lördag, augusti 08, 2009

En plats att hämta kraft ifrån...

Det ska inte bli så mycket semesterbilder här även om kameran blev ganska välfylld. Men jag måste bara visa två olika ställen där människor hämtar kraft och fyller energidepåerna.

Det skiljer bara en några hundra meter mellan de här platserna. Båda är tagna vid Dag Hammarskölds Backåkra, det var lite disigt, men man anar havet i bakgrunden på den på första. Tyvärr hann vi inte sitta där i tystnad många minuter förrän det kom folk och dukade upp kaffe och pratade och skrattade... då gick vi.Det andra tog jag nere vid stranden, lite i smyg, därav oskärpan. Havet ligger precis bakom ryggen på mig... Och även om jag får knottror utefter ryggraden av allt bjäfs, så måste det ju vara någon som samlar kraft och energi här med alla troll och porslinssaker... som om naturen inte dög. Inget helgarbete utanför huset idag - skönt - nu gäller turbovila innan skolan börjar för min del på måndag.

9 kommentarer:

Vonkis sa...

Oj, det var grejer att ta med sig på semestern det där. Börjar ni på måndag redan? Vi börjar på tisdag så en liten vilodag blir det i stan innan det drar igång igen.

Eleonora sa...

Skönt att du kan få litet öronvila i helgen. Men nu måste dom väl snart vara klara med jobbet?

Trevlig helg och hämta så mycket kraft du någonsin orkar.

Bloggblad sa...

Vonkis: ja, bara det... att packa vagnen full med bråte...speciellt som de hade en naturutsikt av Guds nåde.

Eleonora: De ska vara klara när barnen kommer nästa måndag, men det spörs...

Ha det så skönt själv - jag kommer just från en långpromenad i solen, det fläktar skönt ute på fälten. Det ger energi, samtidigt som det förhoppningsvis bränner en del.

Marianne sa...

Haha, va, har de bullat upp allt det därframför husvagnen! Husvagnssemester är ingenting för mig, det märker jag!

Bloggblad sa...

Marianne: Det här var nog det värsta jag sett, jag tycker det är tillräckligt med alla som hägnar in och ställer ut blommor och boar in sig runt husvagnen bara nån meter från andra som boar in sig...

Förr tältade vi ofta, när barnen var små och kassan ännu mindre, det tyckte jag var mysigt. Men det var en natt på varje ställe, så några blomkrukor och tomtar hade vi inte... :)

Anonym sa...

Oj, det var lite mycket grejer där, ja det tycker jag nog.
Smaken är som baken....

Bloggblad sa...

M-katten: Det är det som är så fascinerande, att vi ser skönhet i så olika saker. Även om jag får kväljningar så accepterar jag ju att andra tycker det är vackert. Kan ju ana vad de skulle tycka om min smak ... och om sådan ska man ju inte diskutera.

Evas blogg sa...

Meditationsplatsen vid Backåkra är helt underbar att sítta vid, under tystnad.

Bloggblad sa...

Eva: Jag tyckte det var märkligt att ett gäng städade medelålders satte sig och pratade och fikade när det redan satt två alldeles tyst... vid en meditationsplats.