söndag, januari 02, 2011

Nytt år, nya spår...

Så jätteglad jag blev förut idag när jag såg att någon kört med en traktor till det lilla pumphuset - äntligen kan jag ta mig fram över fälten som är det vackraste ställe jag vet, inom gångavstånd alltså. Solen lyste på skaren och det var hur ljuvligt och lättgånget som helst, nästan uthärdligt för mig som har tröttnat på snön.Annars har jag fått nöja mig med att pulsa runt i prästgårdsparken här intill - i förrgår kände jag mig riktigt välkomnad: någon hade gjort ett hjärta av bokblad... Visserligen vissna, men ändå! Jag tror inte kreatören räknat med att det skulle komma ett levande bokblad strax efter.
Mycket snö är det...

Men också mycket prylar att få ordning på nu när renoveringen är klar... det lär nog ta ett tag innan jag hittat rätt gardiner och fått allt det där som ska till för att det ska bli klart. Tur att jag har en vecka ledigt till. Min soffa är på plats i alla fall, det är viktigast.

23 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Trött på snö? Jodå. Men den kan ligga kvar en halv evighet. Vi får uppamma allt vårt mod! Och hoppas på snöfritt åtminstone i maj eller så!

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag vet! Men nu är vi på rätt sida om året i alla fall. Och om snön bara ligger där den är och inte parar sig!!!

Elisabet. sa...

Herremin, så mycket mera snö ni har där uppe!

Här är det nästan ingenting.

ela sa...

Vilka fina bilder. Men skönt att tänkesoffan har kommit på plats.
Vad duktiga ni har varit!

Nina Lindh sa...

Här är en till som är trött på snön. Och ändå lär vi få massor av mer. Suck.

Tror jag letar reda på en soffa jag med.

Bloggblad sa...

Elisabet: Förra året trodde jag att det var det värsta jag sett, men det är värre i år! Men nyårsnatten blåste mycket bort från träden och det regnade ett par timmar, så nu är det skare när det frusit på igen. Stackars djuren i skogen!

Ela: Jag har nyinvigt soffan med en skön sovstund idag! Ja, vi har kämpat på, men det finns mycket småplock kvar. Fast det är lite roligt också att fixa nytt.

nina: Va? Ska det komma ännu mer? Jag tror att vi har mer här nere, än vad ni har i Norrland! Du kan få ligga skavföttes med mig i soffan! (Gick visst att stava både med och utan r... var tvungen att kolla.)

Annika sa...

Bloggblad, du får skicka hit lite. jag önskar mig snö så hett!! Vi blev ju snuvade på konfekten i DC medan resten av östkusten fick massor!!!
Så skicka du hit ett gäng!
GOD fortsättning på 2011!!!

Evatina-beth sa...

Ja, jag måste ju erkänna att det är vackert med snö!!
God fortsättning!!

Vonkis sa...

Snö är vackert att titta på men inte så kul att gå i. Det gör inget om snön är borta till måndag då skolan börjar igen, har ingen lust att vakta snöbollskastande barn...

Bloggblad sa...

Evatina-beth: Ja, när jag inte måste köra bil eller har hundra ärenden ut till garaget/boden/frysen... utan bara kan titta, då njuter jag. I övrigt är jag less på alla paltor som ska av och på, alla frusna fingrar och tår.

Vonkis: Fast jag tycker att snöbollskastandet har avtagit lite med mängden snö, det är nog roligare när det är sällsynt. Men nog vet jag vad du talar om efter många år i branschen!

Liv sa...

Gott nytt år och god fortsättning och allt annat man säger! Jag älskar snön men jag älskar sommaren oxå. Syns nästa vecka! Kram!

Bloggblad sa...

Liv: Tack detsamma! Snön kan nog vara vacker, men i dag var jag nära att stå på näsan två gånger... tur att jag är så snabb och smidig :)

Eleonora sa...

Klart soffan är viktig - ett måste ju - att kunna slappa på - för att orka göra allt man förutsatt sig.

Jag längtar så efter min fåtölj och fotpall, men tyvärr får jag vänta ända till in i februari innan de kommer hem till mig. Leveranstiden blev så lång därför att man bytt tygleverantör. Sedan är det dags för mig också att försöka tänka på nya gardiner. Funderar på sammet. Låter det knäppt? Ska snart börja kolla runt vad som kan finnas att tillgå.

Ha det gott kära vän och allt gott till dig så här inpå det nya året.
Stor kram från
Eleonora

Liv sa...

Hehe...Ja, visst är det kanon! Jag är lika snabb och smidig jag...haha! Ja, isen under snön är inget kul...

Marianne sa...

Grattis till utgivningen av sångerna och till tänkarrummet! Skönt att det stora är färdigt nu så att du kan börja pilla med gardiner och annat. Suck, ja jag önskar att jag var i den fasen jag också.

Tankevågor sa...

Vad skönt det låter att ni börjar få ordning efter renoveringen.
Bra att soffan är på plats också.

Ja det är inte klokt så mycket snö vi har...och igår och idag kom det mer här igen.

Miss Gillette sa...

Lite tôligt börjar det allt bli med den myckna snön. Här dråsar det ner decimeter efter decimeter och hur man än skottar så märks det ingenting.

Men jag fick tag i tre pulkor idag i alla fall -- det har inte funnits några nånstans sen i november, så jag kände mig som en grottmänska som fällt en bison på alldeles egen hand.

Nu ska jag ut och skotta igen ...

Bloggblad sa...

Eleonora: Sammetsgardiner kan ju hålla drag borta och få ett snyggt fall.
Det är besvärligt det där med väntan när man äntligen hittat den möbel man vill ha. Jag får vänta 3 veckor på den byrå jag beställt till mitt nya rum.

Liv: Idag är det inget kul väder alls... tur att jag inte behöver åka någonstans. Min syssling, som jag träffade igår på hennes mammas begravning, skulle flyga tillbaka hem till Schweiz idag... undrar just om hon kommer iväg.

Marianne: Tack ska du ha. Din gardintid kommer... lite spännande är det väl att alla möjligheter ligger öppna?

Londongirl: Den är viktigast. Pianot står också på plats och ska bli stämt på måndag. I dag ska jag se till att gardinerna blir helt klara.

Miss G: Ja, inte sjunger jag glatt några snösånger idag när det vräker ner snö som samtidigt yr omkring ... är det ens idé att skotta en dag som denna?

Nu yr de äntligen upptrampade promenadstigarna igen... i ren protest tror jag att jag stannar inne idag. (Fast konserten med min gamla kör i kväll kommer jag givetvis att pulsa mig fram till.)

Miss Gillette sa...

bloggblad: Vore jag inte tvungen skulle jag inte skotta förrän det hade snöat klart för denna gång. Men idag ska barnen hämtas vid tåget fem mil härifrån (det finns närmare stationer men om vi kör lite längre innebär det en mycket lätt och ganska kort tågresa för de små, som i och för sig naturligtvis får eskort, men ändå. Dagar som dessa vill man slippa lita på att tågbyten ska funka). Så nu ska jag ut igen och skyffla bort decimetern som kommit sen igår kväll.

Bloggblad sa...

Miss G: Ja, vad gör man inte för att få hem små resande säkert och bra. Fy tusan för ens tanken att de skulle behöva stå och vänta på tåg som inte kommer...
Vi satte våra på bussen när de var i dina barns ålder, och sen hämtade mormor och morfar med bil - och då visste jag inte hur nära infarkten morfar var... Och det var före mobiltelefonerna - jag kan bli iskall t.o.m. nu många år efteråt när jag tänker på att de skulle stått ensamma i Linghem... Fast å andra sidan kunde de viktiga adresser och tel.nr. det kan inte alla mina elever som är äldre och födda här!

Josephine sa...

Vackert! bilderna från mitten av Dcember från Bryssel ser nästan likadana ut... De från julen i Småland har inte kommit upp ännu.

Jag hittade inte din email - kan du mejla mig så jag har din email? josephinea197-at-talljosephine.com

Jag ville mejla dig om min senaste blogpost, inte göra reklam för den här... Hälsningar!

Bloggblad sa...

Josephine: Den kommer med mailen - men lite reklam får du göra här. Läsarsiffrorna minskar drastiskt, förmodligen håller de flesta till på facebook.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Jamen på den tiden var ju inte det konstigt. Det är bara ur dagens perspektiv som det ter sig snudd på oansvarigt. Vår tillit till andra har minskat i takt med att möjligheterna till be- och övervakning har ökat, tycks det mig. Vi skulle såklart kunna sätta barnen på tåget och prata med nån snäll "tant" (läs: pålitlig person av vad kön eller ålder det vara månde) så att ingen kapade ungarna före slutstationen, där de blev mötta. Men idag gör man inte så, det är liksom inget alternativ.

Fast om ett år eller två tror jag nog att vi ska våga det försöket ändå.