Statcounter

tisdag, december 23, 2008

Att sjunga in julen

Det är rätt käckt det här att man kan kringgå bestämmelserna om att man inte får lägga ut bilder på nätet hur som helst... för tidningen får, och alltså kan jag visa hur det såg ut när vi sjöng in julen i söndags. Längst uppe till vänster syns ett strålkastarbelyst gap - det är mitt. Solisten hade jag i skolan för många år sen, men "det är inte mitt fel"* att hon blivit operasångerska, jag hade hennes klass bara i drama och svenska en gång i veckan.

Nu har jag hört från flera håll att helhetsintrycket från de två konserterna var helt okej. Vi som var med hörde ett och annat missljud och nån taktslitning här och där... men så är det väl alltid, att man är mer kritisk själv. Fast - det var några som var med fast de inte övat, och en av dem hördes tydligt brumma en helt egen ton då och då när vi andra låg och skavde högt högt...

Vad gäller julfirandet är läget här under kontroll. Ska bara fixa till lite mer käk, koka skinka bl.a. Sen kommer lilla kvitterfågeln och hjälper morbror att julpynta. Dukar har jag lagt på, men inget mer. Visst är det konstigt - sonen som inte gillar pynt ett enda dugg och absolut inte vill ha nåt bjäfs hemma hos sig, han ska ha upp varenda gammal dagistomte hos oss till jul. Och det får han - på villkor att han sen plockar ner alltihop... vilket ger en naturligt gräns... :)

Nu ska jag ut och trängas i mataffären för att få hem det jag glömde igår. Men... naturligtvis säger jag inte god jul redan nu - det kommer ju ett fotoobjekt om ett par timmar...

*apropå inlägget nedanför

4 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Ha det gott, jag har beställt en egen konsert som julklapp på julafton. Tänk, vad en omusikalisk mor kan få :)
Julkram.

Bloggblad sa...

Hannele: Oj, en helt egen konsert... Men - är du verkligen omusikalisk? Det finns inte så många som verkligen är det. De flesta är bara ovana att sjunga och musicera själva.

Vonkis sa...

Det är en spännande körföreteelse det där att inte vara med på övningar men komma till konserten :-)

Anonym sa...

"Lokala förmågor"..."gjorde sitt bästa". Den förnekar sig inte, landsortspressen! Skitsur skulle jag ha varit för de taskiga formuleringarna. Finn ingen anledning att skriva nedsättande omdömen om en kör om den inte utmärkt sig genom att vara extremt kass och folk har betalt pengar för att se den. Men kanske reportern bara är fast i obildad formuleringskonst som den sett ut i 50 år i genren!

God Fortsättningen på helgerna önskar jag!