Statcounter

lördag, september 11, 2010

Och så kom tomten...

22.30 ringde det på dörren.... Jag visste ju att barnbarnet hade fått med sig min laddare i sin väska, och att jag skulle få tillbaka den sent i kväll, men inte trodde jag för ett ögonblick på det jag kastade ur mig i telefonen: "Plocka gärna med dig lite svamp till mig...." jag vet ju att han inte tycker om att äta den, bara att plocka... skörden blev rejäl - men de 80 kräftorna fick jag inte...
Aldrig nånsin har vi rensat svamp så fort... jag måste i säng skapligt, ska upp tidigt i morgon... men nu står två stora kastruller och "kuttrar" som min svärmor sa.
TACK SNÄLLA SNÄLLA DU!!! Vi älskar svamp, ju!

16 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Vilken lycka ... och att slippa plocka eländet själv! Jag är så dålig på att hitta svamp, det är nåt med mig som gör att alla kantareller drar ett gult höstlöv över sig så fort jag är i närheten; jag hittar sällan svamp. ("Jag vinner aldrig på lotteri!" "Brukar du köpa lotter då?" "Nej ...") Men att få äta kantareller är den högsta lyckan. En av dem, i alla fall.

Lena sa...

Svamp är gott och att slippa plocka dem är ju bara bonus. Lycka till idag!

Lilla B sa...

Men vad läser jag här ovanför!? Gillar ni inte att plocka svamp? Det är sannerligen tur för oss svampplockare att inte alla vill ge sig ut. Rensningen är ett elände, däremot. Och älgflugorna som man inte blir av med trots dusch och luskamning. Men det är det värt...
Se svampplockning, det är livet, det ...

Cicki sa...

Vilken underbar gåva. Svamp är så gott.

Tankevågor sa...

Vad fint att få dem plockade och hemlevererade! Inte dumt alls.

Har ett eget kantarellställe på ön men i år tror jag inte det blir några. Det har ju varit för lite regn.

Klimakteriehäxan sa...

Mums!!!

Bloggblad sa...

Miss G: Sen svärmor dog har det inte varit nån större lycka med våra ganska slappa försök. Men förr... ack vad vi plockade!

Lena: Ja, det var ren och skär lycka! Även om jag gillar att plocka.

Lilla B: Jag gillar att plocka - men vi är lite lata numera med att ta oss samman, ensam vågar jag mig inte ut (du vet, den skjutglade gubben...) så jag håller mig till svampfria stavpromenader. När svärmor levde - levde vi i stort sett på svamp...

Cicki: Jag måste nog ut nu och hämta in den från garaget och portionera den - det blev lite sent efter mässan, nyss hemkommen, men ack en så ljuvlig mässa!!!

Londongirl: Ja, tur att han inte tycker om svamp själv...

K-häxan: Instämmer!

Lena sa...

Lilla B: "traumatiska" svampletarutflykter i barndomen har satt sina spår :)

Miss Gillette sa...

lilla b: Men tänk -- jag var ute och plockade trattkantareller igår. OCH ska ut idag med i samma ärende! Karl-Johan fanns det också i stekpannan på kvällen. Så detta att inte plocka svamp är verkligen inget principbeslut från min sida.

Elisabet. sa...

Aldrig i hela mitt liv har jag plockat kantareller, däremot murklor, som är giftiga, ja, rent av dödliga, om man inte förväller dem noga.

Då blir det spännande att äta, kan jag lova madame Bloggblad .-)

Bloggblad sa...

Lena: Usch då!

Miss G: Jag hoppas också att vi kommer ut, själva gåendet med blicken i mossan är ju rätt häftigt. Nu har jag ju 9 påsar med svamp i frysen - och en liten hög som ska ätas idag. Gör ju inget om jag inte hittar nåt.

Elisabet: Jag har en väldig respekt för okända svampar, men med makens kunskaper känner jag mig trygg. När jag var ute med en finsk granne och plockade såna som inte fanns i min svampbok... bangade jag ur och kastade det jag hade kokat ihop och fryst in.

Vonkis sa...

Oj, det var verkligen inte lite svamp! Wunderlicht!

Margit sa...

ja det var inte dumt att få SÅ MYCKET svamp..utan att behöva plocka själv!! Ser SÅ gott ut!!
Kramen vännen!!!

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, ausgezeichnet!

Margit: Jag tror att jag ska prenumerera på svamp från honom. Den blev kanongod, åt första portionen idag.

Musikanta sa...

Jag är ocskå mera för att äta svampen för att plocka den, så jag hade gärna tagit emot dem. Bra kort på svampplockaren!

Bloggblad sa...

Jag har väldigt svårt numera att få ut Per i svampskogen, annars gillar jag det skarpt.

Visst är han gullig!