Statcounter

måndag, februari 22, 2010

Hem ljuva hem!

Även om jag tyckte att det var rätt roligt att vara med om detta tågkaos (kommer säkert att bli ett kärt samtalsämne länge bland alla som var ute och reste den här helgen, ungefär som: Var var du under stormen Gudrun?) så tycker jag det är så himla gôtt att vara hemma. SJ gav mig drygt fyra lediga timmar i dag och två igår. Tack för det SJ!

Tur att inte maken är lika rädd för att köra i vinterväglag som jag, för då hade jag fått stanna över natt i Mjölby. (Usch, sudda sudda den tanken.) Men det var inte precis nån nöjesresa på E4 med långtradare och snörök.)

(Förlåt förlåt om det är några Mjölbyläsare här... men ni förstår väl själva varför de byggde en förbifart en bit ifrån?)

18 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Bra att du kom hem ordentligt. Jag kan tänka mig att det är lite nervigt att ge sig ut om man inte kan lita på att olika transporter ska fungera.

cruella sa...

Men delar av Mjölby är ganska gulligt... Parken nere vid ån och nåt kvarter därikring.

Sprang O-Ringen där 2007. Och så har jag lämnat en bil på stadshotellets parkering i fyra månader en gång, det måste vara något slags rekord. Vi hade kört ända från Irland med packning och bebis, men i Mjölby gick det bara inte längre. Blötsnö och bara ett torkarblad och sommardäck på det.

Härligt att du ser SJ som en välgörare! En sann Pollyanna.

Elisabet. sa...

Mjölby .., där bodde min faster och farbror och min kusin ... men det är inte ofta jag har varit där på besök.

Men Östergötland är vackert, det tycker jag alltid när jag sitter på tåget till Sthlm.

Evatina-beth sa...

Skönt att du kom hem ordentligt. Jag tänkte på dig, när man hörde på nyheterna om det kaos som rådde.

margit sa...

Hej Marianne! Ja nu förstår jag att du varit ute i lite äventyr...med SJ...som strular och ...inte kan köra alla tågen..som dom skulle.
Ja, många har fått sitta, stå i timmar både utan mat o vatten.
Skönt att din man kunde hämta dig i Mjölby...så kom du hem snabbare...än..åkt tåget hela vägen..
Kramizz!!

Bloggblad sa...

Matilda: Hade jag inte varit så vansinnigt nyfiken hade jag inte vågat försöka.

Cruella: Jag har bara väntat på tåg i Mjölby och varit där enbart när det varit mörkt och ruggigt och allt har varit stängt...
Jag brukar nog vara lite mer åt gnällspikshållet, men igår tog jag det lugnt.

Elisabet: Visst är det vackert här - speciellt runt Söderköping....:)

Skämt åsido, jag har bott i alla väderstreck i Ö-d, det ÄR vackert här.

Eva-Thina: Jag tänkte också att det var liiiiite kul att ha varit med om det här kaoset. Jag frös inte, svalt inte och hade ingen tid att passa på hemresan. Värre för dem med småbarn - och dom som skulle vidare från Sthlm...

margit: Ja du, det var ett äventyr. Men det var tydligen ännu värre för dem som satt fast hela natten när mat och toapapper tog slut...

tant lila sa...

Häftigt att ta med datorn! Men vilket strul! Tur att du tog det med jämnmod och att du hade chaufför. Jag tänkte på dem som blev strandsatta i Stockholm och kanske inte hade någonstans att ta vägen och så med de hotellpriserna. Man måste ha pengar när man ska ut på resa på vinterna tydligen.

Bloggblad sa...

Tant lila: Jag skulle aldrig våga åka bort utan att ha reservkassa tillgänglig. Även kontanter... jag betalade en slant för skjutsen jag fick, och då kan man ju inte slänga fram ett kort.

Mina ungdomar har aldrig kontanter på sig, det är tydligen inte modernt längre.

Marianne sa...

Hahahaha, du är för rolig! Du skulle ju inte skriva någonting på ett tag för du hade så mycket annat att göra : D

Skönt att du kom fram ordentligt både tur och retur. Och hur kändes det med musikgudstjänsten? Det måste ha varit fantastiskt!

Bloggblad sa...

Marianne: Tack vare SJ fick jag tid - men nu är det rätt tjockt resten av veckan. Blir det nån minut över, ströläser jag lite här och lite där - men rapport från gårdagen får vänta.

Annika sa...

Det där lär du inte glömma i första taget...
hihi!
Förstår att det var GÖTT att kliva innanför hemmets fyra varma väggar...

Bloggblad sa...

Annika: Eftersom jag inte "drabbades" - hade både mat, tid och pengar (för nödfall) tyckte jag det var lite kul att ha sett kaoset live.

Fast jag blev kallare av dagens promenad...

Christina sa...

En minnesvärd helg onekligen, tur att du kom fram!

Bloggblad sa...

Christina: Ja, aldrig glömmer jag den - av flera orsaker. Nu försöker jag att samtidigt som jag vilar ut, redigera ihop ett nytt församlingsblad och förbereda mitt gig för pensionärer i morgon... Inga sysselsättningsproblem alls.

Tankevågor sa...

Skönt att du kom hem ordentligt! Precis som du skriver är det ju inte så jobbigt om man inte har en tid att passa och kan ta det med ro.
Men just nu är det hopplöst kaos i Stockholm med tunnelbanor som inte kan gå ovan jord och massor av tåg inställda till och från den här stan. Måste vara kämpigt för alla som står och väntar i kylan och är beroende av lokaltrafiken.

Hoppas det går bra nu med församlingsbladet och pensionärsgiget!

Bloggblad sa...

Londongirl: Jag följer med och ser eländet ni har...

I kväll kommer min journalistcoach och hjälper mig att gå igenom alla texter (vi har rätt trevligt när vi gör det över ett glas vin eller två...) Och pangschisarna i morgon var jag hos i höstas, det var så trevlig stämning och att de vill ha mig tillbaka så fort gör att det känns lugnt.

Klimakteriehäxan sa...

Hm. Du får mig att inse att jag nog aldrig varit i Mjölby. Har uppenbarligen en upplevelse kvar ...

Bloggblad sa...

K-häxan: Upplevelse och upplevelse... hm...