Statcounter

söndag, juli 12, 2009

Äntligen är jag på botten...

Den här delen av mitt skrivbord har inte varit synlig på mer än ett år. Förra sommaren orkade/hann jag inte den sista metern, men nu är det gjort!!! Så nöjd jag är. Riktigt präktigt självgod när det dåliga skrivbordssamvetet äntligen är sjung-fejat. (Att materialet i bordet är bokstav är en gratispoäng. Nej två!) 12 kg papper står i tre kassar och väntar på hämtning. Jag vägde dem en efter en. Gamla protokoll ... blä. Släng. Kursanteckningar från studiedagar för länge sen. Släng. Noter... spara en och släng resten! (De flesta är ur egen produktion, så jag har rent samvete för de kopiorna!) Gamla brev... dåliga sångtexter... släng. (Fast jag hittade en rätt skaplig som jag glömt bort!)

Jag tog bilder på skrivbordet i helfigur, ja alltså uppdelat eftersom det är långt och i vinkel, men eftersom jag har en del tidskriftssamlare och böcker och pennställ ser det fortfarande mer än bebott ut, så den ordningssamme skulle nog bara sucka: Vaddå städat? Och då skulle jag ju bli kränkt. (Numera blir man ju det för allting... )

Den gamla pennvässaren använder jag inte, men kan inte bestämma mig för hur den ska källsorteras, så den får väl stå ett tag till.

Så fort allt var klart, var även senaste tvätten klar för strykning, så strykbrädet hann aldrig undan... Och när tvätten är struken säkert några herrelösa papper hamnat på skrivbordet igen ... Ack ja. Guds barns glädje tar aldrig slut.
P.s. För den som tycker att det var ett jäkla tjat om skrivbordsröjning - har hon hållit på en hel vecka? ... så svarar jag: ja.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

En hjälteinsats. Varken mer eller mindre!

em sa...

Nu har jag städat mitt skrivbord
och lagt papper i lådor och fack
och satt utkast och infall i pärmar
så nu är här så propert, ack,

nu är här så rent och prydligt
och allt har så snyggt stuvats ner
att redan idag är det tydligt
att jag aldrig hittar det mer.
Alf Henrikson

Cicki sa...

Oj vad fint det blev. Jag är grymt imponerad och försöker att inte se dammet på mitt eget skrivbord.

Det är klart att en bokblad ska ha bokstav i sitt skrivbord....:-)

Synd att vi bor en bit ifrån varandra. Annars har du kunnat fått källsortera pennvässaren till mig. Jag ritar mycket med blyerts när jag gör mönster. Nu har jag en uschlig en från ÖB.....:-)

Lena sa...

Jättefint! Nu ökade pressen.
Tack Margaretha, för Alf H dikten, jag misstänker att det kommer bli precis så.

mossfolk sa...

Det var bra jobbat! Jag är helt värdelös när det gäller att slänga papper. Det kan ju vara viktigt om... eller bra att ha sedan... eller kul att ha längre fram...
Ungefär så :)

Marianne sa...

Visst är det praktiskt, när man har sparat alla viktiga papper i en hög en längre tid så är det bara att kasta, för de var inte så viktiga. Den metoden kör jag också.

Den där pennvässaren tycker jag att du ska spara. Det är ju en riktig pennvässare, en sån som funkar!

Monica Hansen sa...

Duktig Bloggblad:)

Ingela sa...

Imponerad. Hos mej blir sånt där av bara när det ska bytas rum så att man ändå måste flytta om allting. Som tur är har det varit några år när vi har bytt rum mest vartenda år. När stora dottern ger sig av på riktigt blir det väl dags igen. Då får jag arbetsrum igen.

Lilla B sa...

Och det till och med blänkte på bilden!

Bloggblad sa...

ALLA: Tack! Åh, så skönt att få skrävla med min ordning - det är sällsynt att jag kan det! Och kortvarigt...

Dikten av Alf H hade jag inte hört, men hade inte kunnat uttrycka det bättre själv... ofta har efter långt letande hittat saker på rätt ställe och glömt att jag städat undan det.

Pennvässare använder jag sällan, för jag kör mest med stiftpenna.

Cicki: Du får gärna hämta den om du har vägarna förbi här på ostkusten nån gång!

PGW sa...

Jamen hallå du har ju både städat ditt stora skrivbord OCH din stora klädkammare sista veckan, det är väl prestation om något!!

Bloggblad sa...

PGW: Jodå, men garderoben tog en dag, skrivbordet tog 5 halva... Jag är så himla nöjd, så jag står här och nästan dansar med strykjärnet över den senaste tvättskörden.

Hannele sa...

Underbart, jag har lite kvar..

Anonym sa...

Jag beundrar den blanka ytan på ditt bord och gläds samtidigt åt mitt lilla lättstädade utrymme som säkert bara är en tredjedel av ditt!
Min städning bestod av en kraftig blåsning över bordet - klart! Dammsugit har jag dock gjort.

tant lila sa...

Det här känns verkligen inspirerande!Ska nog ta några lådor i morgon om vädret är som idag, det vill säga inget uteväder.

Bloggblad sa...

Hannele: jag har alltid nåt kvar, för det fylls på, men det här var de stora projekten, de andra tar bara nån timme var.

M-katten: Det är på både gott och ont att ha plats... när vi bodde smått, först i en etta och sen en två, då hade vi det mycket rörigare än nu...

tant Lila: Så skönt om jag varit till nån nytta... :) (Fast här har det varit skapligt väder idag - jag har sprungit ut och in många vändor.)

Musikanta sa...

Jag säger som Tant Lila,det får bli några nothögar i morgon nu när jag har sagt ifrån alla körerna...