

Hm...tänker på mannen som gick och handlade. Det verkar inte som dom har något anteckningsblock hemma. Måste bli bra mycket billigare att införskaffa ett sådant.

Getter....dom gillar nog gräs och inte låter dom så illa heller. Skulle det kunna vara något :O)
Jag håller med dig..inte är det kul att lyssna till ständiga motorljud men något som tar priset är väl ändå lövblåsarna

Elisabeth sa...

Äsch, jag menade ju förstås avlyssning nr 2! Men jag gissar att jag ändå var ute och cyklade...?

Ta det lugnt du... vila så mycket du bara vill! Det finns bara en av dig, vet du ju...!!

Jag gissar, och tror mig veta, att det är många fler än jag som är rädd om dig..!!

Varm och stor kram...

Anonym sa...

Fastnade direkt för den där tidsomställningen din dator hade gjort! Var det inte så att den hade en massa nya funktioner också, som du kunde passa på att kolla in, innan du gick tillbaks till 2008? :-)

Bloggblad sa...

Gunnel: Lövblåsare... vet inte hur de låter ens, så jag kan nog inte skilja en sån från andra...
Kanske ska jag ställa en get eller ett får i varje trädgård härikring för att få tyst...

Elisabeth: Ja, men då förstår jag.
Jag är rädd för att jag som husmor tas för given som ett inventarium... märks nog mest när jag inte varit och handlat...

Laila: Välkommen hit, tror inte jag sett dig eller din blogg förut.
Synd att jag inte tänkte på det... kanske hade jag fått veta ett och annat om livet då.