Statcounter

lördag, oktober 23, 2010

En händelselös lördag...

Det är bland det bästa jag vet, en programfri lördag... gärna mulen och kulen så att jag inte känner det minsta krav att vara duktig i trädgården (nåja, det känner jag sällan ändå...) eller putsa fönster, hänga ut tvätt eller nåt sånt där som jag har lärt mig att duktiga tanter gör. Promenad funkar dock i alla väder, bäst att hålla efter hjärtat!

Stor skillnad från förra helgen är det, och jag skulle aldrig orka med att ha sånt digert program ofta, ganska skönt att det är över och kan läggas till handlingarna, med guldpapper om.

Bloggandet kommer nog att få stå tillbaka ett tag till, det är så kul att läsa vad ni har för er därute i stora världen, den som ligger en bort bortom Söderköping, men nu drar det ihop sig till ett nytt nummer av församlingsbladet. Sen går det lite snabbare med allt på facebook, så det blir mest där jag kollar.

Allra roligast just nu, är att sätta ihop texter till beställningen jag fick häromveckan - de första är klara, men jag fick just besked att jag får vänta några veckor med att höra sångerna, för de ska ligga till sig - helst glömmas bort - och så granskas med "nya" ögon innan någon utomstående får se/höra. Och jag som är så nyfiken och otålig!

För mig räcker det ofta om en text ligger till sig över natten... jag är så himla kritisk att jag sågar direkt om jag inte är nöjd när jag vaknar. Dessutom hinner jag oftast glömma vad skrivit när jag sovit på det.

Undrar just om jag törs lägga mig på soffan med korsordet... jag känner redan hur ögonlocken vet vad som väntar då!

15 kommentarer:

Nina Lindh sa...

Man behöver inte vara duktig... man får ligga på soffan och se på insidan av ögonlocken! Så gå till soffan nu... :D

Cecilia N sa...

Hur ska det gå när han skrivit en riktig hitlåt? Jag menar, om han ska kunna glömma bort den innan han bedömer den.

Musikanta sa...

Ha det skönt - det är du värd efter så mycket jobb. Ska bli spännande att höra de nya låtarna!

Bloggblad sa...

Nina: Tack, jag har varit där en bra stund nu.

Cecilia N: Om jag inte visste att han under nåt år fick mest STIM-pengar av alla i länet, skulle jag nog vara skeptisk, men tydligen har det funkat.
Jag har skrivit många verser och fraser som jag lagt undan och glömt - och sen hittat och blivit glatt överraskad...

Musikanta: Förmodligen kommer jag inte att kunna spela noterna själv, den första han gjorde för 10 år sen, fanns det inte en chans att jag skulle ens få en aning om... varenda tangent, svart som vit, var inblandad... alla tonarter. Jag hoppas på lite enklare faktiskt.

Cecilia N sa...

Jag tipsade förresten körledaren i missionskyrkan idag om att det finns en som ...
De var och sjöng "hos oss" i ekumenisk mässa.

Bloggblad sa...

Cecilia: Tack - bra! Du har ju min adress omattutifall nån skulle nappa. Snart finns några av sångerna på Det Stora Musikförlaget också! :)

Evatina-beth sa...

Visst är det härligt att få lägga sig påsoffan ibland och inte ha en massa krav över sig. Du verkar ju ändå som du har fullt upp.
Kram

Bloggblad sa...

Evatina-beth: Ja, utan mina soffstunder skulle jag inte orka. Både hjärnan och kroppen behöver vila. Och jag är så glad över att jag kan få såna här sköna helger utan program.

Vonkis sa...

Programfria (lör)dagar är verkligen härliga att ha mellan varven. Då grå från det ena projektet till det andra, och jag blir så himla nyfiken :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag skickar ett meddelande. Vill inte trumpeta ut allt i rymden...

Margit sa...

Förastår marianne..att du blir trött du ocksåå...när du ALLTID kör 100%!!! Då kan det vara skönt att kopla av med ett korsord..emellanåt...
Jag är nu i E-tuna..tills på torsdagkväll, besiktigat bilebn idag= OK!! I morron natt så jobbar jag..och kl 17..så ska jag och nåra vänner vara i Väserås--på en studio..Bli sminkad och FOTAD..å får man bestälal bilderna sedan...
Ja Bloggen tar mycket tid..jag känner att "jag ligger efetr" med kommentarer...Faceboken..går snabbare..att ge ett livstecken i...
Kramen min kära vän!!! /Margit

Bloggblad sa...

Margit! Jag sover middag nästan varje dag... men nu kommer jag från kören.

The Studio - det är samma ställe som jag var på i Sthlm i somras, du ser den rosaröda bilden häruppe - och på facebook hade jag en bild därifrån tidigare. Det är jättekul! - Du får väldigt gärna lämna min dotters telefonnummer (man får lämna andras nummer, och om man lämnar 10 nummer får man en bild gratis.) Jag tror inte det spelar nån roll om det är VÄsterås eller Sthlm, det är nog samma firma. Jag ska höra med henne!

Christina sa...

Vad kul det låter :-)

Eleonora sa...

Du är verkligen aktiv på FB. Jag (som du vet) funderar på att sluta, men alltför många sa NEJ, så jag får se hur det blir. Om jag bara kunde begränsa mig - men ack nej, det tar för mycket tid. Jag funderar fortfarande.

Förstår att du är nyfiken till bristningsgränsen på att få höra dina ord i sång/musik. Alla är inte lika snabba vad gäller en text att "ligga till sig" som du är.

Ha det så gott och lycka till med förs.bladet. Kram från Eleonora

Bloggblad sa...

Christina: Vare sig du syftar på att jag har fullt upp med att skriva - eller på kommentaren om ovan om att modella för en dag, så har du rätt. Jättekul. Jag njuter av att ha kul uppdrag, men det ska bli skönt med ett litet lov nu så att jag hinner med allt.

Eleonora: Jag brukar inte skriva nåt mer än en gång om dagen, en del av mina vänner där skriver varje timme... förstår inte hur de får något annat gjort alls.

Jag är ganska van vid att vänta på sånt... men en del saker är roliga att vänta på också.