Statcounter

torsdag, november 05, 2009

Om kroppen själv får bestämma...

...vilket jag brukar låta den få göra på torsdagar, så sover den till en långt över 10... Klockradion går på vid 9, men tugget där är otroligt sövande. Förr fick det mig att bli irriterad och gå upp och stänga av - och sen var jag ju uppe... men numera söver det mig. Mobilen börjar ringa vid 9.30, men handen hittar till snoozeknappen i sömnen. Gång på gång...


Hade inte tänkt göra ett endaste dugg idag, mer än att gå till tryckeriet och vara med vid sättningen av församlingsbladet... men då är det inte jag som jobbar, sitter bara med glada tillrop och idéer som tryckaren får fixa. Men så ringde min textbeställare igår och hade önskemål om en ny sång... När jag får veta exakt vad det ska handla om, och hur formen ska vara, då är det enkelt. Hoppas han blir nöjd, den gick iväg för en stund sen.


Det finns inget som är så roligt som att syssla med det bästa jag vet och vara mitt i en skapandeprocess. Men - det har sitt pris: mycket annat som ligger efter... fast jag har faktiskt tagit mig an disken. När det lugnat ner sig kommer jag att ta mig an bloggläsning igen.


Jag bytte bild på dataskärmen igår - till en maskeradklar liten tjej - de leende bilderna med tandlösa luckor förvandlar Bratzprinsessan till nåt helt annat.... (Vad jag tycker om Bratzdockor är en helt annan sak) :

26 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi - dina trogna bloggläsare - behöva utstå såna här otroligt l-å-n-g-a pauser emellan dina inlägg? Det är krävande, ska du veta.

Fast det är klart att foton som detta på sångfågeln kompenserar stort!

Och duktig och produktiv är du ju så det är inte det jag menar härovan :)

Kulsprutan

Evas blogg sa...

Har du en egen textbeställare? Inte dåligt! Ja man kan inte hinna med allt, alltid något som blir eftersatt. Jag känner igen mig i din morgonbeskrivning, här kan klockradion skråla länge vissa dagar. Hör den på långt håll men orkar inte stänga av den. Ganska skönt när man kan ha sådana dagar. Vilsamt.

Annika sa...

Så du är en sådan sjusovare om du får! Skönt.
jag vaknade fem imorse och somnade icke om. Inte kul...
Hoppas dagen varit vilsam och BRA!!
Söt liten Bratz tjej du har där!!

Cicki sa...

Hon ser rätt full i sjutton ut, den lilla sångfågeln.....:-)

Bloggullet sa...

Det du beskriver om skaparprocessen är väl att vara just i nuet, det är så skönt när det händer.

Bratz lekte min son med ett tag, jag håller med dig i din åsikt om dem.;o)
Kram

Evas blogg sa...

Och jag har ingen aning om vad Bratz är.

Klimakteriehäxan sa...

Jättekul att beställningar ramlar in! Kvitto på att det du gjort tidigare funkar! (fast det visste du ju redan)

Bloggblad sa...

K-sprutan: Du är allt bra snäll! Men jag kommer nog igång igen, det är så roligt med alla kommentarer och kontakter.

Eva: Skönt att det finns fler morgontrötta, annars hör jag bara folk säga hur käckt de skuttar ur sängen kl 6…
Det händer då och då att jag får beställningar – och det är jättekul!

Annika: Om jag är stressad, händer det att jag vaknar alltför tidigt, men då är jag inte pigg utan kan bara inte somna om. Jag har haft en mkt bra dag – och min lilla stumpa är det bästa jag vet att vila ögonen på.

Cicki: OM hon är! Men bara för att hon var utklädd blev det inga grimaser mot kameran.

Bloggullet: Det är i den processen som livet är som bäst. Bara det inte är för mycket krav… men nu är jag klar med förs.bladet i alla fall. Bara lite korrläsning som avslutning. Bratz är gräsligt! Barbie framstår som riktigt naturlig plötsligt.

Eva: Kolla i leksakskataloger som snart dyker upp. En vidrig avart av Barbie med jätteögon och stort hår och ingen kropp… eller nästan ingen.

K-häxan: Jodå, men jag känner mig aldrig säker på att allt blir bra… finns ingen garanti på fortsättningen.

Ingela sa...

Håller med, de är hemska. Och dyra. Min M köpte en på Blocket för 50 kr och mer än så kommer jag aldrig att betala för ett sånt miffo.

Men jag tror inte att flickorna som leder med dem över huvud taget tänker att de är människor.

Elisabet. sa...

Ack, om man kunde sova så länge!
Hur mycket jag än är ledig, vaknar jag vid fem och kan omöjligen somna om efter klockan sju .., fast jag skulle behöva!

Elisabet. sa...

Ack, om man kunde sova så länge!
Hur mycket jag än är ledig, vaknar jag vid fem och kan omöjligen somna om efter klockan sju .., fast jag skulle behöva!

Bloggblad sa...

Ingela: Jag hoppas du har rätt... och att de inte blir påverkade av deras utseende. Själv blir jag rädd när jag ser bilder av dem. Vet inte om hon äger nån sån docka ens.

Elisabet: Stackare, jag vet inte vad jag skulle hitta på så tidigt på morgonen ens. Och bara en gång för nåt år sen, sov jag utan att ställa klockan... till elva. Fast när jag var ung kunde det bli till både ett och två...

Monica Hansen sa...

Ja, suck för Bratz och Barbie m.m.. men tjejen blev fin!

Eleonora sa...

Underbara lilla barnbarn prinsessa! Klart du måste ha henne som startbild.

Min startbild är en liten Guldlock som står i skogen och håller kantareller i handen - som en blombukett ungefär - helt underbar bild, men jag får inte lägga ut bilder för hennes föräldrar. Så jag får njuta själv!

Trevlig helg och tack för din rara hälsning.

Tankevågor sa...

Jag skulle aldrig kunna sova så länge! Hur mycket jag än "nattugglar" så vaknar jag tidigt ändå.
Bratzdockorna är bara så hemska!! Burr så fula! Tänk att det inte går att göra den typen av dockor (som till exempel Barbie och Bratz) som ser lite mer normala ut.
Härlig bild på lilla sångfågeln!

Skönt att du är tillbaka igen!

Matildas fikarum sa...

Bratz-dockornas utseende är baserade på stilen att teckna japansk manga/anime, särskilt chibi-karaktärer. Stora huvuden, små kroppar, stora fötter och jättelångt hår.

Visst ser de overkliga ut, men de är ju det som är meningen! Jag tycker inte det är något fel på deras utseende alls, tvärtom är det kul med något som för västerlandet ter sig lite annorlunda.

Visst kunde de ha lite mer varierade intressen (var just inne på bratz.com)än smink och glamour. Men ändå, jag tror barn är smarta. Inte sjutton hade jag någon lust att se ut som Barbie fast jag hade en Barbie-docka och inte ville jag klä mig som henne heller.

Nej, låt Bratz-dockorna vara, det är nog bara kul för ungarna. Däremot går det ju att kompensera och skaffa andra och mer föredömliga förebilder OCKSÅ.

Annas mamma sa...

Så skönt att höra om din sovmorgon! Gör likadant själv en gång per vecka och mår jättebra av det, släppa allt och bara sova ut om man har möjlighet och den har jag tagit. Det blir lite mindre pengar men bättre hälsa. Fast min dotter sa. "Jag trodde att när man är så gammal som du behöver man knappt nån sömn;-)", det är vad som står i alla tidningar och medicindata också men det stämmer tydligen inte:-) Tror fler skulle pröva! Fredagshälsningar Annas mamma

tant lila sa...

Jättesöt bild!
Visst kan man unna sig att sova ut, när man kan det.
Själv tror jag snart att min naturliga sömntid är mellan kl 1.30 - ca 9-9.30. Då somnar jag utan problem och vaknar relativt utsövd. Men detta är säkert icke socialt accepterat, och ingen här på min gata har de tiderna. Här är det släckt i husen ca kl 22.

mossfolk sa...

Hm, jag var tvungen att googla på bratzdocka :)
Inte dåligt med en textbeställare. Men skrev du en ny sång bara sådär på en dag?

Vonkis sa...

Bratz.... Min systerdotter älskar barbiefilmer, "barbie i nötknäpparen, Barbie är tummelis och så vidare. Inte kul det heller.

ullrika sa...

jag fuskade och scrollade ner till fotot direkt och läste texten efteråt. gissa om jag blev lättade när jag förstod att det rörde sig om en maskeradfågel!

Musikanta sa...

Ska genast gå in på nätet och kolla på bratz. Hade ingen aning om att någon sån docka existerade...Lillmirren är ju mer för grävskopor och traktorer!

Bloggblad sa...

Ingela: Jag vet inte om hon har nån sån… hoppas inte.

Monica: Jag suckar också… fast hade säkert också gärna klätt ut mig till en… kanske ska jag pröva?

Eleonora: Det är känsligt det där och många har åsikter, men jag tycker inte att man får ge efter helt och sluta visa barn – då får man väl snart klä dem i burkha på bussen? Sluta att ha skolkataloger och välling+blöjreklam? Men man kan ju välja bilder…

Londongirl: Jag nattugglar i andra änden på dygnet… tyvärr. Det fanns Gingerdockor när jag var barn (fast jag hade ingen, de var dyra!) de såg mer normala ut.

Matilda: När jag ser Top Model och Idol och Mammas pojkar (som är urlöjligt iofs) så ser jag att väldigt många tagit till sig både Barbie och Bratz som idealutseende. Så visst tror jag att vi påverkas lite till mans och kvinns.

Annas mamma: Hm… jag känner åtskilliga mammor som har en Anna. Vet jag vem du är? Fast du är välkommen ändå!
Jag väntar ständigt på det där att man inte behöver så mycket sömn när man blir äldre. Kanske ett tecken på att jag är rätt ung ändå?

Tant Lila: Det där är mina tider också! Och jag ser också att det är släckt nästan överallt i grannskapet när jag lägger mig.

Mossfolk: Jag är så himla glad över min ”beställare” – och ja, om jag får klara direktiv så är det bara att skriva – faktiskt blir det bättre ju mer jag vet vad det ska handla om än när jag får flumma fritt.

Vonkis: Barbie kom precis när jag slutat leka med dockor, annars hade jag nog också älskat dom. Men Bratz ser helt galna ut i mina ögon.

Ullisen: Jodu, hade hon kommit så där helt apropå hade nog jag också gjort stora ögon.

Musikanta: Jag såg dem första gången för ett par år sen i en leksakskatalog och bloggade om att alla flicksidor hade rosa marginaler och pojksidorna gula… hehe… det gick du väl inte på?

Musikanta sa...

Jag har varit inne och tittat och tyckte dockorna var rätt söta - liknade små katter. Kan inte förstå att man kan reta sig på dem så mycket! Jag tror inte att de är några ungar som identifierar sig med dem lika lite som små pojkar identifierar sig med små konstiga monsterkillar...

Dessutom fanns det ju program för dem där man kunde mata deras hund och möblera deras rum etc.etc. Verkar rätt kul...

Ju äldre jag blir, ju mindre retar jag mig. Fast jag står knappt ut med de dopföräldrar eller guddito som står och tuggar tuggummi i kyrkan!

Musikanta sa...

Jag har varit inne och tittat och tyckte dockorna var rätt söta - liknade små katter. Kan inte förstå att man kan reta sig på dem så mycket! Jag tror inte att de är några ungar som identifierar sig med dem lika lite som små pojkar identifierar sig med små konstiga monsterkillar...

Dessutom fanns det ju program för dem där man kunde mata deras hund och möblera deras rum etc.etc. Verkar rätt kul...

Ju äldre jag blir, ju mindre retar jag mig. Fast jag står knappt ut med de dopföräldrar eller guddito som står och tuggar tuggummi i kyrkan!

Bloggblad sa...

Musikanta: Så noga tittade inte jag.

Tuggummituggande... efter maten för att rensa bort fet smak - okej, i övrigt nej... jag tycker det ser så tuggigt ut.

Kepspappor som sitter och svär som fan på utvecklingssamtal när man talar om barnets ovårdade språk... ungefär samma retningsförmåga.