torsdag, oktober 23, 2008

Irriterad

Jag njuter visserligen av ledig dag och av solskenet - men jag har morrat en hel del i det tysta, men nu höjer jag morrandet ett snäpp:

Jag vill ha en ny dator!!!
Jag vill ha en ny dator!!!
Jag vill ha en ny dator!!!

Så där, nu hoppas jag det gick fram till familjens data- och teknikansvarige. Precis som bagarens barn som får gå utan skor, har jag som IT-hustru ärvt en avlagd måndagsdator. Eftersom arvegodset ideligen krånglar och/eller lägger av, har jag nu med viss telefondirigering lyckats ta mig in i det allra heligaste på makens skrivbord. För hans Rollsrojsdator kommer man minsann inte in i genom att trycka på en ON-knapp...

Och vad ser jag när så äntligen kommer in i bloggvärlden och ska kommentera: omgjort... en massa nya klickningar och rutor... Tjänar blogger på att göra det krångligare - eller är det bara via den här apparaten det blev nya rutor?

Kanske är det meningen att jag ska hålla mig borta från bloggandet idag. Kanske ta itu med disken... eller skriva en massa rapporter som jag i protest skjutit framåt i tiden... Eller öva lite på sångerna jag fått att kompa i morgon på FN-dagsfirandet. Jo, så är det nog. Jag ska inte sitta här alls...

11 kommentarer:

Nina sa...

Fast jag tycker ju att du SKA sitta där när du äntligen fått lägga rabarber på Rollsroycedatorn!

Passa på att surfa och blogga och gör precis allt som du vill. Och lite till. Disken finns minsann kvar. Den går ingenstans :)

Klimakteriehäxan sa...

Hm, vi IT-hustrur har förvisso ett och annat gemensamt ... som när man ställer en (skenbart) enkel handhavandefråga och får en teknisk föreläsning till svar ...

londongirl sa...

Haha...kan inte låta bli att skratta åt K-häxan för det där känner jag så väl igen.

Men du....nu när du har "sparat in" utgiften som du skulle ha haft med att köpa ny mobil eftersom den blev hittad....då kan du ju köpa en ny dator för en del av de pengarna. ;-)

DET kallas enkel shoppinglogik.

Bloggblad sa...

Nina: Iofs, men här finns inte mina länkar, och det känns krångligare.

K-häxan: Fast jag slipper faktiskt föreläsningarna, han bara lagar och fixar - RR:en har gått varm hela kvällen och säkerhetskopierar på nån extern disk, min dator hade faktiskt klappat igen helt, men nåt fanns kvar...

Londongirl: Det är precis mitt sätt att räkna, men så tänker inte IT-maken som är ekonom i botten... utan han kommer att fixa fram nån annan gammal utrangerad apparat åt mig... Fast bättre än den jag hade. Hur många datorer vi har haft i garderoberna genom åren törs jag inte orda om... finns säkert kvar nån trots mina släng fej-attacker.

Håkan (hakke) sa...

Jag är ju förvisso dataingenjör, utbildad vid KTH. Varannat år behöver jag en ny dator hemma eller på jobbet. Det är ett litet helvete. Efter ett 2-3 månader älskar jag den nya mackapären.

Eleonora sa...

Stackare, jag känner för dig. Du BEHÖVER ju din dator, du som skriver en hel tidning till församlingen!! Absolut dags för en ny! En dator ska va som en bil - tryck på knappen STARTA och så är det bara att köra! Lycka till med Operation Övertalning! Trevlig fredag i alla fall.

Emelie sa...

Det låter lite besvärligt det där...
Jag vill också ha en rollsroycedator, fast min är ganska fin också, begagnad och fin. Portabel dessutom, vi kan gå överallt, vi är kompisar, datorn och jag. :)

Emelie sa...

Det låter lite besvärligt det där...
Jag vill också ha en rollsroycedator, fast min är ganska fin också, begagnad och fin. Portabel dessutom, vi kan gå överallt, vi är kompisar, datorn och jag. :)

Annika sa...

Dags för ny dator ja...Jaha, så det hjälper inte att vara gift med en geek, det trodde jag :-)
Peter och jag är bägge lika borta på datorer (jag mer än han). Det skulle vara bra att vara geek själv, då vore mkt vunnet.

Blogger ja...jag har sett att det har ändrat sig hos vissa. Men itne hos alla. Hur kommer det sig? Mkt märkligt. Här är det iallafall som vanligt, än så länge!!

Bloggblad sa...

Hakke: Jag får ju bara överta gammalt... och den jag har (som återuppstod i går kväll för att dö i morse igen) har varit racklig hela tiden... Så den har jag aldrig älskat. Däremot min lille nalle som försvann och kom igen... den är en favorit.

Emelie: jag håller på att tjata till mig en portabel - det är så stökigt på mitt skrivbord så jag vill inte sitta där... :)

Annika: Ja, det hjälper på så sätt att det inte kostar mig nåt, mycket bekvämt. Men nu verkar apparaten stendöd... tur att han kunde spara alla bilder och dokument i en lös disk, för jag måste ju börja jobba med mitt f-blad nu.

Vonkis sa...

Kan varmt rekommendera att köpa dator från Dell, man får precis vad man vill ha. det är bara att välja delarna själv. Väldans praktiskt.