Statcounter

lördag, oktober 30, 2010

Nej, jag firar inte Halloween

Jag har aldrig firat Halloween och jag tänker inte göra det heller, men för den här lilla häxan är det en tradition som kommer att vara en del av barndomen. Stekta fingrar med gröna maskar... inte serverade av mormor. Fotona kom på mailen. En hel vecka utan bloggande eller ens bloggläsande... det går fort att komma ifrån det, men jag kände i går kväll att jag började undra vad mina bloggarvänner har för sig, så jag återkommer nog när tillvaron lugnat ner sig. Jag ligger i startgroparna inför tryckning av adventsnumret av församlingsbladet och det är mycket trixande innan allt kommit in, passerat min dator, passerat korrekturläsaren och sen skickats vidare till tryckeriet, och sen pillrats in på snyggt sätt.
Sångtexttillverkningen får stå tillbaka ett tag, det kan jag styra genom att inte läsa fler söndagstexter förrän jag har tid. Jag vet ju inte vad det ska handla om förrän jag läst på. Men igår fick jag en annan beställning om att göra en ny text till en sång som jag hört melodin på. Då blev det svårt att stänga av... den surrar i huvudet så fort jag försöker göra nåt annat.
Nu ska jag i alla fall ta mig an dagens korsord efter kaffet på maten, och försöka låta bli att tänka metriskt. Lite lördagsfrid måste jag ha.

24 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Du får mig att minnas en gammal Siwan- schlager (var det väl?) "Mitt huvud surrar av toner ..." fast jag tror den hette Jazzbacillen, du har väl en släng av en annan om än närbesläktad bacilusk?

Christina sa...

Ha ha, fy tusan vad det där såg äckligt ut ;-D
Jag tror jag får sluta gnälla om färdigmaten ;-)

Desto läckrare var den lilla häxan.

Cicki sa...

Den lilla häxan är alldeles bedårande. Däremot ser det som ligger på tallriken rätt äckligt ut. Speciellt de stekta fingrarna. Blää!

Bloggblad sa...

K-häxan: Den låten minns jag också - och förmodligen är min bacill en avart.

Christina: Jag har aldrig sett den versionen av mat... Den lilla häxan kommer hit i slutet av veckan. Ska bli kul.

Cicki: Håller helt med.

Musikanta sa...

Har saknat dig på bloggen, men förstår inte hur du överhuvudtaget har hunnit med att blogga när du jobbar så mycket...

Det tar ju en evig tid att blogga och i synnerhet att läsa andra bloggar också och kommentera. Det måste man ju ibland av ren artighet i alla fall.

Har redan haft fem häxor och ett benrangel här som fått godis som jag hade kvar sen i påskas...

Bloggblad sa...

Musikanta: Nej, jag hinner ju egentligen inte, blir bara småstunder. Fast just nu har det tagit stopp i f-bladshanteringen, väntar på att träffa korrläsaren på måndag, då även den sista artikeln ska skrivas. Fort måste det gå...

Vi har sluppit godistiggare...

Ruta Ett sa...

Den häxan kan inte skrämma så många, så söt som hon är, och jag hoppas att hon får lite gröna maskar och stekta fingrar av sin mormor.

Bloggblad sa...

Ruta Ett: nänä, här serveras inga fingrar! Men jag blev väldigt glad när bilden kom. Längtar till torsdag när hon kommer hit!

Ingela sa...

Vi har "firat". Eller firat och firat, mest är det ju en anledning att ha liten fest och klä ut sig. Tjejerna tycker att det är roligt att dekorera med spindelväv, pumpagirlanger och självlysande små plastspindlar. (Och jag med, sagt helt i förtroende...)

Fast vi åt helt vanlig mat, tacomiddag och äppelpaj till efterrrätt.

Anonym sa...

Fina bilder på lillhäxan + maten. Jag tyckte det såg rätt gott ut faktiskt :o)
Lycka till med allt du har på din tallrik f t - en hel del tycks det.

Kulsprutan

Evatina-beth sa...

Vi får väl acceptera att barnen tycker det är kul att klä ut sig,men visst är det annat som är gulligare än spöken och skelett.
"Häxan" är ju gullig i alla fall.
Gick det bra med korsordet?
Kram från Eva

Bloggblad sa...

Ingela: Jag kan mycket väl tänka mig att jag hade fallit om H-w hade kommit medan våra barn var små.
I skolan hade de H-w-fest hela fredagen, visst ser de roliga ut, ungarna. Och lärarna... en kollega såg så grym ut att jag inte kunde prata "på rikt" med henne.

K-sprutan: Det var ett nytt uttryck... jag brukar annars få höra att jag har många blad i min bok. Och rätt mycket är det, men nu är ett tjugotal filer ivägskickade, och ung lika många bilder.

Evatina-beth: Det blir nästan alltid nån eländig ruta där det fattas en bokstav som hänger för sig själv. Men ibland tar jag hjälp av google.
Ska ta med KT:s korsord till sängen strax.

malou sa...

Ta den tiden du behöver, men KOM TILLBAKA för du saknas!

Vonkis sa...

Vilka härliga zombiefingrar att smaska pà!

mossfolk sa...

Urk, jag erkänner att jag är lite imponerad över kreativieten i halloweenmatlagningen... men fy så äckligt det ser ut!
Sambon tyckte att vårt sconesbröd såg ut som disksvampar när man skurit dem på mitten... jag var beredd att hålla med :)

Miss Gillette sa...

Fingrarna ser vansinnigt obscena ut! Lilla häxan är vrålbedårisk. Där vi bor var det inget vidare tryck på halloweenandet vilket gjorde den större av mina småhäxor mycket besviken. Vi får nog ordna en spökpromenad utanför schemat.

Bloggblad sa...

malou: Tack, vad du är rar!

Vonkis: Njae... jag vet inte det, jag!

mossfolk: Jag var inte inblandad! Fick det på mailen. Hos mormor blir det husmanskost. Men visst hade dina svampar passat?

Miss G: De gör ju inget tecken i alla fall... Kolla hos mossfolk här ovanför, hon hade gjort en kul häxjakt - leta efter häxans skatt eller nåt sånt, det såg kul ut!

Tankevågor sa...

Så ursöt häxa!!! :-D

Kul att få klä ut sig förstås.

Eleonora sa...

Ser dig ganska ofta på FB och då kan det ju inte bli mycket tid över för bloggen. Och bokstäver har du väl snart nog av eftersom du få jobb efter jobb!! Men så roligt för dig - du är väl riktigt stolt nu!!

Hoppas förs.bladet är grejat, så du kan koppla av en liten tid framöver.

Ha det gott kära du
Kram
Eleonora

Bloggblad sa...

Londongirl: Jag får nog höra allt om H-w när hon kommer hit på torsdag - men nu är jag packad och klar för resa till Sthlm och skolmässa i morgon.

Eleonora: Det är så mycket krångligare med bloggen, det krånglar ofta och jag måste logga in två gånger. Det är snabbare med facebook!

Det är bara en grej till att skicka in, sen är det lugnt till måndag, då ska jag till tryckeriet och kolla att allt finns med, och ev. stuva om lite i layouten. Tryckarkillen är duktig, men han vet inte alltid vad som ska framhävas.

Ha det så bra själv!

Margit sa...

Vi firar INTE HELLER nån Haloween..trams bara...Klä ut sig till häxor...
Kul att se dig ute på bloggen!!!
Tiden går SÅ fort..och trots att jag har SÅ mycket ledighet..sp tycker jag att jag inte hinner med att skriva kommentarer..som jag ville...
Kram till dej, Marianne!!!

ullrika sa...

jag har försökt läsa det här inlägget tre gånger men kan inte sluta tänka på den läskigaste måltid jag nånsin sett!! uääk!

återkommer när jag lugnat ner mig :)

krams!

Annika sa...

Som sagt, Halloween ska nog firas i USA, och egentligen ingen annanstans. Hemma i Sve tycker jag nästan alla fått den om bakfoten. Det råder förvirring om dag (31 okt), och hur man går sin godisrunda, var man knackar på, och var man inte knackar på. OCH det där att alla måste klä ut sig till skräckfigurer är också ngt som missförstås, så är det itne här. Man får klä ut sig till vad man vill. Här finns allt från små söta nyckelpigor till läskiga spöken.
Lägg ner, säger jag.
Det funkar ändå inte hemma. Ska det göras ska det göras rätt, känner jag. Framförallt ska det firas på rätt dag.
COOL mat!!!
GILLAR!!!
YAY!!

Bloggblad sa...

Ullisen: Jag var inte kvackelmagad som yngre, men nu räcker det att nån pratar om nåt äckligt medan jag äter, så tappar jag aptiten. Har nog fått bättre fantasi...

Annika: Jag håller helt med! Och nu fick du kanske tips på maträtt till nästa gång?

I en liten liten ort strax söder om vår stad (förr känd för sin dragkedjefabrik), firar man tjugondag Knut med Knutgubbar - alla i byn klär ut sig (tror jag) Tävlingar m.m. Men den sedan verkar vara ganska lokal.