Statcounter

lördag, november 13, 2010

Inloggningsproblem och novemberdimma


Del I Inloggningsproblem

Nu ska jag inte bara skylla på att det är krångligt med blogger, att jag inte synts till på bloggen beror mer på att mina skrivuppdrag förökat sig. Vilket förstås är väldigt roligt. Jag skriver sångtexter varenda ledig minut och beställaren har varit nöjd hittills. Det smidiga med såna uppdrag, till skillnad från andra, är att jag kan göra det när som helst, behöver varken passa tider, klä mig eller kamma håret...

Men - när jag sen tar en tur hos mina bloggarvänner, måste jag alltid logga in två gånger, efter första inloggningen får jag konsekvent ett sånt här felmeddelande.

Sen när jag ska skriva de förhatliga sjösjukebokstäverna (jag har inte haft nåt enda spam på väldigt länge sen jag tog bort mina) blir det bara ett rött kryss, jag måste skriva några bokstäver på måfå, klicka, och få fram nya bokstäver.
Som här ovan, i Musikantas blogg. Om jag bara läste en enda blogg, skulle det inte ta så mycket extratid, men det är rätt många jag vill hålla mig uppdaterad med.


Del II Novemberdimma
Jag gillar sånt här kravlöst väder, det är vilsamt. Men jag gillar inte när det är halt och svårframkomligt. I dag var det bara slask av snön som föll i tisdags, och ganska moddigt och blött. Men ack, så vackert med dimma över nejden! Bakom allén som går till Viggeby gård, finns Göta kanal framför Ramunderberget i bakgrunden. Bilden är tagen ca 100 meter från vårt hus. Och så - på andra sidan E22 vid Harsbyladan där min favoritpromenad går utmed den gamla järnvägsbanken. En vy som jag fotat i alla tänkbara väder och årstider. Det går att förstora ovanligt nog. Då ser man vattendropparna på björken, det regnade ganska ordentligt.

20 kommentarer:

Humlan sa...

Visst är det irriteranade när bloggarna bråkar med en! Jag har ibland samma problem som du och det är inte alltid som man har tid och ork att trixa för att få in en liten kommentar.

Vackra bilder från din omgivning! Jag gillar också det lite kravlösa vädret, så länge det inte är råkallt eller halt. Fast det får inte vara grått och halvmörkt för länge, då börjar det suga kraften ur mig.

Musikanta sa...

Fina kort du har tagit! Men det var inte så kul att åka hem från Ö. Ny på den lilla slingriga vilkbolandsvägen och sen över färjan hem på skällviksvägen när man bara såg några meter framför sig. En stor och stilig råbock behagade lugnt och stilla gå över vägen fem meter framför bilen, så det var ju tur att vi fick köra så sakta i alla fall.

Om du klickar på Namn/URL istället för den knappen du visar tror jag det går lättare för dig. Jag har aldrig några problem med inloggningen när jag gör det. Men man får skriva nicken och adressen i de avsedda rutorna som kommer fram förstås.

Ingela sa...

Det är precis samma sak för mej, felmeddelande första gången och bara kryss vid ordverifieringen. Men sen du loggat in hos en (i blogger alltså) kommer du väl in hos övriga utan vidare?

Bloggblad sa...

Humlan: Nej, lite sol då och då behövs.
Jag trodde jag var ensam om det här problemet med blogger.

Musikanta: Sånt här väder är inget för bilkörning! Jag har prövat några gånger med URL men nu gick det ändå.

Ingela: Jaså, du också? Om jag läser hos många på en gång går det bra - men jag loggas tydligen ut snabbt, för om jag återkommer efter ett par timmar är det samma grej. Och jag sitter sällan länge med bloggandet, utan småstunder.

Nina Lindh sa...

Och lite snö har du också... ser jag.

mossfolk sa...

Den där misslyckade inloggningen råkar jag alltid ut för hos den första jag ska kommentera. Sedan brukar det flyta på bra...
Fina bilder på gråvädret. Jag tycker allt att det är vackert, om än bara under en period.

Bloggblad sa...

Nina: Det var väldigt olika, trots att jag bara rörde mig inom ett par km.

mossfolk: Jaså, du också!Hoppas att blogger fixar till det i stället för att lägga krut på en massa nya finesser. För varje gång jag ska skriva nåt nytt har de ändrat.

Miss Gillette sa...

För mig är det också ofta nån sorts tjall just när jag loggar in första gången för dagen. Jag har lärt mig att kopiera långa kommentarer innan jag försöker lägga upp dem, för de har en tendens att försvinna och sen orkar jag ju inte skriva om dem.

Klimakteriehäxan sa...

Fina bilder! Jag har peppar peppar inte heller några spam trot borttagen spärr, utom på riktigt gamla inlägg (märkligt nog).
Trevlig helg, njut av att uppdragen hopar sig - det omvända är mindre kul!

Bloggblad sa...

Miss G: Jag har också kommit på det knepet att skriva i word först. Men hos mig loggar det ut sig självt så fort jag gör nåt annat med datorn.

K-häxan: Det översta ska jag skicka in som novemberbild till vår tidning, de har alltid en tävling.
Ja, jag tycker det är vansinnigt roligt med de här uppdragen. Jag har inte fått någon tidspress - men jag sätter gärna en själv = meddetsamma...

Tankevågor sa...

Vilka fina bilder på ett höstgrått landskap! Jag tycker det är så vackert med gråväder jag med.

Trist när blogger krånglar...ibland är det sådär för mig med. Men nu har jag klarat mig ifrån det ett tag. Peppar peppar! ;-)

Ha en skön söndag!

Vonkis sa...

Höst/vinterdimma kan verkligen vara vackert, trolskt på någe vis.

har också haft problem med inloggningen när jag ska kommentera, men bara hos den första jag skriver hos så jag har trott att jag slarvat och skrivit fel lösen.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Skriva i Word är smart, ja. Ett extra litet moment, fast hellre det än att sumpa långa kommentarer.

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag ska se om jag hittar nån felanmälan - så kan jag skriva och påtala att vi är många som har samma problem.

Miss G: Det är ganska enkelt, jag kopierer kommentarerna, klistrar in och svarar och suddar bort så att jag bara spar svaret -kopierar igen och limmar fast.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Oj -- det går väl att bara skriva i Word, kopiera och klistra in i kommentarrutan? Jamenar utan att kopiera från bloggen först alltså. Fast du vill kanske slippa växla mellan fönstren för att minnas vad folk har sagt.

Bloggblad sa...

Miss G: Just precis. Mitt minne är lätt teflonbelagt.

Annika sa...

Om du själv är inloggad på google så bör inte det där problemet uppstå. OM du däremot inte är inloggad uppstår det varje ggn då man ska skriva en kommentar...INTE kul.
Jag vet.
jag tog också bort sjösjukebokstäverna på min blogg och det spam jag får fastnar i spamfiltret, och sen har jag koll på kommentarer som är över en vecka gamla. smidigt, tycker jag...
OCH då jag svarar på kommentarer, eller skriver en lång kommentar hos ngn så kopierar jag alltid innan jag skickar iväg det. men visst bråkar blogger mkt numera. Eviga Error 503...

Annika sa...

Dvs, jag har modifiering på kommentar som är över en vecka gamla.

Bloggblad sa...

Annika: Du menar att man inte kan svara hur som helst på gamla inlägg? De gånger jag har fått spam har de faktiskt kommit på gamla grejer.

Min dator loggar tydligen ur sig själv, bara om jag sitter vid en längre stund är jag inloggad. Sen efter nån timme åker jag ur... som nu...

Annika sa...

Jag har lagt in den tjänsten, alla kommentarer som är mer än en vecka gamla modererar jag. Funkar guld.
OCH det mesta som är SPAM går in i SPAMfoldern och där tar jag bort dem. SPAM kommer nätan alltid bara på äldre inlägg,och av ngn anledning ofta på ett specifikt inlägg.