Statcounter

fredag, oktober 31, 2008

Ruggigt och råkallt...

...och alldeles perfekt väder för att sitta inne vid brasan och äta och dricka gott. Jag har bara varit ute några minuter på de två kyrkogårdarna där våra föräldrar ligger - men ack så ruggigt! Kylan kröp in under kläderna.

OBS! Nu finns lösningen på prylarna längst ner... den som vill gissa får alltså scrolla lite försiktigt.

På skolmässan i måndags införskaffade jag tre prylar - två av dem har jag prövat och gillar. Här är det första - fast jag köpte vattenkulorna som små små frön i en plastpåse. Tufft... jag har ett par likadana glas med var sin röd rosknopp från trädgården. Den här prylen har jag saknat - fast jag inte ens visste att den fanns... och det är ingen fönsterskrapa! Den här grejen kommer jag att ha roligt med - både i skolan och med barnbarnet.
Mina kära bloggläsare är förstås så världsvana att de genast förstår vad man har grejerna till... jag visste det inte...

Jo, jag köpte en kul sak till... fast sak... den har nästan ett eget liv... men den visar jag nån annan gång.

Nu låter det som om sonen är klar med potatisskalandet - då ska jag fixa till lite köttfärsbiffar med ansjovis- och lökfyllning som jag hittade recept till i ICA:s Buffétidning.

Här är svaret:

Alltså - den blå manicken med handtag håller boken åt mig - utan att jag behöver hålla fast sidorna - när jag läser i sängen (varje kväll). Jag har prövat med en riktigt tjock bok och det var helt suveränt. Sen finns en grej att sätta fast på datorskärmen så att manicken kan hålla papper som en gammeldags manuskripthållare, vilket jag också saknat. Mässpris 50:-

Den andra prylen har jag mest tänkt mig till mina elever som inte vet hur de låter - när de övar på tungspets-r eller sje-ljud... Man hör sin egen röst - och det funkar kanonbra. Till barnbarnet blir den nog roligast som karaokeförstärkare när hon sjunger. Den kostade inte många kronor heller - och rolighetsfaktorn kommer snart att betala den.

33 kommentarer:

Anonym sa...

Nej då... jag tror inte du missförstått att jag flyttat. För det har jag gjort några gånger på kort tid.

Men nu ska jag vara bofast i Sundsvall ett bra tag är det tänkt. Jag går ju i skola där och ska arbeta där.

Har varit en sväng i Östergötland och en Västernorrland. Nu blir det Medelpad för hela slanten.

Trevlig helg!

Bloggblad sa...

Nina: När du åker genom Östergötland ska du förstås säga till här!!!

Det var ju bra att jag fattat rätt...

Humlan sa...

Nix! Jag fattar inte ett jota...

Susanne sa...

Den blåa saken tror jag är något man ritar på whiteboard med, kanske de där fem (?) linjerna som man skriver noter på. "Handtaget" är kanske ett musikinstrument eller något sugproppsgrepp att sätta på trilskande stora plattor eller något annat för att sedan dra loss dem.

Nää, jag vet inte. Bara vilda gissningar.

I brist på brasa, värmde jag min vetekudde och la runt nacken. Jag behövde värme för jag hade glömt att skruva på elementen.

Evas blogg sa...

Ingen aning om vad det är!!

Anonym sa...

Vad är det för roliga saker?!

Anonym sa...

Vad är det för roliga saker?!

Översättarhelena sa...

Men vilka mystiska prylar! Hoppas verkligen du avslöjar vad det är för något, för annars kommer jag att spricka av nyfikenhet.

Linda sa...

Sådana fynd är roliga!
Inte sånt skräp man tycker är roligt på plats och sen när man kommer hem så undrar man hur man tänkte...
Dina prylar kommer ju till användning :)

Jag vill också gå på mässa, det var jättelängesedan.

Humlan sa...

Aha!
Fiffiga saker, jag har en bokhållare med gummiband som nu har torkat och töjt ut sig... funderar på om jag kan trä om det med nya band.

Bloggblad sa...

Alla: Ja, nu vet ni...

Eleonora sa...

Jösses ligen - vilka knäppa saker!
Det bästa i detta inlägget är den fina bilden på snyggingen, som väl är DU får jag anta. Kram på dig.

mossfolk sa...

Eh, det hade jag aldrig ens nästan gissat på. Så många konstiga saker det finns!

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, visst finns det mycket som man inte visste att man behöver... :)
Om du ser nån snygging på bild... då kan det inte vara jag... men hon med handtaget är definitivt jag. (Men tack för komplimangen ändå - Gud förlåter dig, som mamma alltid sa till pappa när han sa att hon var söt)

Mossfolk: Jo - och handtaget blev poppis när barnbarnet var inne en sväng här på väg till farmor och farfar. Det jag inte visat än blev ännu mer poppis.

Anonym sa...

Jaha, hmmm..."står" boken på din mage när du läser i sängen, då?

Hur får man vatterkulor från frön?

Hörapparaten förstår jag, men undrar om de andra prylarna trots att du förklarat.

Tevlig helg själv!
Kulsprutan

Anonym sa...

Bokhållaren verkar jättebra. Finns den i handeln?

Bloggblad sa...

K-sprutan: Ja, jag lutar den mot knäna, och slipper hålla ihop sidorna. Mina handleder gillar inte tunga böcker. Jag ser fram emot att använda den när jag skriver rent mina handkråkor på datorn... då har jag saknat en hållare bredvid skärmen.

Det är små små geléklumpar som suger till sig vatten... hur det funkar fattar jag inte, men rätt tufft blir det.

Trevlig helg på dig - gissar att du inte har det lika kallt som vi!

Rutan: Jag köpte den hos Argument, de sa att den är rätt ny och kommer att finnas till ungefär tredubbelt pris.

aurorabuddha sa...

Jag ville bara saga att blomsterarrangemanget ar helt i min smak! Sa fint!

Och sa skulle jag fraga om vattenkulorna, men sa ser jag ju har ovan att dom suger till sig vatten. Varfor har man dom? Ar det dekoration eller har dom nagot syfte? Det dar har jag inte sett forut! Inte ens i Amerika! :oD

Vad du ar lycklig som har *riktigt* hostvader!!

Bloggblad sa...

Aurorabuddha: Tack, jag tyckte också det var tufft. Det står att blommor ska klara sig så... men i morse var de tre orangea vissna... rosorna har klarat sig.

För länge sen fick jag liknande små kristaller som svällde upp i vatten - och de var köpta i USA. De här står det "made in China" på... alltså på påsen :)

I dag är höstvädret ljuvligt! Sol och blå himmel och lagom nyp i kinderna. Jag njuter!

Bloggblad sa...

Aurorabuddha: Tack, jag tyckte också det var tufft. Det står att blommor ska klara sig så... men i morse var de tre orangea vissna... rosorna har klarat sig.

För länge sen fick jag liknande små kristaller som svällde upp i vatten - och de var köpta i USA. De här står det "made in China" på... alltså på påsen :)

I dag är höstvädret ljuvligt! Sol och blå himmel och lagom nyp i kinderna. Jag njuter!

Elisabeth sa...

Jag tillhör nog de ovärldsvana då... för jag kunde inte alls räkna ut vad någonting skulle vara! Eller så gissade helt fel! T ex så gissade jag att hörförstärkaren var ett sådant där extra handtag för att bära hem tunga kassar i! Så du ser ju...!! Inte mycket till världsvana här inte!

Fikastunder.... du har helt rätt! Vi fikar mycket, och ofta! Men det finns lite orsaker bakom, och sen så är det inte så särskilt ofta det blir någe sliskigt och sött... hellre då en macka. Orsaken till att vi fikar lite ofta... eller egentligen är det en form av småätande... är att både jag och Carolina har ganska besvärligt med magkatarrer. Så istället för att proppa i oss medicin hittan och dittan, så försöker vi äta lite och ofta istället. Å så länge vi känner att det fungerar, och vi mår bra av det, så får det vara så!
Sen skulle det vara bra om jag gick upp lite i vikt, då jag nu är nere i storlek 34 i kläderna, mot för i vanliga fall 40/42. Carolina har också rasat en hel del, men för henne är det än så länge inte så farligt...

Kritik? Nej, aldrig! Kritik för mig det är om jag ber dig kommentera något jag skrivit eller sagt... och du ger mig positiv, eller negativ kritik... och jag "känner" inte dig som den som skulle kritisera någons fikastunder! Iakttagelser och funderingar från andra är väl det som kan föra oss framåt som människor... tycker jag.
Så jag ser det som en iakttagelse av omtanke...!

Varm kram...

Lilla B sa...

Vattenkristaller köper jag i vanliga blomaffären varje år och blandar i jorden till amplarna. Det fungerar förträffligt och man behöver inte springa med vattenkannan flera gånger om dagen när det är varmt.
Fiffig hållare till böcker!
Pratröret skulle jag aldrig våga använda. Mina tungrots-R vill jag nog helst inte höra så närgånget...

Anonym sa...

Vattenkulor låter intressant, men väldigt mysko! Nu har jag inte läst kommentarerna så kanhända du redan svarat på denna fundering.

Bloggblad sa...

Elisabeth: Det är ju så också att ibland råkar man skriva om nåt som händer flera gånger, och plötsligt låter det som om man inte gör annat... Som att jag ofta skriver att jag ligger på soffan - det blir en eller två stunder per dag, men det finns ju många fler timmar när jag gör annat som jag inte skriver om. Att jag reagerar på fikastunderna är dels att det låter trevligt - dels att jag inte klarar att småäta, eller att dricka kaffe mer än 2 ggr om dagen. Min svärmor fikade många gånger per dag. "Nu tar vi väl en trivseltår?" var hennes ständiga fråga.

Lilla b: Jag köpte ett par såna vattenkristallpåsar för länge sen och använde det även till att lägga runt krukväxterna. Såg tufft ut och krävde inte så mycket vattning - tills de torkade och såg ledsna ut...
Jaså du har tungrots-R... tänk så lite man vet om bloggarna när det gäller hur vi låter... När jag träffade Mette i Malmö, hade jag inte alls tänkt mig henne som skånska och blev mycket förvånad.

Marskatten: Det ser tufft ut i glasen, men det funkade inte så himla bra. Rosorna ser allt ledsnare ut, och ringblommorna har lagt sig... Men vattenkulorna får allt ligga kvar i glasen och se tuffa ut ända tills de torkar in.

Miss Gillette sa...

Å, hade du ringblommor kvar! *längt* Mina favoriter.

Bokhållaren verkar jättebra, en sån ska jag spana efter.

Anonym sa...

I all sin enkelhet ett genialiskt pedagogiskt hjälpmedel kan jag tänka! Jag menar den där ljudförstärkaren.

Klimakteriehäxan sa...

Den där bokhållaren var intressant. Jag har prövat ett par varianter, ingen särskilt lyckad!

Eleonora sa...

Tack för din rara kommentar hos mig. Nu ska jag ta mig en promenad i solskenet. Hoppas du har fint och gott också. Kram på dig!

Bloggblad sa...

Miss G: Det är inte långt kvar till nästa omgång - bara ett halvår!

Miss G & K-häxan: Jag är mycket nöjd - har hittils bara haft den på magen vid kvällsläsning.

Inga M: I morgon ska jag testa "handtaget"!

Eleonora: Det var så lite så - ha det så skönt. Min promenad är avklarad - superskönt.

Ingela sa...

Hörgrunkan är jag bekant med, har en egen på jobbet, men bokstödet verkar intressant, ska kolla på Argument.

Anonym sa...

Med simglasögon på galgens krok
slipper man hålla fast sin bok.
Med dörrhandtag vid mun och öra
kan man sin vackra stämma höra.
Läser man Bloggblad så vet man att
man alltid får sig ett härligt skratt!

Evas blogg sa...

Ett sådant bokställ skulle jag verkligen behöva.

Anonym sa...

Hej! Skulle så gärna vilja veta var du köpte grejen som kan hålla böcker!!! Tackar på förhand! Ann