Statcounter

måndag, maj 17, 2010

Reserapport

Nu följer en faktarapport om körresan, tillägnad både dem som var med och dem som inte kunde komma.
Trapphallen på hotell Mollberg i Helsingborg.
Kärnan - mobilbilden är knäppt direkt utanför hotellet - och naturligtsvis var vi uppe och tittade på nattutsikten mot Helsingör.
Ösregnet på lördagen gjorde parken runt Louisiana riktigt blöt och ovälkomnande, men fönstren var stora...
Jag erkänner att jag tyvärr inte förstår finessen med den här sortens konst. Däremot slog jag mig ihop med körens konstnär och fick lära mig en hel del om färger bl.a. det var himla intressant. Genast gav många av de "konstiga" konstverken mer.
Körövning i hotellets vinkällare. Snacka om akustik!
Utsikten från hotellfönstret. Kanske inte så inspirerande, men å andra sidan - vem hade tid att titta på den? Maria kyrka där vi förgyllde gudstjänsten på söndagen, syns längst bort.
Båtmat - eller mat på båt. Som gungade lite trots att den låg väl förankrad vid kajen hela kvällen. Tror jag.
Inte så lockade väder nånstans i Skåne - solen såg vi först när vi var nästan hemma...
Fikapaus vid Vättern. Pauserna var extra nödvändiga, eftersom dörren längst fram i bussen hade gått sönder och fick tejpas fast för att kunna stängas. Detta gjorde att en varningssignal av extremt vasst ljud med hög frekvens plågade oss rejält på hemresan. Busschauffören pillade in en pappersnäsduk i varje öra (på sig själv alltså!) - och vi andra sjöng för att överrösta pipet. Hm... förresten... kanske var det sången som fick honom att proppa igen öronen?
Att ta kompledigt några dagar efter körresan var ett bra beslut, det känner jag i hela kroppen. Men ingen rast och ingen ro. Ett hotellrum är bokat för mig i Eskilstuna natten till torsdag... PROJEKTET ska sjösättas - men det är inte i hamn förrän i oktober. Ska i alla fall bli himla spännande att vara med vid starten. Bäst att jag tar mig samman och packar upp och organiserar lite bättre nu när hantverkarna inte dök upp som de skulle. Disken i tvättstugan i stället för badrummet - kylen i vardagsrummet - micron i mitt soffrum... grejer grejer grejer överallt. Utom i köket. Där är det helt tomt.

18 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Igentejpad bussdörr och chaffis med pappersöronproppar? Det borde bli film av den resan, ha h aha.

Evatina-beth sa...

Tråkigt med dåligt väder när det annars är så vackert runt Öresund. Helgen var verkligen bedrövlig här i Skåne med regn och blåst och kyla.

Bloggblad sa...

Matilda: Han såg rätt kul ut, men själva pipljudet och igentejpningen var inte särskilt lattjo.

Evatina-beth: Vi hade så pass lite fri tid att vara ute på, men visst hade det varit finare om vi hade kunnat gå ut i parken i Louisiana och njutit av havsutsikten... Vi hade ändå rätt kul.

Bloggblad sa...

Fel: inte "rätt" kul, vi hade vansinnigt roligt!

Elisabet. sa...

Synd på vädret .., Helsingborg kan vara sååå vackert när solen strålar .., men jag hörde ju sången från bussen och de lät som om ni hade det trivsamt .-)

(Lätt underdrift ....)

Bloggblad sa...

Elisabet: Det var väl bara där på Louisiana som det var riktigt trist att det regnade, annars märkte vi inte så mycket av vädret... :)

Klimakteriehäxan sa...

Ni hann med mycket, verkligen! Hoppas det var fullsatt och lät bra också (det gjorde det naturligtvis)

Cecilia N sa...

Jag ser direkt att somliga bilder är som gjorda för att gå på export söderut ... ;-) (Första t ex.)

Men du, äta på båt i Helsingborg. Det gör man väl turandes? (Alltså man sitter kvar när färjan går fram och tillbaka över Sundet och så kliver man av när man ätit klart OCH hamnat på rätt sida vattnet.)

Bloggblad sa...

K-häxan: Fullsatt i kyrkorna blir det bara till jul och när Stora Kända Stjärnor kommer... men det var nog dubbelt så många nere i bänkarna som framme i kören. Jag har varit med om motsatsen!

Man slipper ju sånt där spilltidstrams som matlagning och disk när man är ute och reser.

Cecilia: Hm... export söderut? Nu fattar jag nog inte.

Nej, jag tror nog inte att den båten gick på några turer alls. Den låg bara och gungade vid kajen - men det var en del spex om det...

Anonym sa...

Uffff - orkar bara inte mé så mycket aktivité
NÄR vilar du?

Kulsprutan

Eleonora sa...

Stackars du med hantverkare i huset. Men någon gång blir det väl klart, bara så jättejobbigt medan det pågår.

Vilken underbar resa du gjort med kören och sååå mycket fint du har fått se. Jag skulle så gärna vilja gå på Louisiana - det ska jag önska mig.

Spännande med startskottet i veckan. Så småningom får vi väl veta vad som hända skall?

Ha det gott kära Marianne och go kram till dig.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Hehehe... jag kan ackumulera energi och ta ut den när den behövs. Svar på frågan: före och efter, i går och i dag har jag varit som en urvriden skurtrasa. Men nu börjar jag ladda upp för morgondagen...

Eleonora: Jag försöker se det positiva i att jag i alla fall kommer att få det bättre - och jag har sluppit översvämning och jordbävning och vulkanutbrott...

Den som är riktigt konstintresserad får nog ut mycket mer på Louisiana än en sån som jag... men det var ändå kul att se.

Jag ska berätta mer om Projektet när jag kommer hem på torsdag! Lovar.

Kram till dig med!

Cecilia N sa...

Blogmadamen på tåget mellan Ystad och Halland brukar ju visa fönsterbilder. Så tänkte jag. Att dina bilder med fönster skulle platsa hos henne.

Eleonora sa...

Tack snälla för den informationen. Nästa gång jag ser Madicken ska jag titta närmare på stadsscenerna!

Bloggblad sa...

Cecilia: Jamen SÅ enkelt att fatta ... om hjärnan hade varit påkopplad.

Eleonora: Det var nåt år innan vi flyttade hit, stadsbor fick klä ut sig och vara statister, så om vi hade bott här då hade åtminstone jag och barnen varit med i nån utkant.

Musikanta sa...

Jag saknar bilderna från nattklubben, ;-)
Glömmer aldrig när vi kom till Helsingborg någon gång i slutet av maj på 50-talet och hela infarten nerför en backe var kantad med ljuvliga rhododendronbuskar. Jag tror inte att jag hade sett sådana förr, de var inte så vanliga när jag växte upp.

Skåne är underbart - hade gärna flyttat dit om barn och barnbarn hade bott där.

Körresor är roliga - om man slipper arrangera dem själv...

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag måste bara kolla så att inte vem som helst kan gå in och titta på dem först. Men bilderna är mest från förfesten...

Vi såg buskarna i backen! Ljuvligt - de finns kvar. Jag gillar inte dialekten... har svårt att uppfatta konsonanter ändå ibland....

Vår arrangör är jätteduktig. Hon får dagens ros vilken dag som helst.

Marianne sa...

Så det var i Mariakyrkan! Den är vacker. Jag bodde bara ett stenkast därifrån i många år. Vilken nattklubb var ni på? Var det båten Swea ni åt på? Den gör inga turer, den ligger bara för ankar.

Modern konst, ja det har jag många synpunkter på! Särskilt när den är konstig och man som icke-konstnär inte begriper någonting och den heter Untitled "för att man själv ska ... bla bla bla". Konstnären måste faktiskt hjälpa oss att förstå tankegångarna, tycker jag. Annars blir det bara för inbördes beundran samtidigt som de tycker att vi är lågtstående varelser kulturellt sett. Nej, jag ska inte dra min utläggning här : )