Statcounter

torsdag, april 29, 2010

Lite av varje

Först betar jag av irritationsmomenten:

# 1. Vattenläcka ett par kvarter bort - det blev att leta i väskor efter plastflaskor med små slattar i så att det gick att få ihop till morgonkaffet när jag vaknade. Har det inte kommit tillbaka när jag gått min promenad får jag väl tina upp isbitar som ligger i frysen - eller tvätta mig i avhärdat strykjärnsvatten...

#2. När jag ska kommentera både hos mig själv och andra, har datorn fått för vana att glömma mitt lösenord, att inte ta emot det första gången, inte alltid andra heller, så jag får göra om och om och om igen. Dessutom trilskas det när jag skriver "sjösjukeorden" som är nästan oläsliga i en del bloggar - och jag ser att det jag skrivit inte alls kommit med. Då ger jag upp. Om det är datorn, min teknik eller bloggsystemet det är fel på, vet jag inte.

Och så till det som inte irriterar mig...

Jag har fått många kommentarer både i bloggen och IRL om hur glassig min tillvaro verkar nuförtiden. Och faktiskt - det känns nästan jobbigt att skriva om alla roliga saker i det goda stim jag tycks ha hamnat i, när jag läser hos andra om sjukdom, arbetslöshet, värk, sorg och elände... Känns nästan ofint att komma kvittrandes om Stora Förlaget som ringde häromdagen och vill ge ut sånger... om fester... körresa i faggorna... och om Projektet som börjar ta form...

Det har verkligen inte alltid gått på räls tidigare så jag är tacksam och njuter så länge det roliga varar. Det finns fortfarande en massa händelselös tid mellan glädjeskutten när jag ägnar mig åt att investera i framtiden med vila och motion - men det kan jag ju inte tjata om ideligen.

Även om jag inte syns till så mycket ett tag framöver, så kommer jag att ha lite koll på vad som skrivs - men skippar alla knepiga inloggningar och sjösjukebokstäver. Nu ger jag mig ut med stavarna och sen ska jag ladda inför kvällens show med mina musiktvåor på Öppet hus i skolan.

Vi hörs!

29 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Hurrududu. Ta nu och dränk den där Luther i regnvattentunnan. Det han väser i ditt öra är bara lögner. Andra lider inte mindre för att du också gör det, och det vet du. Be inte om ursäkt för att din kompetens och ditt hårda slit ger utdelning! När du nu får bekräftelse på att du är bra ska du väl inte försöka motbevisa det. Se så! :-)

Eleonora sa...

Hej min vän - först: du är värd all respekt och beundran för att du ror skutan Bloggblad i land! Det är helt underbart att få läsa om att det finns någon som har det gott, alltig flyter fram i behaglig fart och små glädjeämnen dyker upp litet då och nu. Fortsätt att informera oss om allt trevligt som händer. Vi behöver så väl få läsa om det.

Tack för din hälsning. Så härligt att hela köket finns på plats i garaget. Då är det bara resten kvar nu då, haha!

Trevlig Valborg/1:a Maj helg önskar jag dig. Kramisar

Elisabeth sa...

Å de som har koll på det här med hur det är att leva, de vet ju att det finns mycket oglassigt i tillvaron också... sen väljer man ju själv vad man vill berätta. Å jag gläds med dig i allt det roliga du berättar om.. Känn aldrig att det är ofint eller opassande att skriva om din lycka och/eller glädje i livet... jag tar tacksamt emot att jag får dela din glädje med dig.
Sådant bär ju oerhört mycket när det går lite tungt...

Varm kram..

cruella sa...

Protest! Inte fasiken måste man ha det jobbigt för att få skriva om sig och sitt, hujedamej.

Nu ska jag svära i kyrkan och säga att nog är det bra med bloggar och all bekräftelse man får i både hårt och fint väder, men jag tror vi får se upp så att vi inte bara bekräftar upplevelse av elände.

Det är möjligt att förskjuta tyngdpunkter åt lite olika håll.

Bloggblad sa...

Miss G, Eleonora, Elisabeth & Cruella:

Det är skönt att det finns folk som kan "dansa med den som dansar och sörja med den som gråter" för att citera en av de sånger som blivit antagen...

Nej, jag skäms inte för att det gått bra, det ligger hårt arbete bakom, men... äsch...

Men nu var det ju inte bara pga jantelagen - allt det jag gör tar en massa tid, och dessutom trilskas blogger hela tiden så jag blir galen av alla inloggningar jag får göra varje gång jag närmar mig datorn. Och sen när jag stavar fel till alla hvyxvrbv och excjtintjkj och annat som jag inte ens kan uttyda - då får jag bloggspader och tangentbordet riskerar att gå i småbitar.

Cicki sa...

Inte ska du sluta skriva om att det går bra för dig. För min del känner jag bara glädje när jag läser om det. Jag skulle bli urtrött om jag bara läste om jämmer och elände. Nej fortsätt skriva om ditt "braiga" stim som du hamnat i nu. Det lyser upp min dag att få läsa om dina framgångar.

Hoppas vattnet kommit tillbaka och att datorn slutat strula. Min tjafsade så där för ett tag sedan. Då var det bara att konstatera att den gamla disken var för full (OBS! ej drucken). Det är ju möjligt att det är samma sak för dig.

Annika sa...

Nej, be du Luther hålla tyst, och carry ON!!
Det är ju bara så roligt att det går så bra för dig nu. Klart du ska skriva om det!
Det är ju bara roligt att läsa om det ocskå.
Blogger strular ordentligt i dessa dagar. Inte kul, förhoppningsvis fixas det väl snart...

Bloggblad sa...

Cicki: Skönt att du ser det så - och jag har inte känt nåt motstånd från några läsare, det är bara min egen känsla.

Vattnet kom tillbaka när jag kom hem från promenaden, jag slapp "duscha" i isbitar från frysen.

Annika: Du är så snälla och generösa - jättekul att du vill läsa - liksom de andra som skrivit i dag.

Men som sagt - det är inte bara Jante som får mig att hålla igen.

Anonym sa...

Irritationsmoment ett (vattnet):
Det är solklart att du inte har bott i Spanien nån längre tid, det du skriver om är vardagsmat här!

I.M. nummer två : (sjösjukeetc)
Så har vi - dina bloggkommentarister - det mestadels efter att du självvalt infört systemet ;o)

Sen och mer på allvar: När det gäller alla dina framgångar och ditt flyt just nu (man vet ju Buddhaskelov inte vad morgondagen för med sig) skulle jag vilja citera några visa ord skrivna av en mycket vis kvinna:

Fri som tanken
som följer vågen
i tidlös rörelse
in emot land

Fri som molnet
som följer vinden
i tidlös flykt
bort över himmelens rand.

Det är vad jag tycker att du ska göra.
Känna dig befriad, tacksam och glad och skriva och berätta om dina framgångar. Njut av att allt känns bra just nu. Och om någon störs av att det går bra för dig hoppas jag att den människan får ledning och hjälp i sin kulna höst och att dom hittar nåt eget som ger deras liv en positiv mening och något som ger dem tröst.

Fortsätt att ha det bra - du jobbar ju ganska mycket för de erkännanden du får trots allt.

Kulsprutan

mossfolk sa...

Eh, jaha, det är så man ska förvara vatten. Ha små reserver, småslattar i plastflaskor i väskor :D
Skulle vattnet ta slut här skulle vi få gå på isen i frysen direkt...

Och det är väl underbart att allt går så bra!!! Det är ju dessutom sådant man blir alldeles glad av att läsa!

Bloggblad sa...

K-sprutan: 1. Nej, jag är bortskämd med att vatten och el funkar... Fast om man bor i stuga och varken har det ena eller det andra, brukar man ju vara rustad med fotogen och torrdass... och vattenreserver. Jag ska frysa in lite mer vatten, har gott om plats i frysen.

2. Den sortens bokstäver som jag har, går ändå an. Det finns såna system som i stort sett har oläsliga bokstäver.

3. Tänk, jag läste flera rader innan jag kände igen dikten... Det är lätt att säga/skriva, svårare att leva så...

Den som tror att andra alltid gläds över andras framgångar, har inte bott i en småstad... Men jag tränar på att inte vara sån själv, samtidigt som jag tränar på att inte förhäva mig och slå andra i huvudet med allt vad jag kan och gör.

Jag mailar lite senare.

Ingela sa...

Missunnsamhet är en förfärligt tråkig egenskap. Som sagt, ingen blir väl mindre olycklig om alla andra är olyckliga? Nej, vi som har levt ett tag vet att livet har både gott och mindre gott att bjuda på. Jag har det tungt just nu, men jag gläds med dej när du har "flyt". Det blir min tur en annan gång. Och då gläds du väl med mej?

Marianne sa...

Nej du ska inte ha dåligt samvete för att du kvittrar och har en massa positiva och roliga saker i ditt liv! Tvärtom! Det gäller att njuta av det goda medan det varar, och om man är inne i en deppig period kan man gott behöva piggas upp av att se att det finns guldkanter på tillvaron så att man inte gräver ner sig ännu mer. Så fortsätt berätta om allt roligt som händer!

Jag ska ta bort mina sjösjukebokstäver och se om det funkar. Jag la till dem när det blev mer och mer spam, men nu kanske de har gett upp? Jag ska försöka.

Marianne sa...

Ja visst ja, vattnet. Jag vet exakt hur det är. I går stod jag i duschen med lödder från topp till tå när vattnet sa pfffhh och bara droppar återstod ... Det händer cirka 3-4 gånger per vecka att jag blir utan vatten här, och då är det borta i en 3-4 timmar innan det kommer på igen. Skillnaden är att jag har vattendunkar till dricksvatten, alltid, så jag har alltid någonting att ta till.

Bloggblad sa...

Mossfolk: Jag tror knappt mina ögon när det väller in så många som tycker det är roligt med allt roligt... jättekul.

Ingela: Det där med avundsjuka - missunnsamhet har jag funderat mycket på. För avundsjuk kan jag vara utan att vara missunnsam - och faktiskt brukar det kännas bättre om jag talar om att jag är avundsjuk...
Det är nog bara en känsla jag har haft att kanske många kräks på att det har flutit på så bra - och jag har svårt att skriva om vitsippor när glädjen spritter i mig.
Sen har jag ju inte skrivit om alla besvärliga saker som hänt genom åren, om oro och tråkigheter, vilket ju gör att det blir ännu roligare när det är lugnt på orosfronterna.

Jag har förstått att du har det jobbigt, hoppas att det löser sig.

Marianne: Ja, jag om någon vet att det inte är självklart att allt är bra och lugnt - jag är glad varenda dag som allt är normalt, och allt utöver det känns som bonus.

Jag hör att jag skulle bli galen av att bo i ett land där det inte är självklart att vatten och annat funkar...

malou sa...

Jamän snälla nån - det är ju bara så bra att det går bra för dig just nu! Det är så kul att läsa det du skriver, och just nu så skickar ut "positiva vibbar", fortsätt med det! Kram!

Bloggblad sa...

malou: Så roligt att du tar det som positiva vibbar - jag delar så gärna med mig av glädje. Helst vill jag ju att mina medmänniskor ska ha egna glädjekällor, men annars delar jag som sagt gärna med mig.

Tankevågor sa...

Nej du behöver verkligen INTE tycka och känna det så! Jag blir bara glad över att läsa att det går så BRA för dig. Vet så väl att livet består av alla sidor och att vi ska vara glada när allt faktiskt "går på räls" eller hur? Passa på och njut av dina framgångar, det är du mer än väl värd!

Men jag håller med dig om sjösjukebokstäver....jag blir så trött på dem och bloggar har verkligen krånglat den senaste tiden.

Musikanta sa...

Det är härligt när du äntligen får rejäl lön för all den möda du har lagt ner under årens lopp! Det är verkligen kul att läsa om - det är så mycket elände överallt annars så det står en upp i halsen ibland...

Vad beträffar vattnet har jag alltid en dunk stående i garaget, som Marianne i Kairo. Strömmen går ju ofta härute på landet, och det första som drabbas är vattenförsörjningen.
Ha det gott och gläd dig så länge det varar :-)

Bloggblad sa...

Londongirl: känslan är väl att jag bara är ute och tigger en massa "grattis"...

Jaså, det är inte bara hos mig blogger krångar, det var ju en tröst.

Jag ska ta bort mina bokstäver - det var en lång period som jag slapp spam, kan ju hoppas...

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas du skakar av dej grubbelkostymen och hälsar våren i friska natur´n!
Kanske ska man ta bort bokstavsköret igen, jag var utan i flera år och det gick bra, sen dök spammarna upp. Kan vara värt att testa igen!

Bloggblad sa...

K-häxan: Det duggregnar så det känns inte så lockande att åka ner till Brunnsparken, men det får bli en kortis så att jag får höra manskören.

Jag funderar visserligen på att sluta blogga ibland, men det får räcka med att det blir lite pauser, det är ju kul också.

VARFÖR måste jag alltid logga in två gånger innan det "tar"???

Anonym sa...

Det är samma sak för oss som kommenterar. Åtminstone mina svar är på utflykt i rymden ett bra tag (timmar)och jag behöver ofta tre sjösjukeord innan jag kommer in till er bloggare de sista dagarna.
Vafför är frågan.

Kulsprutan

Ser just att jag slipper vågorden!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Spammen verkar komma i stim, det är himla trist att bli invaderad av okända män som bara vill göra reklam för sina sexsidor. Är jag hemma och har koll går det an, värre om jag är borta några dagar och inte kan ta bort.

Nu prövar jag utan så länge det går.

Ökenråttan sa...

Njut, njut, njut!!!

Evatina-beth sa...

Härligt när man får uppleva att livet innehåller så mycket spännade och härligt. Ta vara på det! Vi vet ju alla att det växlar och det vore ju hemskt om man inte skulle få glädja sig åt allt gott.
Kram från Eva

Vonkis sa...

Det är väl klart att du måste få glädja dig åt allt bra som händer dig nu,om man inte får dela med sig av sina glädjeämnenför att andra är ledsna, då får vi alltid bara höra om tråkigheter och det mår ju ingen bättre av. Fortsätt att berätta om allt kul du är med om du, det sprider både ljus och glädje till oss andra.

Så det så.

Amen.

(haru sprit?)

Bloggblad sa...

Evatina-beth: Jodå, gläder mig gör jag! Och vet att livet gör tvära kast. Det vet ju du med...

Vonkis: Visst är jag glad, men känner det nästan som att jag bara är ute och tigger en massa grattisar.

Jorå, jag har sprit! (Jag hade nästan glömt det roliga, tack för påminnelsen!)

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Jag njuter i fulla drag - men lite tyst... är så tacksam och glad.