Statcounter

söndag, juli 20, 2008

Gnäll i repris

Nu är datorn rensad och magpumpad på allt ont, men tillgång till min favoritlista på nyligen medgives icke! Jag har skaffat nytt konto, och det gick bra en bit på väg, men jag kommer inte in på det nya heller... Så nu lär jag missa många uppdaterade bloggar (till fromma för livet utanför cyberspace... )

Då ska jag se om det går att få in en bild då.... (fast det blir inget från dagens vedermödor som inskränker sig till bokläsning å sofflock... ) Jo, men titta! Här är filtstickegarnet!
Jag började sticka igår, men det är svårare än svårt sticka med luft... det o... (vad det nu är o-at, spunnet, tror jag?) går sönder vid minsta dragning... och klistras ihop med lite saliv. Det går inte fort att sticka med två trådar samtidigt när en av trådarna - och ibland båda - går av i ett kör. Men jag ger mig inte! Förhoppningsvis behöver jag inte mössan än på ett tag...
Nu kommer konsumentgnäll... Eller ska jag kalla det tjockisgnäll? Kolla här:Detta är linningen på ett par strumpor à la mode... s.k. leggings. Förmodligen är det inte meningen att lönnfeta tanter ska ha slika.

Nu hör jag att nån tänker att jag ska hålla mig till rätt storlek - men si! De görs inte större än så här, storlek 44-46, vilket brukar vara rätt i andra kläder. I löst tillstånd är öppningen 40 cm, vilket inte överensstämmer med mitt midjemått. Förmodligen inte heller med någon annans som har denna ganska vanliga damstorlek. Att dra ut linningen till mer än det dubbla (ja, jag gör vad jag kan för att minska det), det gör ont i även i rätt mjukt hull.

Även om det ser ut som ett skämt, så tycker inte jag det är roligt... Och! Det finns faktiskt en och annan som har bra mycket mer airbag än jag, vad gör dom? Avstår? Klipper upp?

Jag har ett eget knep... om det lyckas återstår att se. Stolsryggen och jag har ungefär samma mått runtom.... Och jag lovar - om det inte var meningen att det skulle bli uttöjd, då hade de (eller den) tappat spänsten på en kvart...

Vanliga strumpbyxor görs i större storlekar (inte de tunna av fin kvalitet, bara kärringstrumpor) så där köper jag st 48-50 och får stå ut med att de korvar sig runt fötterna. (Gissa varför jag sällan har kjol och strumpor!)

(Åh, vad jag älskar parenteser!)

33 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är ju inte klokt, rent ut sagt!
Jag har också märkt att strumpbyxor numera har blivit allt mera trånga och det kan väl omöjligen bero på mitt matintag?
Nix pix.

Bloggblad sa...

Nej, då, det är strumporna som säkert tillverkas av män som aldrig ens sett att det finns mulliga kvinnor... Såna som pappa som köpte pyttesmå blusar åt min runda mamma när han var ute och reste... drömmen lyste igenom varje gång..

Upp till kamp!

Hedgren sa...

Ja, vi som är i våra bästa år behöver lite "svängrum" så att säga. Men om man köper kläder i lite rymligare storlek så förväntar man väl sig att de ska vara just - lite rymligare... Klaga, tycker jag!

Bloggblad sa...

Hedgren: OM JAG HAR KLAGAT!!!!??? Jag blir snart svartlistad i såna här butiker för mitt gnäll...

I en affär som sa att de inte tog hem större storlekar än 44... för det går inte åt så många... frågade jag om vi som drar 46 ska köpa tält per postorder... så jag är ingen tyst och snäll kund.

Ingela sa...

Strumpbyxor är ett pinoredskap. De passar aldrig hela vägen från fot till midja. (Eller den del på kroppen där det borde heta midja.)

Stay-ups är mycket bekvämare tycker jag.

Akta dej förresten. Nu kanske du får ärva mina googlare som söker på faiblesse för strumpbyxor och hamnar hos kwoksiken...

Susanne sa...

Jag hoppas ditt knep med stolsryggen fungerar, nu när du ändå köpt leggingsen (heter det så i bestämd form?). När jag använder strumpbyxor (mycket sällan) tycker jag mest att de liksom rinner ner på benen efter att tag och korvar sig för fullt. Månne det vara så att de egentligen är lite för små för mig?

Jag gillar också parenteser. :-)

Humlan sa...

Ja, visst är det konstigt att dom tror att man vill dra på sig något som är alldeles för litet. Finns det någon som tycker att det är bekvämt att ha på sig för tajta kläder? (Och inte är det snyggt heller!)

Garnet ser däremot snyggt ut, fina färger!

Bloggblad sa...

Ingela: Om du hade sett mina taxben, skulle du förstå varför stay ups snabbt hasar ner... har prövat en gång.

Googlande strumpbyxfreaks... spännande. Så besvikna de ska bli.

Susanne: I värsta fall får dottern överta dem. Eller den lilla.. hon har lite drygt 40 cm i omkrets... kan ju klippa av benen...:)
(Välkommen i parentesklubben!)

Humlan: Kanske är det nåt fel på min kropp, för jag vill minnas att de första strumpbyxorna som kom i slutet av 60-talet, satt bättre.

Garnet är ljuvligt vackert - och de färdiga mössorna var piffiga, jag såg ut en bra modell som jag ska forma den här till. Sen om det funkar vet jag ju inte, har aldrig gjort sånt här. Just nu ser det mest ut som en toalettringsmuff...

qi sa...

Strumpbyxor är inget för mig! Jag har sagt upp bekantskapen med sådana. De kliar och, ja, du har redan beskrivit en del andra problem, för mig tillkommer att de dessutom är för korta så att strumpbenen tar slut långt innan mina egna ben tagit slut...

Jag har därför bara kjol och klänningar på sommaren när jag kan vara barbent. Resten av tiden har jag långbyxor.

desiree sa...

Usch, strumpbyxor är en plåga. Jag minns inte när jag hade några senast. Om man nu måste ha kjol, av nån anledning, och det är för kallt att gå barbent ska kjolen vara så lång att man kan gömma långkalsonger under den, och knästrumpor i bomull nertill.

Förresten det där garnet, är inte det förgarn, som ska spinnas först?

(Hm, om du gillar parenteser, så gillar jag komman, tror jag visst)

Annela sa...

Visst är det förgarn, men jag har hört att man kan nysta det och då ska det vara lättare att sticka med det.
Jag har lite ligandes från Deisys Design, men ännu har jag inte börjat sticka med det. Ser fram emot dina resultat.
Spottklister - funkar det?

mossfolk sa...

Hm, ska jag ha kjol då ska det vara strumpbyxor med... så jag gillar dem (även om jag knappt törs skriva det efter att ha läst alla kommentarer).
Konstigt att det inte fungerar på Nyligen. Det är nästan den första sida jag kikar på när jag sätter mig vid datorn :)

Anonym sa...

Jättebra storlekar på www.ullapopken.se

Odiskat sa...

Fantastisk bild, den med leggingsen på stolen! Reklambild? Du kanske kan sälja den dyrt. :-)

Bloggblad sa...

Qi: Jag förstår dig, men jag älskar ju kjol och vill ha det ofta vintertid, därför kämpar jag vidare för att hitta idela strumpyxor.

Fick en bra länk av Monica H som jag ska pröva.

Kd: Kommatecken har jag en problemartad inställning till... var nog sjuk den dan vi lärde oss det. Semikolon och andra tecken går bättre.

Förgarn, har jag hört... men damen jag köpte det av, sa att det här var färdigt att sticka av direkt. Just nu ser det mer ut som en muff till en toasits...

Annela: Se ovan! Och visst funkar det att spotta och sno ihop, men ju längre jag håller på, desto lättare på handen blir jag.

Mossfolk:Min datorn ligger just nu på operationsbordet för andra gången. Felaktig datuminställning med några tusen år...
Jag kan inte heller vara utan str.byxor när jag har kjol. Tycker också att mina vita fläckiga (ådrade) ben förstör om jag ska vara fin på sommaren.

Monica H: Jag har kollat - det ser definitivt intressant ut! Blir nog ett par beställningar!

Odiskat: Jag funderar på att skicka bilderna till Twil-un-fit... gnälla lite och hoppas att de skickar mig några större som ligger på ett lager enbart för gnällande tjockisar...

Elisabet. sa...

Hej!
Vill bara meddela att min dator nu har insomnat på riktigt och befinner sig på ett vårdhem.
Därför blir det också svårt att svara på kommentarer, för att inte säga nästan omöjligt!

Bara så du vet .., jag har inte blivit en mallhoppa.

Bloggblad sa...

Elisabet: Så trist, min får just nu lavemang, och är som ny när som helst. Tills vidare lånar jag makens.
Mallhoppa... hur skulle du kunna bli det? Skulle jag aldrig gå på ens om du påstod det.

Lilla B sa...

Strumpbyxor som äter sin in i midjan är garanterat ett plagg från helvetet. Märkligt att kläder görs i pygméstorlek och ändå får en storleksangivelse som verkar hämtade ur en slumplåda. Man kan undra hur kvalitetsgranskningen är hos tillverkaren.

Bloggblad sa...

Lilla B: Jag provade dem förut, och ett snäpp slappare har de blivit, men det blir en ny och bredare fåtölj ett par dar till. Och jag kommer förstås att maila till tillverkaren!

PGW sa...

I Sverige anses det kinky, i andra länder, bland annat England anses vanliga strumpor och strumphållare som ett helt normalt plagg. Jag är engelsk i de här fallet. Det ÄR inte obekvämt och de strumporna är lagom tajta upptill. Längden justerar man med strumphållaren. Sådana finns som bara håller i strumporna men även de bredare som håller in mage och rumpa om man vill det.

Anonym sa...

ett litet svar, jomen , det är mina egna naglar, bra gener:)

Anonym sa...

ett litet svar, jomen , det är mina egna naglar, bra gener:)

Anonym sa...

P.S Kul att länken var bra, de har ju snygga strumpor i massor av storlekar:)

Bloggblad sa...

PGW: Vet du, jag har faktiskt haft en tanke på såna. Kan ju konsten sen 60-talet, men jag trodde knappt de fanns längre. Man slipper grenproblem i alla fall!

Men då, när jag hade sist, var det just när kjolarna blev kortare och risken för glipor större.

Monica: Jag är impad! Fast om jag bara hade tålamod och inte skar av dem i ett kör, skulle jag lätt kunna få såna, de växer som ogräs mina.

Jag ska pröva att skicka efter, de var inte så dyra heller.

Anonym sa...

Haha, det här problemet är du inte ensam om. Men du är klokare och mer uppfinningsrik än jag. Jag har försökt att prova... lägg märke till "försökt", men kom inte i dem. Det blev inget köp! men visst vill jag också ha.... Låt oss få veta hur det slutade....

Musikanta sa...

Har du försökt med K*lippet i N-ng? Jag handlar alltid mina strumpbyxor där - största storleken. Har aldrig några problem trots min omfångsrika midja.

Jag måste ha detta plagg under mina långbyxor på vintern annars fryser jag ihjäl isht när inte kyrkorna är uppvärmda på t.ex. begravning och dop.

Bloggblad sa...

Mia: Idéer brukar det inte vara brist på här... ibland hur galna som helst. Och det blir en bild om jag lyckas töja ut dem så jag kan andas... :)

Jag har skrivit till Twilfit och påtalat problemet...

Det finns jättestrumpor även på Willys. De hudfärgade brukar vara fula, men på svarta strumpor märks ingen skillnad. Klippet har inte varit på.

På vintern jag har supertunna ylle-långkallingar under långbyxorna... de sitter löst! Från Calida.

Anonym sa...

Vilket roligt knep där med stolsryggen. Det hade jag aldrig kommit på. Jag hade nog krängt i min kropp...för visst är dom väl töjbara även på kroppen. Jag har inga och strumpbyxor gillar jag inte. Mera för att det känns som om det rör sig på benet...måntro det är hårstråna som spelar mig ett spratt.

Musikanta sa...

Var köper man såna braiga långkallingar?

Evas blogg sa...

Jag har ett par svarta leggings och det är just strumbyxor som jag klippt av fötterna på. Men håller med om att str.byxor var rymligare förr (och jag mindre:).

PGW sa...

http://www.sfq.se/

Finns mer kinky grejer här också, men de har rejäla grejer med.

Anonym sa...

Ett tips till att sticka med filtförgarnet... sticka tillsammans med en tråd vanlig ull ihop:)

Bloggblad sa...

Gunnel: NU känner jag att redan har svarat på det här, men det försvann nog i rymden...

Bättre brödlös än rådlös... :) Och ännu bättre om jag följer det rådet till punkt och pricka, för då kommer jag nog dessutom i byxorna ändå...

Musikanta: Kommer inte ihåg vad affären heter, men jag kan tala om var den ligger.

Eva: Ja, vem vet vad det beror på... jag har nog inte heller varit så här tjock förut, men min mamma var ännu tjockare och hon kunde ha strumbyxor. (När hon till slut vågade släppa sin höfthållare)

PGW: Det var ett par där som jag nog skulle göra succé med... :)

Monica: Fast... då syns det väl att det är annan färg? Filtar det garnet ihop sig likadant? Och nu har jag vant mig, så det går faktiskt riktigt lätt när jag fått in rätt handgrepp. Men tack ändå!