Statcounter

torsdag, april 01, 2010

Jag väntar inte...

Jag läser överallt om hur det väntas på våren i bloggar och på FB och i pressen - men jag väntar inte. Är jag lika ovanlig med det som med att jag gillar kravlösa gråmulna dagar?

Visst blir jag glad när solen lyser, och visst springer jag ut med kameran i trädgården när växtkraften smälter snön runt sina stjälkar och när vintergäcken tittar upp ur snön, men jag väntar inte.

Tiden går så himla fort, och om jag går och väntar bort nuet i stället för att njuta av det, då innebär det ju att jag väntar bort stora delar av den tid jag har fått till låns. Och det vill jag inte - även om jag måste erkänna att jag kan bli gnällig när det är dagsregn veckor i sträck på sommaren - men just nu vill jag inte att det ska gå för fort, den här tiden just innan det grönskar loss är så härlig, vare sig det är dimma eller snålblåst eller om ränderna på fönstren skriker högt i solskenet.

Jag hinner nog gå barfota i sandaler och väja för fästingfyllda grästuvor...

19 kommentarer:

Sirkka´s photo and art sa...

Härligt med vår i luften

Klimakteriehäxan sa...

Vilka härliga bilder! Fästingarna får helt enkelt vänta!

Nina sa...

Jamen... så rätt du har. Absolut!

Glad Påsk!

Och jag pingar nyligen... men kanske blir det något fel?

Cicki sa...

Du är klok du. Jag vill också att våren ska få ta tid på sig så man hinner njuta av den.

Ruta Ett sa...

Jag gillar också kravlösa dagar och det är lättare när solen inte skiner - fast ändå - det är lite kluvet det där. Jag tror att de största kraven ställer jag själv, men jag övar mig varje dag.

Ibland är det dock delar av familjen som tycker att så fort solen visar sig så ska man kasta sig ut på utflyktsfilten.

Musikanta sa...

Jag väntar på att tisdag nästa vecka, då jag ska ha 18 personer här på lunch, ska ha passerat utan olyckor. Sen ska jag bara koppla av och ta det lugnt och ta varje dag som den kommer, antingen det regnar eller solen skiner.

Jag väntar inte det minsta på våren, för då måste jag ut och använda min nyköpta, dyra maskrosupptagare *suck*

Fina bilder du har tagit! Glad Påsk och sjung fint nu på söndag.

Amber sa...

Ah, så klok du är som ger blanka sjutton i att vänta! Själv jobbar jag bara - och sover. Har hunnit lägga märke till att en del snö smält bort. Barfota låter som en framtida dröm...

qi sa...

Kravlösa grå dagar, älskar dem! Har tidigare alltid tyckt att fint väder är stressigt, ska tas till vara, "njutas"... För att inte tala om den överskattade våren! Nu har jag en mer sansad inställning hur jag ska låta väder och årstider påverka mig men fortfarande kan jag känna en viss kravlättnad en grå regnig dag...

Anonym sa...

Fina bilder och kloka ord. Jag håller helt med. Njut av nuet. Det andra kommer ju i alla fall!

Felices Pascuas!
Kulsprutan

Humlan sa...

Klokt och rätt! Jag njuter också nu (ja, förutom denna vecka som jag snutit bort) och vill att det ska gå långsamt så att jag hinner njuta av varje steg.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Jo, vädret kan man inte påverka,
glad påsk!

Annaa M sa...

Jag väntar på våren, iakttar ljusets skiftningar, hoppas alltid den första snön är den sista osv. Inte för att jag vill göra så förbannat mycket ute i den, såna krav har jag aldrig haft, utan för att jag tycker så otroligt illa om vintern. Tiden går i samma takt ändå, hur mycket man än försöker leva i nuet. I år känner jag mig dock snuvad på vårtid, många veckor drog iväg utan att de första snödropparna tittade fram.

Bloggblad sa...

AnnaaM: Det var ju bra som motvikt att det finns en väntade som träder fram.

Visst är det sant att tiden alltid går i samma takt, men om man ständigt är uppkopplad mot framtiden, då hinner man ju inte njuta. Jag vet, för jag var i många år en ständig väntare - då när det kändes som om en ocean av tid låg framför och jag kunde slösa med den. Jag vill inte slösa längre.

Liv sa...

Jag har nog för bråttom men nu vill jag att snön ska vara borta så det torkar upp. Sen vill jag att de kommer och sopar våra gator. Samuel cyklade på gården i torsdags och gjorde en vurpa som hette duga...både hand, knä och byxa gick sönder. Stenar innanför skinnet och blod.... Nej...SOPNING nu! Hoppas du får en härlig påsk och ett härligt lov! Själv ska jag jobba tis och ons 6-12.30 sen ledig 4 dagar igen! Kramar!!

cruella sa...

Jag väntar inte heller! Jag njuter av nuet och gillar alla årstider. Om våren redan vore här med gröna gräsmattor och blommor hade jag inte kunnat åka på tur i fjällen i dag. Till exempel.

Bloggblad sa...

Liv: Att vänta på grusborttagning pga cykelframfart kan gå an... :)

Tur att jag valde skola med längre lov... :)

cruella: Åh, skidåkning! Jag vet inte ens var du bor, tror inte att jag läst det nånstans... Fast man kan ju åka norrut...

Miss Gillette sa...

Bilden på de gröna pilspetsarna som genomborrar snöresterna gillar jag molto! Och det är sannerligen på pricken att säga att smutsränderna på fönstren skriker -- jag har inte tänkt på det förut (har slagit dövörat till, ha ha) men det är ju just vad de gör. Och just vad de lär få fortsätta med ett tag.

Bloggblad sa...

Miss G: Jag stod länge och tittade på hur det gröna hade smält undan snön, tänkte att jag skulle få se hur hålen växte...

Men ränderna tystade jag med lite fusk... en fuktig mirakeltrasa. Inte blev det särskilt fint, men nu är det en tunn hinna i stället för skrikande ränder. Tog bara 5 minuter... och bara mot solsidan...

Marianne sa...

Just de där allra första dagarna, de där skira dagarna när de första små knopparna dyker upp, de är de allra vackraste i världen. Dem ska man vara rädd om.