Statcounter

måndag, mars 22, 2010

Slutet gott... allting gott?

Jag har ju en tendens att bara hålla mig till trevliga saker i bloggen - och kanske hoppas att det ska låta som om jag alltid är trevlig och snäll... Men att så inte är fallet finns det nog många som skulle kunna vittna om - speciellt tror jag att det var en ung journalistwannabe som inte sa snälla saker förra veckan. Jag var så arg att jag fräste hela kvällen och vågade inte närma mig bloggen... Nu har jag snällnat till.

Som jag berättat om tidigare har skjutjärnsjournalisten på lokalbladet fattat otycke för jävla kärringar som rättar honom... som skrev han om i en krönika för nåt år sen - och eftersom han skrev fel i det han anklagade den jävla kärringen för att ha rättat, kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan skrev att han ju faktiskt hade skrivit fel. Alltså hamnade jag direkt i den kategorin och fick för andra gången straffet att tampas med en PRAO-elev.

Alltså: jag har inget emot ungdomar - men tydligen får de inte lära sig att den som blir intervjuad bör få läsa och kunna korrigera eventuella missförstånd. Den här tjejen tyckte inte att jag behövde läsa i förväg: Jag har skrivit upp ordagrant vad du sagt. Som tur var gick jag inte på det, utan stod på mig mot ytterligare argument om att handledaren (nyss nämnd ovan!) skulle läsa. Att hon dessutom inte kände till ett smack om stan eller församlingsbladet hör till researchavdelningen, och den angrep jag inte. Till min glädje ser jag att hon faktiskt tog in så gott som alla mina rättningar... för det var inte bara EN sak hon missförstått. Att jag skulle ha uttryckt mig så nonchalant som att F-bladet: "... i stort sett handlar om religion...."eller att "läsarna kan fördjupa sig i helger..." är mig fullkomligt främmande.

Jag sträckte mig i alla fall till att "jag har nog inte uttryckt mig tillräckligt klart", och jag skrev faktiskt inte om allt... inte riktigt... :)

Tjejen hade tänkt sig att jag skulle vara med på bild och hålla upp bladet - men det gick jag inte med på. Jag hade nog stirrbligat och ilsket visat tänderna...

Nu hoppas jag att det här eminenta bladet inte går i soporna direkt utan att åtminstone bli bläddrat i. Den gamla Kanalen kände alla till. Utom de som la den direkt i soporna förstås...

13 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Heja dig!

Vonkis sa...

Det är rätt, stå på dig!

Och vad härligt det är med "journalister" som inte kan uppträda professionellt. Tänk om vi lärare skulle göra så där.

Eva sa...

Bra gjort!

Finns det någon länk till det nya församlingsbladet? Hittade ingen när jag kollade in dess sida på Svenska Kyrkans sajt.

Bloggblad sa...

Monica: Det känns som om det var värt onda ögat...

Vonkis: Du läser väl Sörpingsidan? Och - tanken är absurd... underkänn och släng ut alla som inte tycker likadant som jag.

eva: Nej, den ligger inte ute än. Men den kommer. Om den inte kommer på kyrksidan kommer den på min hemsida - men jag väntar tills den är ute i brevlådorna.
(Kyrkans hemsida görs inte om av den snabbaste precis... så där händer inte mycket.)

Cicki sa...

Självklart har man rätt att läsa innan de publicerar. Har också fått bråkat ett antal gånger om sådana saker. Men även träffat på professionella journalister som tagit för givet att man ska vara delaktig.

Miss Gillette sa...

Håhå jaja. Jag är inte längre nån stor vän av citat, men ett som jag tycker säger mycket kommer från Oscar Wilde och lyder i ungefärlig översättning: "Jag är inte tillräckligt ung för att veta allt."

Sen kan jag ett av Socker-Conny också; han har en lite mer handgriplig approach: "Stryk ska väl hjälpa."

Emelie sa...

Jag hjälpt B att korrekturläsa när jag var i Söderköping för lite sen och skulle sagt det till dig då, men bättre sent än aldrig: Det där ser ju toppenbra ut! :) Jag är lite stolt att komma från en församling med ett sådant fint församlingsblad :)

Bloggblad sa...

Cicki: För mig är det så självklart att jag kan ha missuppfattat nåt, eller fokuserat på nåt som den andre inte vill dra fram. För länge sen blev jag intervjuad av en som hakade upp sig på en detalj och bara skrev om det, i stället för det hon bad om att få intervjua om.... Men jag struntade i det, hon skrev inga fel i alla fall.

Miss G: Jaså, är det Oscar som har sagt det... jag har hört det nån gång. Här passar det perfekt! Jag frapperas ofta av så många unga vet så mycket om Livet.

Socker-Conny och jag har nog en del gemensamt... jag kategoriserar både hundar och busgrabbar efter om de är under eller över sparkhöjd. Fast - det är bara i teorin. Förstås.

Bloggblad sa...

Emelie: Tack! Det var gulligt sagt. Jag fick verkligen en noggrann korrläsning från B, visste inte att du var inblandad. Det är hopplöst att se småfel som man själv har gjort - och alla småsaker som flyttar sig, eller har försvunnit.

Du får väl ta med dig ett par blad till Domkyrkan... jag hörde att de inte har nåt eget.

Marianne sa...

Hehe, nä, sånt där kan man inte släppa en PRAO på alldeles själv. Bra att du stod på dig!

Bloggblad sa...

Marianne: Det var värt de svärord jag slapp höra...

Musikanta sa...

Jag tyckte artikeln var bra. Men självklart måste man ju få läsa igenom den innan den publiceras. Konstigt att praoan inte vet det. Handledaren kan ju inte veta vad du sagt!
Det var ju skojigt att Kyrkklockan "mest handlar om religion" men hur gör man när man fördjupar sig i helger?

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag måste nog skicka ursprungstexten till dig... Om du läser K-klockan på torsdag kan du få fördjupa dig i en helg... :)