Statcounter

onsdag, februari 18, 2009

Ledig

Nu känner jag mig äntligen ledig. Visserligen ett korrekturläsningsmöte ikväll, men det är bara en enkel träff med ett par trevliga damer med skarpa ögon, varav den ena är f.d. superproffs. Så det ska bara bli trevligt.

Dagens "bissniss" gick bra, trevlig och städad publik... fast skam vore väl annars 11.45 i en kyrka...

Strax före start kom en beskäftig (hittar inget bättre uttryck för en pratig och intensiv) dam fram och presenterade sig och berättade att hon själv brukar hålla föredrag, plus en massa redundant information om sitt eget liv. Som av en händelse berättade hon för mig hur viktigt det är att man som föredragshållare tittar på alla i publiken, alla ska känna sig sedda... Jag nickade och log och såg ut som om det var nyheter... (Hon visste förstås inte att jag är en gammal lärarräv sen mer än 35 år, som hållit många ungdomar vakna med min stränga blick...)

Sen gör det ju inte mig nåt om hon tror att det var tack vare hennes pedagogiska nödutryckning som det gick bra... det bjuder jag på.

Efteråt kom en man i min ålder fram och tackade och var mycket engagerad - ville ha mailadress... det jag sa passar bra ihop med det han själv föreläser om...

Sen sträckte han ut armarna och sa: Jag måste bara få krama dig för den fina sången! Och jag hann inte reagera förrän jag var innesluten i en björnkram. Det kändes lite ovant men var förstås glädjande. Med en sån akustik kan vem som helst låta jättebra... men jag ska inte skylla ifrån mig. Linda (min nya tonsättare, som jag bloggat om förut) har gjort melodin så enkel och lättsjungen och med så lätt ackord att jag kan kompa på gitarr.

Jag fick sälja några böcker också - så dagen gick med plus. Det var god svampsoppa efteråt - och lokalteve (tidningens) var där och filmade soppätarna. Jag kommer inte i bild, men naturligtvis ska jag spana in reportaget.

Nu ska jag inte prestera nåt alls på nästan tre veckor. Sköööööönt. Bara blogga, jobba (hm... ojdå, kanske borde jag räkna det som prestation?) och gå promenader.

16 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så aktiv du ändå är, Bloggblad! Jag är sååå impad, på riktigt!

Och den som kom fram, hon var kanske lärare själv ..-)

För nu vet jag minsann hur såna är .., dom är allt lite mästrande, så det så.

Stor kram!

Bloggullet sa...

Låter härligt att blogga och promenera, å så lite jobb däremmellan.;0)
Tack för mailet, det var snällt av dig.
Kramar

Anonym sa...

Vilken tur att du kom loss ur björnkramen...
Samtidigt vill jag passa på att beudnra dig för ditt tålamod med den beschäftiga damen, det kan inte ha varit helt lätt att samla ihop anletsdragen och hålla sig neutral.
Det hade inte jag fixat.

Njut nu av din långa härliga ledighet!

Miss Gillette sa...

Tänk, jag tycker att du skriver allt som oftast att du ska göra blogguppehåll. Och sen tokbloggar du! Jag har knappt märkt av ett enda uppehåll hittills. (Obs! att detta inte är nåt klagomål!)

Du gör mycket roliga och intressanta saker vill jag lova. Nån gång hoppas jag få tillfälle att se dig framträda!

Vonkis sa...

Men jämarns, det var ju idag!!!

Klimakteriehäxan sa...

Klart det räknas. Framför allt promenaden.
Kul med uppskattning, alltid! ta åt dig, njut!

Anonym sa...

Boken?
Låter spännande , låt mig få veta.
pappa B

Anonym sa...

Vad skönt att det gick bra för dig! Jag skulle vara typ toknervös för en sån sak! Själv är vi inne i magsjukevecka. Men det var väl vår tur då vi har varit förskonade väldigt länge! Vi ses på måndag!

Brittelisabet sa...

Kom ihåg att vila också! Inte bara prestera. Ja, jobbet anser jag nog är en prestation varje dag. Särskilt när man har 10-åringar!
:-)

Musikanta sa...

Haha! Tror du det var därför han ville ha din e-mail adress? Jag fick ytterligare vatten på min kvarn när jag läste om björnkramen...

Karlar är sig lika även om de har lite olika ursäkter (förklaringar) för sina närmanden...

mossfolk sa...

Hihi, sådana där beskäftiga damer är det nog klokast att bara hålla med.
Kul med uppskattning efteråt! Fast lokalteve skulle ju kommit lite tidigare och filmat dig en snutt före soppätandet :)

Tankevågor sa...

Hellre än björnkram än en beskäftig, pladderdam. ;-)

Massor av grattis till att det gick så bra!
Vad skönt att du är ledig nu! Här inleder jag mitt sportlov med min lediga fredag till att börja med. Men jag ska jobba några dagar i början på sportlovsveckan. Det är faktiskt ok. och man får ju en hel del gjort då.

Bloggblad sa...

Alla: Oj, vad det har droppat in kommentarer medan jag haft lite annat för mig (mest vilande...)

Det är jätteroligt med era glada tillrop, jag läser alla. Och ska kolla på lokalteve... i NT i dag förstår jag att de mest är ute efter att sätta dit soppkök som inte håller standardmått enligt förordningar.

Det är så himla skönt att jag hinner få liiiite total ledighet. Med sol också! Ska skynda mig att vila ut nu. Så ses vi!

Vonkis sa...

Det är bra, skynda på med vilandet så du blir klar snart ;-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag ska vila hela helgen också, men en och annan blogg kanske jag får lust att läsa. Det tar rätt mycket tid, märker jag, att hålla sig à jour med alla favoriter.

ullrika sa...

haha! tips och kramar: en bra blandning bra kritik va? :)