Statcounter

söndag, januari 03, 2010

Inget mer uppskjut!

Sådärja! Nu har grejerna legat färdigt i påsen. Väskan ska premiärprovas i morgon på liten stadstur. (Hm... liten och liten, jag vet nog... men jag har inte planerat för nåt större gatlopp i alla fall.)

Dragkedjan klippte jag helt sonika bort efter att ha grubblat en stund över vilket som var jobbigast - att flytta den eller fickan... Inte har jag nåt jag behöver låsa in med dragkedja...

Det blir ingen bild med hatten på - för jag gillar ju ärlighet, och om det är fler som säger "kärring på 70" så törs jag kanske inte använda den. Gissar att folk IRL inte törs vara så ärliga, och huvudsaken är inte hatten i det här fallet, utan att jag gillar den och inte fryser om öronen. Kärring på 58 är helt okej.

21 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Huvudbonader är ett svårt kapitel. Jag önskar att jag klädde i, och vågade ha, tjusiga hattar! Men i själva verket tar jag bara mössa i yttersta nödfall, dvs sträng kyla.
Fast du är säkert fin i din! Fina färger!

Ruta Ett sa...

Snyggt som rackarn! Det skulle vara roligt att få se dig i mössa och väska. Jag gillar verkligen färgerna.

mossfolk sa...

Stencoolt, var min spontana reaktion! Och jag tror absolut att den är superfin på också. Dragkedja på väskan hade jag nog helst velat ha, men det är förstås individuellt :)

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag älskar hattar, men när jag blev stor nog att använda sådan, var det redan omodernt!
Sen kom det ju tillbaka med Huset Elliot, då hakade jag på förstås!

Jag tycker inte själv att utseendet får några pluspoäng av den här, men jag är inte så vacker utan heller, så det kvittar. Och färgerna är helt klart mina!

Ruta Ett: Hm... vi får väl se... själva tovningen tycker jag lyckades riktigt bra. Första försöket.

Mossfolk: Ja, visst ville jag ha dragkedja... men den enda i bra färg var lite för klumpig och för lång - det upptäckte jag vid sidan om att jag hade sytt fast den på - som jag trodde, rätan, men den måste ju vara på avigan eftersom resten av fodret blir tvärtom. Sen vet jag ju inte hur använd den blir, jag gör inte mer jobb om den inte blir bra i övrigt.

Nina sa...

Man kan ha jackor och kappor med huva... så slipper man mössa. Det har jag räknat ut för länge sedan. Läskigt med mössa. Håret blir ju galet elektriskt.

Ingela sa...

Snyggt! Sportkeps med öronlappar är också bra. Varmt och vindtätt och håret blir mindre platt och elektriskt än med stickemössa. Men jag skäms ibland när jag träffar folk iklädd en sån ...

Musikanta sa...

Jag förstår inte varför du har hakat upp dig just på 70...

Jag har i alla fall inte lika grått hår som du, haha!

Bloggblad sa...

Nina: Jag är inte så besvärad av elektriskt hår. Har oftast pannband i ull, det blir inte statiskt på samma sätt.

Ingela: HEhe... jag skulle då inte våga gå omkring i en sån!

Musikanta: Men du! Det finns kärringar på 55 och tjejer på 70... Och du vet "gammal" är alltid minst 5 år äldre än man själv - och det skjuts hela tiden framåt... per automatik.
Ska vi jämföra energin, så är du 15 år yngre än jag!

Musikanta sa...

Du behöver inte vara så snäll, jag tog inte åt mig mer än lite grann, haha...

Men jag undrar - per automatik som du uttrycker det - varför man just blir en "kärring" när man fyllt 70? Jag tror även att mina eleganta körsystrar i gamla kören skulle blivit förvånade över detta faktum...

(Förlåt att jag fortsätter att retas med dig)

Eleonora sa...

Nämen det trodde jag inte om dig! Att du bryr dig om ålder! Och vilken dumdum man du har som säger "kärring på 70"!!! Han borde vara stolt över dig att du lyckats med att göra en så fin och personlig hatt!!!! Karlar fattar ingenting.

Ta du på dig hatten så ska du få se att du får många komplimanger. Jag tycker att den är jättefin och snygg - dessutom värmer den gott om huvudet. Hatten och väskan ihop - så genomtänkt och snyggt. Så snälla, glöm vad dumdum har sagt.

Lycka till på promenaden. Kram från Eleonora

Cicki sa...

Jag tycker man nu kommit till den åldern där det är viktigast att man känner sig bekväm i saker och ting. Att det är sköna kläder är viktigare än moderna. Kan man kombinera de två sakerna så är det naturligtvis ingen nackdel.

Jag tycker att både mössan och väskan är läckra. Själv ser jag galen ut i mössa men använder det ändå alltid på vintern.

Matildas fikarum sa...

Supersöt mössa och väska! Jooo, kan du inte ta en bild?

Bloggblad sa...

Musikanta: Men du vet, för min man som är så UUUUNG är 70 nåt alldeles gräsligt gammalt... :) (Han tyckte det om 50-åringar också tidigare...)

Eleonora: Som jag skrev till Musikanta förut, så kan man ju vara kärring när man är ganska ung - och tjejig när man är äldre. Det hänger inte på åren i sig. Jag har gett den dumme ovett... han är inte så ung som han tror själv!

Cicki: Jag bryr mig mer om att vara varm än att vara tjusig när det svider om öronen.

Matilda: Nej, jag törs nog inte det...

ALLA: Tack för att ni gillar både mössa och väska!

Moster Ma sa...

Köpte en liknande tovad hatt på Gotland för några år sedan, men har inte använt den så mycket pga att jag lider av "villinteseutsom70syndromet", men jag tror jag skiter i det nu om inte vintern gter vika.
Ps. trevlig blogg och snygg hatt/väska!

Bloggblad sa...

Moster Ma: Ny här? Välkommen - och tack!

Men akta dig för att nämna några åldrar ihop med nåt negativt... jag har fått påbackning av några 70-åringar...

Elisabet. sa...

Ja, jag tycker att den verkar jättesnygg och plötsligt kommer jag ihåg när Eva på Frösön hade köpt sig en sån snygg mössa och fick ungefär samma kommentar av sin man.

Då kom Christina på Stribergs Station till undsättning med världens härligaste kommentar till Evas man .., jag glömmer det aldrig .-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Åh, det kommer inte jag ihåg, kanske bloggbantade jag då? Hoppas att Christina eller Eva kommer ihåg så att jag får höra den!

tant lila sa...

Snyggt! Och fina färger! Men vi måste få se dig i dem.
Men vaddå 70-årig kärring!?
Hälsa din man att det i allmänhet är männen som åldras fortast!
Min generation hade hattar i 20-årsåldern, i alla fall hade jag det, men sedan var det ju otänkbart. Men nu har jag börjat använda hattar!Hade hatt i kyrkan (hade fått den av dottern för någon jul sedan) nu i jul. Och dottern var med!Och på sommarfester har jag alltid hatt.

Bloggblad sa...

Tant Lila: som du ser i det senaste inlägget har han fått på moppo redan - men han vidhåller utlåtandet med påpekandet att en kärring kan vara i vilken ålder som helst.

Jag älskar hattar - men jag blir lite trött på att jag får så många kommentarer när jag har det... som om alla måste påpeka: jaså du har hatt... ?!?

Vonkis sa...

det där blev ju väldigt snyggt, gillar färgerna.

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack!