söndag, mars 21, 2010

Det slår aldrig fel

www.nyligen.se finns en 50-i-topp-lista, och där brukar jag åka upp och ner som en jojo. Eftersom det varken ger ära, berömmelse eller pengar, tar jag det inte så hårt, men en sak förbryllar mig: Om jag håller mig undan från att blogga (=har annat att göra) så åker jag upp till tredje plats. (Jag kollar förstås inte varje dag, så min statistik är inte 100%-igt säker) När jag klämmer iväg ett inlägg om dagen, då är jag snart nere på 13-15 plats.

Jag tolkar det som att jag bör blogga rätt sporadiskt för att ligga bättre till... Logik?

En kul sak: jag kände igen en bloggläsare på tv igår! Mailade för att kolla, och det var faktiskt Ökenråttan som passerade under någon sekund, väl påpälsad, när Bob Hansson satt i ett träd och ropade ut dikter i programmet Babel.

Nu ska jag fortsätta med det jag har gjort hela den här helgen: ingenting.

21 kommentarer:

Vonkis sa...

den är märklig hela den där sidan tycker jag, och lätt att manipulera.

malou sa...

Är det just det som är meningen med veckoslut?? Fast jag har ett barnbarn på besök och kan inte ligga och dra mig på morgonen...

Bloggblad sa...

Vonkis: Hm... kan man manipulera? Jag ser bara för mig hur folk sitter och klickar av och på favoriter alltefter dagsformen. Till vad nytta?

Malou: Jag älskar visserligen mitt barnbarn, men det är himla skönt att ha det så här lugnt och slappt och kravlöst. Det blir det inte när hon kommer.

Klimakteriehäxan sa...

Hm - hur manipulerar man den då? På den punkten är jag lika blögd som du, Bloggblad. Plus att jag tror mig ha sett dig ligga tvåa också. Men logiken har jag aldrig sett. Fast liiiite ära är det väl ändå? Ta åt dej, vet ja!

Bloggblad sa...

K-häxan: Visst är det roligt, men ändå vet jag ju att jag snart är nere på 15-nånting igen. Det enda jag kan tänka mig är att man skippar alla favoriter utom sig själv. Eller har en mängd e-postadresser och gör favvolistor med sig själv i... Men den som lägger ner ett sånt jobb ... vem skulle det vara? Och vari ligger glädjen då?

Monet sa...

Jag kan ingenting om den här sortens favoritlistor och förstår heller inte hur man hamnar där. Men någon tipsade mig om sidan

http://www.inflytelserik.se

Går man in där och skriver in sitt bloggnamn kan man kolla sig själv och andra bloggare och se hur man ligger till, dvs hur "inflytelserik" ens blogg är. rätt kul faktiskt, kolla själv!!

Elisabet. sa...

Ja, den där sidan skippade jag raskt, precis som den som visade statistik över hur många besökare man har per dag. Gud, så stressad jag blev!

Nu skriver jag bara "för några goda vänner" ,-)

Så känns det.

Och då slipper jag all press på att det ska bli många som läser.

Men så tillhör jag dem som aldrig kommer att göra någon slags karriär heller ,-)

Bloggblad sa...

Monet: För länge sen var jag på nån sida med bloggtoppar - där låg jag lååååångt långt nere, men jag känner inte till den du nämner. Ska kolla.

Elisabet:
Jag har inga ambitioner om toppar av olika slag, är mest förvånad över att jag åker upp när jag inget skriver. Tar det nästan som en föromläpning...

För nåt år sen märkte jag att mina besökare halverades i antal - och det har stått sig. Det verkar som om många har gått över till Facebook, det uppdateras alltmer sällan i mina favvolistor.

Kanske har bloggandet spelat ut sin roll snart?

Bloggblad sa...

Monet igen: Den hette www.inflytande.se och jag häpnar....
Det står att endast 4,7% av svenska bloggar är mer inflytelserika än min... ojojoj.

Plats 689 av 14663 rankade bloggar

Jag ramlar av stolen...

Vonkis sa...

det var det där med att ha flera e-postadresser och ha sig själv som favorit på alla. Men som sagt, vad är glädjen då? Har funderat på att sluta på nyligen men det är ändå några som verkar ha mig på en lista där som ser när jag uppdaterat så jag lär väl vara kvar ett tag till.

Lena sa...

Jag är också på den där listan och begriper inte hur jag hamnat där.

Att det verkligen finns de som manipulerar en sådan lista, gör mig förvånad. Att de ens ids.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det är väl som att fuska på prov... Jag har dig med på min favvolista där - och de som har slutat pinga tappar jag nästan bort.

Lena: Jag har sett att det är många från mitt favvogäng som är med på den - men som sagt... blir jag glad om jag åker upp för att jag har 10 egna listor? Men nån måste ju också klicka bort och till och från... i ett kör.

Annaa M sa...

Har precis som andra aldrig fattat hur man hamnar där. Jag har också märkt att besökarna sviktar. Det är nog framförallt Facebook som spökar, och profilbloggarna. Man ska vara cancersjuk, nybliven änka med politiskt korrekta åsikter eller förälder till ett sjukt/handikappat/avlidet barn för att få riktigt många läsare och kommentarer som vuxen bloggare. Om man räknar bort kändisarna alltså, de som var kändisar innan de började blogga.

Bloggblad sa...

Annaa M: Det är enbart räknat på hur många som har bloggen på sin favoritlista hos nyligen. Jag uppmärksammade det inte själv heller, utan det var nån som påpekade.

Jaså jaha. Profilblogg... det duger inte med kulturtantsprofil med sjungande barnbarn. Nehej. Jag förstår det. Kanske skulle man fejka en intressant profil? "Jag slår och hunsar min man" kunde det duga? Eller: "Jag lär mina elever att stava fel"? Nähä.

Fast jag förstår - jag följer en blogg som är supermärklig och får inblick i en tatuerad och piercad lesbisk rockmorsas liv... Vilket jag inte skulle veta ett smack om annars. Men tro inte att jag törs kommentera...

Matildas fikarum sa...

Jag förstår mig inte heller på den där listan. Jag har legat och gungat under 50-strecket hur länge som helst, och kikar upp över ytan lite då och då. Och nu när jag har lite bloggvila, då plötsligt går jag upp till 43 plats! Jag fattar absolut ingenting. Om jag slutar blogga helt, åker jag upp på första plats då?

Annaa M sa...

Ja kanske skulle en prygelblogg vara något! Marknaden för cancer, änkor och barntragedier borde snart vara mättad.

Monet sa...

Jag ligger också märkligt nog väldigt högt på sidan om inflytande. Fattar inte hur? Men min blogg har blivit omnämnd i Aftonbladet som tipsar om resor - kanske det är därifrån det kommer?

Om jag kollar vad mina besökare googlat på för att hamna på min blogg så är det många som har Frankrike som utgångspunkt.

Men jag skrev för rätt länge sen om att man inte tänker införa lag mot aga i det här landet. Och rubriken var: "smisk på stjärten". Gissa att det är många som googlar på det och hamnar hos mig där det bara står om vårväder i Provence och vinprovningar. Haha!!

Bloggblad sa...

Matilda: Troligen. Det är så jag känner det... tar det nästan som en förolämpning att jag ligger bättre till om jag inget skriver.

Annaa M: Nu är jag ju rätt klen, så prygel av mig är ingen rädd för. Men... fuskblogg? äsch, jag som är så ärlig och saknar pokerfejs... Snuskblogg? DET vore kanske nåt. (Fast då måste jag nog vara anonym om jag ska kunna fortsätta vara kyrktant och skriva förs.blad...)

monet: Hehe... lika galet som att folk hade sökt efter "tjocka villiga hemmafruar" och kommit till mig...
Man ska tydligen bli länkad till ofta för att ligga bra till på inflytandesidan.

cruella sa...

Hahaha, men det där sista till Monet var ju det roligaste på länge:-)

Nästan lika roligt som mina felläsningar som går i skov - köksbord blir könsord och "dottern ligger med snuva" och så ordet "främling" på nästa rad, ja, vad det blir i felläsarlandet går lätt att räkna ut;-)

Bloggblad sa...

Cruella: Det där var i början av min bloggarkarriär. Jag hade varit på konsert och suttit bakom tjocka pelare... Sen kom det spam om villiga hemmafruar, och jag undrade om de var villiga att göra sånt jag kunde tänka mig att ha dem till...

Annika sa...

Nyligen pingar jag bara på, har aldrig kollat in deras lista. Är mer besatt av blogglovin' då. Och egen statiskt över sitmeter och annat. DET är stressande då man märker att man tappat läsare ett tag...
Usch, press och stress man inte behöver. Eller att kolla hur man ligger bland utlandsbloggare på bloggportalen etc, pust.
har slutat kolla, mer eller mindre.
Tror inte bloggarna kommer att dö, inte alls. Tror bloggformen är här för att stanna. FB är ju ändå väldigt trist när allt kommer omkring. Ett par meningar och sen inget mer.
Vet inte alls hur man kan manipulera statisktiken på bloggstastiskten. Fattar NOLL!!
:-)