Statcounter

onsdag, november 26, 2008

Nybörjare

Det här känns nästan lika spännande och nytt som när jag fick min första dator och satt med hakan i tangentbordet, förundrad över teknikens under.

Nu sitter jag ffg med en laptop på vardagsrumsbordet och har kontakt med hela världen utan sladd... jag fattar bara inte hur det kan funka.

Novis med liten platta att klicka på... inte lätt... men kul. Titta på tangenterna måste jag också, fingrarna har inte lärt sig hitta till de tangenter som inte är där de brukar.

"Äntligen har hon köpt sig en ny dator" hör jag vissa läsare säga. "Nu slutar hon tjata om sin kollapsade gamla!" FEL FEL FEL. Jag har bara fått låna för att testa om detta är något för mig och min plånbok. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag behöver en lätt och smidig bärbar (som då inte rymmer så mycket) eller en stationär som rymmer allt. Börjar lite smått med en test.

Nu ska vi se om jag kan styra tummen...

25 kommentarer:

mossfolk sa...

Det är jätteskönt med en bärbar! Jag körde dubbelt ett tag -ganska länge, men numera har jag bara laptopen. En bärbar behöver väl inte alls innebära lite plats.

Anonym sa...

Bärbar i alla ära men jag tycker att tangentbordet är störande trångt och litet och jag skriver bara fel gång på gång. Just nu skriver jag på laptop för den stationära har tappat internetkontakten.
Men bortsett från datorers mytiska värld, så var jag nyss och hämtade "På gröna ängar" på biblioteket och nu ska jag läsa resten av kvällen!

Morgondimma sa...

Man hamnar på massor av spännande sidor innan man får koll på klick-och pekplattan

ullrika sa...

"ny" teknik i all sin prakt!

bärbart är görsmidigt för oss som vill vara lite mobila, och inte behöver rejäl grafik och/eller ljud.

håller med Anonym om trist tangentbord. men det är olika från märke till märke. och pris. ju dyrare, ju goare knappar. sen är det en vanesak såklart. själv letade jag för att hitta en "liten" 15":are med fulltangentbord (de numeriska knapparna till höger). hittade en mumsbit från LG som nu hängt med som en god kamrat i två år.

lycka till med tummen!

ps. pengfingret brukar funka fint också :)

Bloggblad sa...

Oj, vad jag klickad och surrat runt innan jag ens kunde läsa kommentarerna...

Jag förstår att jag kan få jättemånga bra tips här när jag har bestämt mig.

Tack tack...

Elisabet. sa...

Själv har jag jättesvårt att lära mig skriva snabbt på en bärbar .., pv har en sån och jag tycker att tangenterna sitter för tätt ihop, på nåt vänster.

Och plattan är jag helt oduglig på att använda, men allt är förstås en vanesak.

Lycka till!

Bloggblad sa...

elisabet:kanske är det tätheten som gör att jag missar så mycket... plattan har jag gett mig DEN på att klara - i vilket fall

Bloggblad sa...

elisabet:kanske är det tätheten som gör att jag missar så mycket... plattan har jag gett mig DEN på att klara - i vilket fall

Bloggblad sa...

hehe.... typexempel på att jag inte lärt mig

Klimakteriehäxan sa...

Laptop ska det vara hemma. Men det där med pekplattan, det tar tid att lära sig. Jag kör faktiskt med mus fortfarande.

Bloggblad sa...

K-häxan: Och nu kom jag åt makens stora dator... så enkelt det blev.

Fast jag kanske testar lite till - maken visade mig hur jag kan koppla den till vanliga tangetbordet och musen - men det vete tusan om jag törs experimentera med.

Anonym sa...

Jag har också en bärbar men har svårt med tangentbordet då markören flyttar sig bakåt i texten och föser textmassan framför sig. Det är irriterande när man har skrivit mycket och så befinner man sig plötsligt mitt i stycket. Jag har kopplat ett trådlöst tangentbord och mus till den och då fungerar den mycket bättre. Jag vet inte om det är pekplattan som är så känslig så att man kommer åt den när man skriver. Jag ändrade den men det verkar inte hjälpa.
Lycka till med din nya laptop.

Musikanta sa...

En stor fördel med en laptop är att den tar litan plats på skrivbordet. Sen kan man ju koppla ur den och ha den med sig om det skulle behövas.

Jag har fått överta MM:s stora hårddisk som tar stor plats eftersom han har köpt sig en ny dator. Jag fick en jättelik skärm som jag tyckte det skulle vara kul att ha. Efter några timmar fick han överta den. Alldeles för mycket finesser för mig och allt blev så litet på den jättestora skärmen. Jag saknar min gamla Laptop, den tog mindre plats och jag hade 100 patienser på den som jag inte har nu. Men den här datorn går förstås dubbelt så fort som den gamla.

Tangentbordet är också nytt och jag skriver fel ideligen...

Eleonora sa...

Övning ger färdighet - står det i läseboken, så kämpa på du! Kanske kommer tomten med en laptop till dig? Önska kan man ju alltid och så slipper din plånbok bli platt. Ha det riktigt gott och kram på dig.

Anonym sa...

ibland kan jag sakna lite att inte ha på tågresor och så... men sen känner jag att det skulle bli för mycket och att det är skönt att "vila" på tåget och inte göra någonting alls... *ler*

ullrika sa...

kan inte låta bli att tipsa mer: strunta i styrplattan! köp en någorlunda bra mus för ett par hundra så är det "problemet" ur världen!

Bloggblad sa...

ALLA: Tack för alla bra tips och för delade erfarenheter - jag läser med intresse.

Anonym sa...

Lycka till med nya datorn. Skönt att surfa trådlöst i varje fall. Har uppdaterat hemsidan med ett nytt medeltidstema och fått upp ett mycket bra och trevligt bildspel ta en titt nån gång om du får tid. Ha det.

Bloggblad sa...

Hej igen Jocke! Jag började titta i Pers dator - men det hängde sig efter en liten stund. Ser jättefint ut, ska titta mera.

Jag har röstat på din hemsida också!

Kul att du tittar in!

Linda sa...

Jag har en ny vän jag med och här sitter inte tangenterna tätt, det är en Vaio - och den är helt underbar och tangenterna är ljuvliga :)

Ja, du hör att jag är kär va?
:)

Jag har haft bärbar i många år och skulle aldrig vilja byta bort den där trådlösheten, den är fantastisk!

Bloggblad sa...

Lindalotta: Jag får gå tillbaka hit när jag ska göra mitt stora val. Det svåra är att om jag ska få plats med allt jag vill, då blir det mer en släpbar än bärbar...
Och nu håller jag på att träna med det här trånga, det tar dubbelt så lång tid som vanligt. Men vanlig mus är inkopplad.

Anonym sa...

BLoggblad, men vad roligt!!! Jag minns hur det var i somras. Mycket märkligt att sitta vartans i huset med laptopen. Men en varning ska utfärdas, ta inte in den på toaletten. Badkaret eller liknande. Där ska du göra något annat. *blink*

Anonym sa...

Bärbar drar jag mig för att skaffa. Tangentborden är så små!

Annika sa...

Men, Bloggblad...Du kan skaffa ett trädlöst tangentbord till laptoppen. HUR smidigt som helst om du inte gillar tangentbordet.
OCH du kan skaffa en trådlös mus. Jag tycker musen är värst på laptopparna, därför kör jag med seperat mus. Alltid.
Precis som Lindalotta har jag en Vaio som jag är djupt kär i :-)

Annika sa...

TRÅDLÖST, ska det ju vara då'rå...
:-)