Statcounter

söndag, oktober 05, 2008

Olika...

Så skönt att dagar kan vara olika... I går var jag uppe, frukostad, kammad och piffad redan vid 8-snåret. I dag var jag inte ur sängen förrän vid den tiden då vi var framme i Stockholm i går. Nej, jag slaggade inte hela förmiddagen, jag halvsov och halvlyssnade på Mannheimer & Tengby ända tills de var klara.

Och inget program för dagen mer än stavpromenad (redan gjort) och ett par artiklar som ska skrivas till nästa församlingsblad, har inte alls börjat och det är bara 3 veckor till deadline...

Det var en mycket trevlig körutflykt i går. Vi sjöng inte så mycket som vi brukar, flera hade sina respektive med sig, och kanske var det det som dämpade den enorma sångaktivitet som brukar uppstå spontant i bussen innan vi ens kommit över Göta kanal?

Footloose var kul, färgsprakande med mycket dans och rockig sång. Inga för mig kända melodier, och inte heller några låtar som satt kvar i huvudet så där som efter Chess eller Kristina fr D... men jag var impad av alla duktiga ungdomar som dansade och sjöng. Tyvärr var det inte den rätta huvudpersonen... han från trakten som vi räknar som "vår Peter", men vi beställde det här så väldigt långt i förväg att de nog inte visste då vem som spelade.

Synd bara att inte de unga tjejerna fattar att de faktiskt är vackrare utan insprutningar i ansiktet som gör att de ser ut som blanka porslinsdockor, helt livlösa eftersom skinnet sitter fast i pannan och kinderna. Eller hur det nu funkar... Den kvinnliga huvudpersonen hade en enda min: leende. Bekymrad min funkar inte när nerverna är bedövade i pannan... (Jag vet att jag gnällt om det här tidigare, men det blir värre och värre - och i senaste numret av "Må Bra" fanns ett helt uppslag med information om alla insprutningar man kunde göra under rynkorna för att lyfta upp dem... Nån av lösningarna var t.o.m. nyttigt för huden eftersom den orsakade en inflammation i underhuden som sätter sprätt på immunförsvaret... Jaha. Rena hälsokuren alltså... )

Jag skulle gärna vilja att den som tycker det är vackert med stela släta ansikten räcker upp en hand. (Eller svarar här) Jag har inte träffat nån hittills, men det måste ju rimligen finnas.

I alla fall - jag och en soprankompis gick till fots från slottet, där vi släpptes av, och hann göra en himla massa trevliga affärer medan vi sakta strosade Drottninggatan upp mot Odenplan. Några små avstickare hann vi också, till SidenSelma bl.a. Och lite nytt garn fick jag tag i hos Anntorps i G:a stan. Bilden gör inte rättvisa åt färgen, för garnet nästan lyser av mycket mörkare blått än det verkar, med lite svart och lite grönt som skimrar här och där. En jättestor sjal att bo i, ska det bli. Javisst ja - vi åt gott efter musikalen... På Cliff Barnes, som verkade vara ett lugnt och stillsamt ställe när vi började äta, när vi var färdiga vid 20-snåret sattes det fram rep för att ordna den kö som senare på kvällen skulle ringla sig ut mot gatan... Cliff Barnes var inte där själv, men lite kändisspotting blev det. Mina körkompisar blev riktigt skraja när jag sa att jag skulle gå fram och krama en av mina favvisar från Antikrundan som satt och åt... jag reste mig och gick med bestämda steg åt det hållet- fast vände av mot toan, och kompisarna (som säkert tycker att jag är galen nog för att göra en sån grej) drog en lättnadens suck...

Nu ska jag inte göra ett enda dugg förrän jag har skrivit åtminstone två artiklar. Basta! Annars får jag ingen mat. Jag måste vara sträng mot mig för att jag ska lyda.

22 kommentarer:

Elisabet. sa...

I alla år har jag varit en trogen rojalist och Silvia var för mig sååå vacker och fin och klok.

Men .., när hon började åka till Brazil och fixa och ha sig och komma hem stajlad och så, då tappade jag allt vad "respekt" hette för vår drottning!

Om man är med om en trafikolycka och blir massakrerad i ansiktet, ja, då kan jag förstå .., men om man är så vacker som Silvia var och så .., nätack .., då betyder det för mig att hon tycker att utanpåverket är sååå viktigt och sen må hon vara hur mycket idealist som helst, jag köper det inte längre.

För mig tappade hon i trovärdighet.

Jag håller med dig i allt i det du skriver här.

Humlan sa...

Håller helt med dig, jag tycker att det ser hemskt ut med insprutningar både för att bedöva nerver och för att fylla ut linjer, läppar, kinder...

Vilket vackert garn, perfekt till en sjal! Det var inte länge sedan jag var inne på Anntorp och köpte silkegarn som hon färgar själv. Jag njuter verkligen av alla vackra färger varje gång jag är inne i den affären.

Ingela sa...

Håller med både dej och kommntatorerna ovan. Den dagen ögonlocken hänger så att jag inte se ut längre kan det möjligen bli tal om korigering, inte förr.

Om skrivandet: Du får göra som Pippi Långstrump, säga till dej på skarpen!

Emelie sa...

Åhh det låter som ni fick en härlig dag! Vet inte vad ni hade för väder, men med lite tur hade ni lika vackert som i Linköping. Härligt att vara i Stockholm i det vädret :)
Jag vill också åka på huvudstadsbesök. Det är över ett halvårsedan jag var där nu...

Anonym sa...

Menar du att Må bra skriver tips om botox och jox?!??!?
Bojkott! Bojkott!

Håller med dig i allt du skriver om detta.

mossfolk sa...

Haha, är det så man ska göra när man vill få saker gjorda. Jag gör precis tvärtom. Tänker att det går säkert bättre som jag äter lite först... och samtidigt... och efteråt med, för då har jag ju varit duktig :)

em sa...

Visst är det sorgligt att unga tjejer (och inte bara unga förresten)inte förstår att de duger som de är. Men så har det ju varit i alla tider - tänk förr när de sprutade in paeaffin som gjorde människor vanskapta! Jag hade en gång en lärare, manlig, som färgade sitt gråsprängda hår - det lev grönt. Fast det växte ju bort tämligen snart. Vad jag menar är att det inte är konstigt att de unga kvittrar som de gamle.
Margaretha

Klimakteriehäxan sa...

Cliff Barnes är hopplöst på kvällen, man hör inte ens vad man tänker!
Men kanske gör det inget om man är full av Botox, för då är väl läpparna ändå så stela att man inte kan få ett ljud över dom...

Cecilia N sa...

Hihi. Tänk er följande scenario.

Man börjar "spruta sig" och sen slutar man få råd, eller slutar ha ork. Och så är man en sån som får russinansikte, så där som Pekka Langer fick.

Vad skoj man måste se ut!

Håller med Elsiabet om drottningen. Hon skulle kunnat vara åldersvacker.

Bloggblad sa...

ALLA: Å, vad skönt - ingen har räckt upp handen än.

Nu har jag skrivit utkast till mina artiklar, sen är det bara lite filning kvar. Skönt.

Jag får nästan nojja när jag tittar på teve och upptäcker allt fler som inte har skåror mellan munnen och kinderna, och som inte kan lyfta på ögonbrynen...

Liten tant: Jag mailar förstår Må Bra och klagar!

Emelie: Vädret var perfekt för promenad och shopping!

K-häxan: De livliga hade inte kommit, så vi hörde både vad vi sa och vad vi tänkte.

Cecilia N: Ja, eller ett ansikte som Elake kocken - hans rynkor är helt underbara, de ger karaktär åt utseendet.
(Mina också...)

em sa...

Glömde säga att garnet är ljuvligt. Rätstickning, slätstickning eller spetsmönster?
Margaretha

Bloggblad sa...

em: Det blir rätstickning (trekant) med stickor nr 15 - har gjort en rektangulär i samma garn fast mörk cerise, och det blev glest och härligt varmt.

Elisabeth sa...

Ja, det är sorgligt att se hur både unga och gamla använder dessa insprutningar... jag tycker att man genom att göra det har talat om för sin omgivnig vilken dålig självkänsla man har!
Sen håller jag med min namne, Elisabeth, i hennes kommentar... vår drottning tappade trovärdigheten även hos mig...

Varm kram..alltid!

Bloggblad sa...

Elisabeth: Nu när jag blivit uppmärksammad på att man kan ta bort även fårorna mellan kinderna och munnen, ser jag bara fler och fler som är alldeles runda där... och blanka i pannan... Snart kommer väl vi normala att se groteska ut - fast det är tvärtom.

Drottningen som har en dotter som haft ätstörningar = kroppen duger inte.... hon borde väl verkligen föregå med gott exempel på att man duger som man är när man dessutom är vacker i grunden.

Anonym sa...

Ah, du har också blivit en Cliff Hanger. Min kompis Annika och jag brukar träffas till lunch då och då - alltid på Cliffs. (Vi ska dit på frdag.) Särskilt trevligt när man kan sitta ute och äta bland träden på den stora innergården, tycker Ökenråttan, i alla fall.

Annika sa...

Awww...Footloose som är full av bra låtar..."Almost Paradise", "let's hear it for the boy" mfl. Men du kanske inte såg filmen där på det gyllene 80-talet. Jag har också sett musikalen här i US, skulle gärna se den svenska uppsättningen också. Musikaler är kul!
Botox är ett himla ofog...jag tycker ju precis som du, som du vet. Jag blir förbannad när jag ser porslinsfejsen som bara har ett eller två uttryck. SÅ trist. Nu ska jag kolla upp vem som spelar den kvinnliga huvudrollen, blir nyfiken!!
Cliff Barnes är ett BRA ställe, jag gillar det verkligen!!!

Eleonora sa...

Du ser ju ut att ha haft det riktigt kul och bra i Sthlm. Vet du, jag bodde tidigare ganska nära Cliff Barnes. Men jag har aldrig varit på CB, men jag har hört att där är full rulle vid helgerna. Det är nu 10 år sedan jag flyttade ifrån staden ut till havet och det gröna i Saltsjöbaden. Något jag inte ångrat.

Garnet ser mjukt och varmt och gott ut. Blir spännande få se det färdiga resultatet.

Tack för att du tittade in till mig och lycka till med dina artiklar till Förs.bladet. Ha en riktigt bra dag, kram kram

Eleonora sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Linda sa...

Garnet ser jättehärligt ut och jag tar för givet att det kommer bilder på det färdiga resultatet. Ja, gärna undetr tiden fortskrider också :)

Här kommer det inte att slätas ut någonstans, säger jag nu :)
Men om man hade kunnat kapa benen relativt enkelt så hade jag ställt mig i kö :)

Eleonora sa...

Så roligt att kunna hjälpa dig. Jag har också beställt brevpapper och vykort. Kommer ju verkligen till en god organisations hjälp.

Musikanta sa...

Jag är alldeles för rädd för att våga spruta in något i ansiktet eller skära loss något därifrån fast det skulle behövas...

Även om man har ett slätt ansikte brukar det synas på kroppen och höras på rösten att man är gammal...Händerna kan man heller inte göra mycket åt!

Jag var också ledig i söndags, så jag gick inte utanför dörren. Stickade hela dagen från klockan 10 på morgonen till klockan 11 på kvällen med avbrott för lunch, mellanmål och middag förstås...

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Om man nu blir det på bara ett tillfälle… Jag såg inte nån innergård i mörkret, men jag tyckte stället var trevligt. Kan bli nån mer gång!

Annika: Jag har inte sett filmen och visste så gott som inget – bara att det var rockmusik. Jag gillade två låtar extra bra, men jag minns inte vad de hette… Jaså, du också känner till CB…

Eleonora: Vi hörde också rykten på väg dit… om dans på borden… men det blev det ingen.
Garnet är så mysigt så – kanske kommer det en bild medan den görs… inte helt lätt.
Bra att jag fick nys om var jag kan köpa… men pssst… det är en hemlis… Därför tar jag bort länken!

Linda: kan hända att det blir bild. Och visst kan jag förstå sånt som att man har komplex för nåt – och när nåt verkligen utgör ett lidande. Eller om man har hängiga ögonlock så att alla tror att man är dödstrött… Men det är inte det jag är emot, utan när ursnygga tjejer ändrar sånt som bara är naturligt och finns hos alla… och dessutom är charmigt.

Musikanta: Och inte kan man dölja att man åtgärdat – det är ju det enda jag glor på när jag ser folk som ändrat utseende.
Skönt med ledig söndag… du brukar ju jämt spela.