Statcounter

söndag, juni 06, 2010

Två dagar - två paradis

I dag flydde vi från kökshelvetet och tog en stillsam premiärtur med båten. Fosterlandet hedrades med flagga i aktern. Sen hem till sakplockning igen - och till slutkorrektursläsning för mig. På tisdag går nästa församlingsblad till tryckeriet och som vanligt har jag en lång lista med småsaker som hamnat på fel rad, ord som fallit bort, bildtexter som hamnat vid fel bild och inforutor som försvunnit i hanteringen. Nu när jag vet hur tryckarkillens dataskärm ser ut, har jag full förståelse för saker som försvinner medan jag får nya idéer om hur nåt ska se ut.

I går var det en fullkomligt perfekt dag att åka på SPA med tjejerna i studentgänget (vi kommer ju att vara första generationen tjejer på Åldris, så att vi är runt 60 alla fyra spelar ingen roll).Ovanligt nog glömde jag kameran hemma och telefonen klarar inte så mycket härlig grönska, så det ser lite grådaskigt ut. Nåt bild på mer än mina fötter i Paradiset blir det inte. För massagebehandling med varma stenar kan inte vara nåt annat än en glimt av Paradiset. Och så jaccuzi ute med molntussar, sol och svalor som svirrade... infrabastu med utsikt över grönskan och Motala ström alldeles nedanför vedbastun, som vi inte frös nog för att använda... Kompisen går just och tittar efter var badstegen är, men ingen hoppade i strömmen även om det såg lockande ut när den stilla flöt förbi. Vi fick testa floating eftersom den utlovade ångduschen inte funkade. Förra gången blev jag sjösjuk och spydde, men den här gången gick det bra, riktigt skönt. Fast mer än 10 min vågade jag inte. Jag skulle ju köra hela vägen hem också...

När jag kollade på nätet tänkte jag att det nog inte var alldeles sant... det brukar alltid finnas nån trist cementvägg ute ur bild - men det var sant alltihop! Så makalöst fint. Fast nån bäver såg vi inte... det var det enda som var lite för mycket reklam. Vi beslöt genast att det måste bli tradition! Efteråt lite sen lunch på Jennys vid Bergs slussar, Göta kanal flyter förbi precis utanför serveringen. SÅÅÅÅ gott! Och härligt med vänner som jag känt i hela 40 år.

13 kommentarer:

Vonkis sa...

Var tvungen att googla på floating och det låter lite småläskigt, en klaustrofobiker ska nog inte testa det. Men allt det andra lät ju väldigt bra, skulle kanske testa någon gång framöver.

Vonkis sa...

Framöver, varför säger man så? Det är ju lite svårt att göra saker baköver, eller blir det bakunder?

Tankevågor sa...

Härligt med en båttur! :-) Det är så roligt att ni har skaffat båt.

Cicki sa...

Det låter som att du haft en toppenhelg med många fina inslag. Floating är något som jag velat testa i flera år. Det ska vara perfekt för värk har jag hört. Få se om det blir av någon gång.

malou sa...

Åh, så härligt det låter! Jag känner mig redan grådaskig och trött, jag känner att en sådan genomgång behövs. Nu. Med en gång!
Fast floating bryr jag mig inte om.
Och jag har inte heller sett bäver - men jag har hittat massa träd i närheten, så den bor bävrar alldeles i närheten!

Elisabet. sa...

Se där! Nu har du nog samlat energi tillräckligt för att uthärda kökseländet! Låter härligt alltsammans, utom möjligen floating ..., tycker hon som inte vill befinna sig i trånga utrymmen.

Evatina-beth sa...

Ja, det låter verkligen härligt alltihop. Nu har du nog krafter till vardagsbekymren.
Kram från Eva

Lisette sa...

Det låter som en ubderbar start på resten av sommaren.
Ha det skönt!

Eleonora sa...

Vilken fantastiskt, strålande, underbar vän-dag du har haft. Klart ni ska göra den till tradition. Ha en fin vecka nu också. Kram på dig

Anonym sa...

Låter underbart alltihop och kortet på dina fossingar i förgrunden av det gröna såg jag just som jag satt och fick en pedikyr gjord - och vi har samma färg på nagellacket just nu du och jag :o)

Kulsprutan

Annika sa...

Underbart med båtturen. Så perfekt att bara kunna ta båten och ge sig ut på utflykt.
Lovely!
Floating har jag provat...kan inte säga att det gav varken bu eller bä...
Jag kanske inte slappnade av sådär som man skulle?
Härligt med spadagen, dock! Må det bli ny tradition...

Bloggblad sa...

ALLA: Tack för alla kommentarer, det är så roligt att veta vilka som är här och läser!

Floating... ytterligare en sån där grej som inte ens får ett svenskt ord... cellskräck får jag inte, blir inte helt avslappnad eftersom jag bara väntar på sjösjukan...

I dag regnar det och är kallt som motvikt till den vackra helgen...

Klimakteriehäxan sa...

Jag spa-ade förra helgen - visst är det härligt med lite (tant)lyx?