torsdag, juli 09, 2009

Präktig

Tog en paus från röjningen och åkte in till stan idag i regnvädret. I min trista tantvarningsvärld tar man på sig rejäla skor när man ska gå i regn i flera timmar - det är inte tak över hela centrum. Än.

Naturligtvis gällde långärmad tröja, jacka, långbyxor och paraply... ja, det senare tar jag väl inte på mig, fast eftersom det regnade även underifrån var det nästan...

Snart förstod jag att jag är helt osomrig och präktigt töntig. Det var sandaler och bara ben och T-shirt och sommarlinnen som gällde för de allra flesta...

Dessutom blev jag säkert lika blöt som de andra - fast inifrån... :) Jag tror att jag tar baddräkt direkt nästa gång!

P.s. Jag köpte inget av bloggintresse!

22 kommentarer:

Liv sa...

Jag hade regnställ när jag var ute med ungarna men jag var blöt rakt igenom! Bara 1 dag kvar till semester!!!
Hoppas du har det bra och det verkar så! Min sambo gjorde som dig, rensade garderober!

Cecilia N sa...

Trots min något ringare ålder skulle jag ha gjort präxist som du vad gäller påklädningen.

Nina sa...

Klart man måste ha osomrig klädsel, det är ju kallt!

Monica sa...

På min promenad med hunden var det regnställ som gällde. Eftersom jag faktiskt inte äger något eget sådant, lånade jag dotterns. Jag såg ungefär ut som Ulf Brunnberg i sin kostym i Jönssonligan. Det var trångt och litet, med andra ord. :)

londongirl sa...

Klart du blir blöt när du har så mycket kläder på dig som suger åt sig allt regn! :-)

Ute på ön när det regnar så har jag en gammal regnrock som går ända ner till fotknölarna och en sydväst (en synnerligen bra huvudbonad i regn) och då håller man sig torr under.

Men så kan man ju inte spöka ut sig hemma i stan. ;-)

Varför görs det inte några snygga regnkappor nuförtiden? Såna som fanns på kopparpengarnas tid.

Bloggblad sa...

Liv: Hoppas du får bättre väder än det var den här veckan!
(Min man påstår att man inte behöver röja garderober!)

Cecilia: Skönt att jag inte är ensam om präktigheten. Jag hade inte långkallingar i alla fall.

Nina: De där halvnakna hade nog inte kollat termomtern... som en varm januaridag var det!

monica: Du lägger väl ut en bild?

Londongirl: Du menar då när allt kostade 25 öre?
När jag var 10 år hade alla ett prassligt "schwep" som de sa i Motala, och som jag tränade länge på att säga. Var ju superbra i alla väder.

Marias stickning och läsning sa...

Hej! Hemma igen läser jag ikapp på min Reader-lista, bla din blogg. Skrivkursen du var på läste jag vidare om. Verkligen spännande. Tänk vad mycket roligt som händer och sker. Blir imponerad av personer som Anita G som sätter igång och driver projekt. Kul att läsa din blogg, även om det blir glest mellan kommenterandet.

Klimakteriehäxan sa...

Hallå där - "köpte inget av bloggintresse" - nu blir man nyfiken!!!
Baddräkt blir nog bra. Skulle du råka frysa kan du alltid glädja dit åt att det ser ut som om du tappat några kilon ...
Förresten så anser jag att jag har en snygg regnkappa, förvisso använd senast i dag. En vit, från en rea hos Gunilla Pontén för sisådär tio år sen!

Eleonora sa...

Jag tycker din tantvarning(!) var den redigast klädda - jämfört med hur du beskriver andra människor var klädda! Man klär sig väl efter väderleken eller .....

Har också upptäckt att jag måste inhandla "icke bloggintressanta" saker, såsom ny smörask, nytt 5 dl-mått. Säkert fler saker när jag börjar kolla ordentligt. Sånt kan man ju roa sig med när det regnar!
Ha det gott och njut nu av alla dina välstädade platser i hemmet!

Bloggblad sa...

Maria: Visst är det härligt med initiativ av den sorten! Och något enklare när man är ekonomiskt ganska oberoende...

K-häxan: Det är verkligen sant! Kan inte tänka mig att nån skulle bli gladare av att titta i mina kassar efter gårdagen. Däremot kanske lite nyfiken på mitt nya pass och vilken sorts pengar jag växlade till....

Eleonora: Jag klär mig alltid efter vädret, vet ju att jag är en frusen sort.
Snart... om några dagar kommer jag att kunna njuta, om jag inte redan stökat till i andra änden av huset till dess...

Marianne sa...

Men det är väl ändå skönt att slippa gå där i ett tunt linne och kort-kort trots att det bara är 15°! Så som man var tvungen när man var ungdom. Ont i fötterna slipper man också, underbart.

Jaså, det är till att vara resklar? Nu blir jag nyfiken. Eftersom du har växlat pengar bör det med få undantag vara ett land utanför EU som gäller?

Bloggblad sa...

Marianne: Det är inte alls särskilt spännande, bara några dagar till ett litet land österut. Men jag kommer inte att meddela när det blir - inte värt att utmana presumtiva oinbjudna besökare... för att uttrycka det oklart.
Det blir kanske nån rapport efteråt?

Amber sa...

Haha! Jag känner alldeles igen mig - gick med sonen på nya flotta Forum Nacka när det öste ner. Iklädd vad man borde ha på sig när det öser ner och som dessutom är mycket bekvämt. Sonen såg likadan ut: Gummistövlar upp till hakan, regnjacka, slarvig tröja o jeans. Kände mig som en bonnlurk av värsta slag när jag såg alla små nippertippor glida runt i pyttesandaletter och piffiga linnen. Suck.

Det var ungefär som jag kände mig när jag för jag vet inte i vilken gång i ordningen läste dikten "Som ett blommande mandelträd är hon som jag har kär..." (Pär Lagerkvist). Minns att jag i 20-årsåldern skrev en motdikt. Borde leta fram den. Som en vajande jätteask, eller nåt...

Bloggblad sa...

Amber: Den dikten har jag nog bara hört som sång, ljuvlig körsättning...
Leta rätt på dikten så jag får höra... fast jag tror att det är många kvinnor som inte skulle känna igen sig i det som den älskade kallar dem för. Själv skulle jag nog likna mig vid en stickig buske...

Elisabeth sa...

Jag måste erkänna att jag fick lite ångest när jag läste om din garderobsröjning... och avis på din energi för att "göra ett ryck" i den!
För när jag sen tittade in i min egen garderob... ja, vi kan väl säga att den har förvandlats från klädgarderob till ett allt-möjligt-förråd! Där ryms allt från julblommor till picknickfilten... och tusen andra småpryttlar.
Kläder? Jo, de finns där om man letar lite...!

Jag stängde bara igen dörren... och hoppas nu att det ramlar in lite energi för en garderobsröjning framöver!
Nu behövs den energi jag har för Stockholmsresan... för den ska räcka från onsdag till söndag nästa vecka.

Varm kram... alltid!

Marianne sa...

Det låter klokt att berätta efteråt i stället för innan, det har ju varnats en del för det där i tidningarna.

Tack, nu har jag bokmärkt Översättarhelena och Miss Gilette, ska läsa hos dem sedan. För nu ska här jobbas lite.

Alde sa...

Sprang ut till bilen en eftermiddag och blåsten var så hård att jag fick pressa mej fram och regnet var som en vattenkanon liksom.
Genom periodvisa gluttar i framrutan när torkarna precis sopat bort det värsta, såg jag världens värsta töntgrej!!
En kvinna gick mot stationen med en likadan täckjacka som jag har! De röda fälten lyste fladdrande i kontrast till de ljusgråa delarna av jackan. Huvan var uppfälld och kvinnan lunkande på som om det varken regnade eller blåste där hon bekymmerfritt stegade fram.

Men min vind-täckjacka hänger i garderoben och får alltid göra det tills första snön kommer.
Men sen tänkte jag, där jag satt i min blöta kofta och töntiga sommarlinne (som om jag likt en treåring tjurade efter sommaren) att: är det hon eller jag som är töntig? För just då vore det himmelriket med just den jackan.

Lena sa...

Lite regn då och då är helt OK, men detta trista och kalla... Det skulle lika gärna kunna vara en dag i mars om man tittar på termometern.
Din garderobsröjning har satt press på mig, nu MÅSTE jag en gång för alla ta tag i alla mina papper. Gardroben har jag hyfsad ordning på, tror jag...

Anonym sa...

Jaha, min första kommentar gick inte in och jag gitter inte skriva om den...

Ha en bra tripp, blir det Tallinn?

Bloggblad sa...

Elisabeth: jag har alltid svårt för att börja, men vet ju att det känns bättre länge efteråt. Lycka till!

Marianne: Det gäller att vara försiktig... Lycka till med de nya bloggkontakterna, de är mycket trevliga!

Alde: Jag kan nog vara rätt fåfäng ibland, men jag vill inte frysa, så där slutar fåfängan.

Lena: Det händer att jag också får inspiration av andra bloggröjare - lycka till! Det kommer snart en bild på mitt resultat. Fattas bara ett par detaljer som jag nog hinner fixa under dagen.

M-katten: Nej, men nästan.... där var vi förra året.

Musikanta sa...

Tänk när man hade åtta centimeters stilettklackar när man var 15 år. Och gick kilometervis med dem... Inte undra på att fötterna är förstörda.

Fast när det var sommar brukade jag ta dem av mig och gå barfota den sista biten hem från någon fest. Spårvagnarna hade ju slutat då.

När vi åker till Kina om ett tag är det mina äldsta gympadojor som gäller.

Bloggblad sa...

M: Gå i högklackat har jag alltid haft svårt för, men dansa har jag kunnat! Jag har två par med riktigt höga klackar från den tid kroppen inte var så tung att bära... kan inte slänga dem.

Jag kör med fusksandaler à la Massaj... man rullar liksom fram.