Statcounter

måndag, maj 10, 2010

Inte så glassigt...

När det ena roliga tar slut, tar nästa vid... Maken har tillbringat dagen med kofoten i högsta hugg - fast vi gör inte som i tv och slår sönder skåp. Nej, de ska fyllas med annat skräp ute i garaget. (Maken läser inte här, så han får inte veta vad jag kallar alla hans miljoner prylar därute för.)
Det känns rätt tomt och konstigt... i köket alltså! Resten av rummen där nere är inte alls tomma...
Glas och porslin kan vi ju inte precis packa ner - jag vägrar äta på papper i okänd framtid. Simon &Tomas och Martin Timell (eller vilka det nu var) ska komma på måndag - om de inte ringer en gång till att de blir försenade...

En total nyhet för mig att jag hade så mycket brôte i skåpen... TRE (3) brödkavlar! Jag som bara bakar en gång om året... Man kan nästan tro att jag driver en restaurangrörelse. Men se, det gör jag inte!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser att Madame B-blad fortfarande är hög efter sin succé som modell. Det riktiskt känns hur energin sprudlar.
Tre brödkavlar. Lösning: släng ingen.
En för dig, en för maken och en extra när ni blir rejält f-bannade och måste ta till tillhyggen. Ni MÅSTE inte slå varandra. Dräm bara till en möbel eller nåt. Det kallas aggresivitetsterapi :o)

Hoppas köket blir fint!

Kulsprutan

Rutan sa...

Är den ena en kruskavel kan du ha den till fotsulemassage. Och onödigt att slänga en om den andra skulle gå sönder och du finge betala för en ny helt i onödan. Gör ett av skåpen i garaget till ditt för bra-att-ha-prylar och lägg den där.

bettankax sa...

Visst har man mycket saker&ting i sina skåp. Fast jag har fler skor o stövlar än vad jag har porslin och köksattiraljer. För någon vecka sen slängde jag massor av glas-och plastburkar. Skönt!
Kommer du ihåg serien "Svenska hjärtan"? Där bl a Solvig Ternström(Elisabet) står och förundrar sig över hur många olika glas-och matserviser hon har. Och när hon ska använda allt detta?
Jag övar mig på att inte samla på mig. Der går sådär..;)

Linda sa...

När vi flyttade senast så var det mamma som tömde våra köksskåp, hon var i chocktillstånd efter att ha sett vad skåpen innehöll.
Vi skulle lätt kunna ha Nobelfest, eller något liknande :)

Linda sa...

Haha, och så kommenterar vi samtidigt :)

Bloggblad sa...

K-sprutan: Du har förstått rätt! Det gav en kick. Fast hade inte maken varit i full gång hade jag nog inte hakat på.

Jag kommer nog inte att slänga sånt som är helt och fungerar - vad det än är till... En märklig apparat låg i mina lådor i många år utan att jag visste vad det var, trodde att det fattades nåt - sen såg jag en bild i en tidning och förstod att jag hade en persiljekvarn! Oj, vad jag använde den sen!

Rutan: Jag tycker den ena verkar vara kruskavel - som jag inte visste att jag hade - annars hade den nog redan varit i aktion som fotmassör.

bettankax: Just den scenen minns jag inte - men många andra ur den serien. Vi har ärvt så mycket fint porslin, det är svårt att göra sig av med och vid tre tillfällen har jag behövt duka för 50 pers... Bara tre!

Linda: Bara tre ynka gånger har jag behövt allt jag har i skåpen... Men en nobelfest, det kanske vore nåt att planera för!?

Eller öppna vandrarhem...

Cicki sa...

Om alla skulle se våra mängder av glas och porslin skulle de väl få något fel. Jag har två kompletta matserviser med alla tillbehör t ex. En som är min egen från börja och en som är från farmor. Det är klart jag inte kan göra mig av med dem. Sedan har vi en uppsjö med vardagsporslin dessutom. Glas ska vi inte prata om. Både jag och sambon är glasälskare så slår man ihop två bohag så blir det en hel del. Ändå har vi gett ungarna en hel del som de velat ha. Så visst är man en liten ekorre.

Ska du göra dig av med något så hoppas jag att du inte kastar det. Jag får illröda, kliande stora utslag när jag läser och hör att folk kastar helt riktiga och användbara saker. När man kan skänka till välgörenhetsloppisar. Där kommer det mesta till användning. Det jag inte vill ha är det säkert någon annan som tycker det är ett fynd.

Bloggblad sa...

Cicki: Det är ju roligt att ärva grejer på ett sätt, men det är lite trist att aldrig få välja nåt själv...

Men du kan vara lugn - jag kastar bara skräp. Allt som fungerar och bara har blivit över av alla arv (tänk om de hade efterlämnat en massa kosing i stället för rostfria bunkar!) lämnar jag till Återvinningen, som lettlandshjälpen heter här.

Klimakteriehäxan sa...

Jobbigt nu - men tänk så fint det blir sen! Du klarar det nog alldeles utmärkt utan Simon, Tomas o Timell! (arg snickare kanske du har i familjen redan? :-D)

Ökenråttan sa...

Myrorna är räddningen. Man ger dom sina grejer; då känner man sej ädel som tänker på de fattige som får det roligt med pengar som Myrorna får för mina grejer som jag inte behöver men inte haft hjärta att göra mej av med. "Jamen ska jag lura dom hemlösa på pengar?" tänker jag och lägger allt i Myr-säcken.

Nä, men uppriktigt sagt är det bra att ens grejer kan komma till nytta och då blir det lättare att släppa taget. Dom här långbyxorna? Dom måste jag spara; jättebra att ha om jag går ner 9 kilo. Och när ska jag ha gjort det? Den här klänningen har jag inte använt på 11 år, men man vet aldrig ... Åjo, det vet man. Sluta lura sej själv och ge bort, Myrorna eller Stadsmissionen eller vad ni har hos er.

mossfolk sa...

Ojoj! Fast kul att se att det händer något i köket ju. Tre brödkavlar har vi med. Tänk sedan; en till dig, en till barnbarnet och en till barnbarnets kompis. Annars är jag ganska bra på att göra mig av med saker...

Tankevågor sa...

Vi har ju tömt både min mammas och min svärmors hem för några år sen så vi har blivit med alldeles för mycket prylar vi med. Trots att vi skänkte bort till loppis och till flera välgörenhetsorganisationer.

Tänk vad fint ni ska få med nytt kök! Hoppas på fler bilder på hur det hela fortlöper. Lycka till med allt fixande!

Musikanta sa...

Jag ska visa dig min mammas franska porslin som jag ärvt och som upptar tre skåp i vardagsrummet nästa gång du är här. Det är minst 24 av allting, dessutom 15 olika sorters karotter, 6 såsskålar, 3 soppskålar och 10-12 uppläggsfat!

Men det är väldigt vackert och går inte att diska i maskin eftersom det är guldkant på. Så det slits inte. Kan kanske vara något för antikrundan i framtiden. Dessutom har vi delat upp servisen, min svägerska och jag, haha! Så hon har lika mycket!

Bloggblad sa...

K-häxan: När han gick lös på kaklet med kofoten, då höll jag mig undan! Han går inte runt och spexar lika mycket som S & T i alla fall... och pratar inte babyspråk som Timell...

Ö-råttan: Kläder har jag lättare att göra mig av med - för jag har insett att när jag gått ner 9 kg är byxorna omoderna sen länge. I stort sett allt som jag inte använt på två år går till Myrorna. Tyvärr inte av sig självt...

Det är värre med kakformar... TÄNK om jag får lust att göra mandelmusslor? Eller mala mandel till mandelmassa?

mossfolk: Jag har ingen aning om varför jag har tre... jag hade nog en ny, när jag fick ärva en mycket bättre - sen tror jag att sonen fick en av farmor i julklapp. Och han bakar ju inte så ofta att den fick följa med i flytten.

Londongirl: Det blir ju så när man kommer upp i åren att man får ärva prylar... Tänk om mamma hade haft en krona för varje urdiskad Bregottask som vi hittade...

Roligt att det är på gång, jovisst, men tänk om snickarna inte kommer när de ska?!

Musikanta: Barn och barnbarn kanske vill ha porslin för handdisk? Jag räknar kallt med att ingen vill ha alla våra grejer, så jag kör både guldkanter och kristall i diskmaskinen. Det får hålla så länge det håller.

Ingela sa...

Det ser härligt ut - och hemskt. Alltså längtar jag - och gruvar mig. Men det går förfärligt sakta här hos oss, det blev så av flera orsaker.

ullrika sa...

det ser lite minimalistiskt ut på köksfronten tycker jag. men det är klart. det blir ju inga hyllor att damma å så där. frågan är bara vart du ska göra av alla grejer? vaddå? aha, inte färdigt? jamendåså.

hälsa simon och timell!
tjo!

Bloggblad sa...

Ingela: Här blev det 2 veckor försenat, hade tänkt plocka in och snygga till nästa vecka när jag tar ut 3 kompdagar, men det blir i stället att jag får hålla mig undan för snickare...

Det ÄR inget roligt just nu, men det blir förhoppningsvis.

Ullisen: Återvinningen får en hel del, men mycket av det är kryddor och torrvaror som ska tillbaka.

Jag hälsar!

Marianne sa...

Spännande! Ja för oss som slipper leva i byggbråten men får se hur fint det blir!