Statcounter

söndag, november 02, 2008

Sol, sol, sol....

Min förra rubrik kan ju inte stå kvar när två ljuvliga höstdagar med strålande sol från en klar himmel äntligen tagit över regnrusket. Som jag har njutit ute på mina stavrundor... förkylningen gillade inte det fina vädret, så den packade ihop och gav sig iväg. Saknad av ingen.

Okej, jag erkänner att jag överdriver en del om hur skönt jag haft det i solen, men - känslan är densamma.

För att inte överdriva vila och njutning, tänker jag ta itu med att stryka tvätten som svämmar över så att jag t.o.m. måste ha den på det redan översvämmade skrivbordet... som jag också måste ta itu med. Har jag tur, hittar jag en cd-skiva under allt brôte så att jag kan få in ljud i min helrenoverade dator. Under tiden lyssnar jag på radio från makens dator. När jag gör sånt tråkjobb måste jag ha nåt att lyssna på, annars gillar jag tystnaden bäst. Tänkte överraska honom med nystrukna skjortor när han kommer från sin löprunda... som tack för dataservicen.

20 kommentarer:

mossfolk sa...

Hm, jag brukar säga att jag tycker om alla årstider, men efter att ha sett din bild nu känns det som om lite sommar igen inte skulle vara fel :)

Lena sa...

Jag delar din känsla, alldele salldeles underbart är det med höstsol och några plusgrader.

Skrivbord och strykning... samma här. Det är väl bara att köra igång då.

Lena sa...

Hopsan, där hände det något med alldeles.

Lena sa...

och hoppsan.. :) Jag tror det är ett tecken. Jag övergår till tråkarbetet.

Humlan sa...

Visst har det varit en härligt solig helg! Även om jag inte har kunnat vara ute så mycket så njuter jag av solskenet som bländar mig här inne.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag gillar också årstider, men såna där varma sköna sommareftermiddagar... får räknas i en klass för sig.

Panter: Ja, det är hemliga tecken... betyder att man ska göra nytta. Jag hann 5 skjortor och halva skrivbordet innan det var dags för mat.

Humlan: Det är ju stor skillnad inomhus också - huvudsaken är att man har fönster... :)

Evas blogg sa...

Igår hade även vi en fatastiskt vacker dag. Snö och kallt. T o m jag som annars inte gillar snö, tyckte det var vackert. Lycka till med strykningen!

Musikanta sa...

Min MM får alltid sina skjortor strukna - utan dataservice. Men han är ju med mig i kyrkan jämt förstås och packar ner mina noter så jag inte glömmer dom... Dessutom brukar han hålla reda på vilken psalmvers jag är på. Har du löst psalmmixen förresten?

Bloggblad sa...

Eva: Jag tror inte på nån snö här numera, det var många år sen som den låg kvar ett par dar.
Strykningen blev nästan helt klar...

Musikanta: Kan tänka mig det, att du är en god husmor!

Jag ska gå dit och kolla nu när datachefen sitter här, det var nåt jag inte kunde öppna i den länken.

Eleonora sa...

Tack för din rara kommentar. Alltför många unga människor stryker med nu för tiden. Dödsannonserna visar att många många unga dör alldeles för tidigt, så rätt så.

Men som du säger - många nu levande kan ge större bekymmer än de som redan "vandrat vidare".

Så får jag gratulera till att du nu fått en brukbar dator igen. Och strykhögen sjönk på kuppen! Toppen.

Ser att du varit i Sthlm och förlustat dig med andra bloggdamer. Jag sällar mig gärna till skaran (om jag får) nästa gång ni ska stråla samman. Kom ihåg det!

Har sovit länge idag, det var verkligen skönt och behövligt. Nu ska jag in i duschen och sedan sätta lite fart på några måsten.

Ha det gott och kram kram

Mette sa...

Jag har alltid nå´t skval på. Stängde precis av allt. Och så ljuvlig tystnaden är ...

Bloggblad sa...

Mette: När jag var ung (=sisådär 20-30 år sen), hade jag alltid radion på om jag var ensam hemma. Sen märkte jag flera gånger att jag var på väg att sätta på radion... då slutade jag ha den på, när jag ändå inte lyssnade.

Fast i bilen har jag alltid radion på och lyssnar aktivt. Ibland är det så intressant att jag kan bli stående ett tag när jag väl kommit fram. Måste ju höra mer...

Tankevågor sa...

Jag har jättestort behov av att det är tyst och lugnt omkring mig när jag kommer hem. Kanske beror det på det jobb vi har?
Men jag lyssnar gärna på radio jag också när jag ska göra nåt som att städa osv.
Mannen här stryker alla sina skjortor själv. Men när jag får ett ryck ibland och stryker en veckas skjortbehov blir han såååå glad. :-)

Bloggblad sa...

Londongirl: Jag anar att vi har många fler företeelser gemensamt! Jag har ju bara en eller två elever åt gången för det mesta, så jag är inte så trasig i öronen som jag var efter t.ex. skolforum... men jag tycker om att få tänka utan att någon pockar på min uppmärksamhet.
Lyssnar på radio gör jag dock gärna på lördags- och söndagsmorgnar.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas verkligen att din man vet att uppskatta strukna skjortor!!! Din bild får mig att stöna av längtan - och då är det ändå så himla långt kvar till nästa gång (i a f om man stannar hemma)

cruella sa...

P 1 lyssnar jag alltid på så fort jag är hemma och har saker att göra... eller inte göra. Det går så bra att halvjobba på datorn och lyssna med ett öra.

Men nu är det tyst, för det blev dags för Ring P 1 med Pascalidou. *brr*

Utnyttja tiden till att jobba lite kanske.

Anonym sa...

Jag är ju hopplöst förtjust i hösten, den tid då allt kommer in i sina banor igen efter sommarens ståhej. Man kan tända ljus och ha det hemtrevligt.

Den där bokhållaren längre ner var ingen dum idé.

Saniel sa...

Hej!
NU försöker jag för femtielfte gången lämna en kommentar på din blogg. Jag har alltid misslyckats med att skaffa mig bloggerkonto eftersom jag blogga på Passagen.
I alla fall är jag ofta inne på din sida och läser och har roligt och trivs med ditt och datt.
Min sida heter Vinterpoet; titta gärna in där nån gång. jag skriver mest om böcker men också om annat.
Många hälsningar Kristina sfi-lärare

Eleonora sa...

Tittar in och lämnar ett litet avtryck. Ha en bra dag. Kram kram

Lallis - liv och leverne sa...

Hösten är fantastisk när den briljerar med sol. Det räcker liskom med endast lite..:)
Kram Lallis