Statcounter

söndag, maj 16, 2010

Vi hade INTE tur med vädret!

... men med allt annat! Årets körhändelse är numera ett minne blott. Men vilket minne! Ännu har jag inte hunnit smälta alla intryck, ännu har inte mungiporna åkt ner i horisontellt vardagsläge, och ännu har det inte slutat gunga av bussåkandet.

Jag har dock hunnit titta igenom alla bilderna - ovanligt få, jag tänkte först vara lite djärv och lämna alla mina små apparater hemma, men jag ångrade mig i sista minuten och lillkameran fick följa med.

Tyvärr inser jag att en del bilder alls inte är lämpliga att visa så här offentligt. Då skulle vi få en himla stor kör. Folk skulle resa över halva landet för att få vara med. Folk skulle stå i kö för att se vad en Breezer kan ha för magnetisk effekt för vissa sopraner... Ja, folk skulle kräva att vi hade körövningarna i en hotellsäng...

I morgon, när jag förhoppningsvis sovit ut - lär tyvärr inte bli väckt av hantverkare (suck!) den här måndagen heller, ska jag lägga ut* några officiella (läs: tråkiga - typ nedan) bilder från körresan här, och några med lite mer feeeeeeling på facebook. Men först måste jag kolla att inga obehöriga kan komma åt dem.

Den här lilla filmsnutten tillhör den officiella delen, filmad i smyg bakom pärmen, mest hörs min körgranne och jag, men man anar ytterligare tre kanonstämmor i bakgrunden. Men jag är inte så pass seriös att jag inte filmade i skarpt läge utan på övningen.

*Först ska jag bara organisera om diskplatsen från badrummet till tvättstugan, och vänja mig vid att kylskåpet står i vardagsrummet...

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, nu har jag lyssnat till Cantate Domino .., tror jag att det var .., och pv ser alltid lika glad ut när han kommer från körövningen eller någon konsert, så .., jo, jag förstår att det måste vara roligt.

Bloggblad sa...

Elisabet: Den här texten klarar vi t.o.m. framåt nattkröken!

Har du vågat släppa iväg honom på körresa än? Jag skulle aldrig våga släppa iväg mig!

Miss Gillette sa...

Nej, jag ska då inte heller berätta vad vi gjorde på vår körresa! Kanske för några väl valda män, eftersom det är så glest i herrstämmorna. Men inte för några andra!

Himla rolig postning detta, hördu, tack för den!

Bloggblad sa...

Miss G: Jag blir så himla spirituell efter (under)körresorna... men ärligt talat är det väldigt svårt att göra rättvisa åt något som varit så härligt avslappnande ljuvligt skrattigt med verkligt goda vänner.

Normalt har vi ovanligt många män i vår kör, men tyvärr var det flera som hade annat att göra den här helgen, så de sju männen fick sjunga i både höger och vänster mugipa. (Mina teorier om fruar som bundit fast dem vid spisen ska jag inte säga högt.)

Cornelia sa...

Jag bara ler...har ju varit på en och annan körresa i mina dar... ser fram emot bilderna på fejjan. :-)

Miss Gillette sa...

bloggblad: Spirituell är precis vad man blir -- och mycket annat också. Den här gången greps jag av en mild separationsångest, skulle ha velat stanna kvar i gemenskapen ett par dar till. Det behövs lite tid för att ställa om sig till det vanliga livet.

mossfolk sa...

Så roligt med körresa, det låter som om ni varit helt vilda :)
Kul med filmklipp också förstås. Om det låter så här bra på en kant kan jag just tänka mig att det var väldigt trevligt att lyssna på helheten!

Bloggblad sa...

Cornelia: Jag har ju varit med i andra körer också, och faktiskt brukar körresor locka fram det bästa hos alla körsångare. Men i den här kören är det nåt speciellt med den varma gemenskapen mellan alla.

Miss G: Så där kände jag förr om åren när jag åkte på hälsohem en vecka varje sommar, chocken att komma hem till diskbalja, småbarn och tvättstuga tog tid att komma över. Nu är omställningen lite enklare när det bara är maken och jag här hemma. (Dessutom jobbar han nu när jag tagit ledigt)

mossfolk: Det lät nog ganska bra, det mesta... och ibland kan en god känsla överskugga en och annan ton som slitit sig.

Eleonora sa...

Vackert - vackert! Tack för att jag fick höra!

Bloggblad sa...

Eleonora: Det blev rätt bra till slut - men det tog några veckor innan alla löpningar satt i alla stämmor.

Musikanta sa...

Vill bara tala om att jag stod och diskade i tvätthon i groventrén i 14 dagar eftersom vattnet inte var inkopplat när vi renoverade köket...

Det går det med även om det var jobbigt. Men du dokumenterar väl röran - det är kul att titta på efteråt!