Statcounter

söndag, februari 20, 2011

Vinteride

Jag hade inte tänkt att gå in i bloggdvala, men det verkar ändå som om det blir så. Sportlovet ligger alldeles tomt och blankt framför mig - precis som snötäcket ute på promenaden idag. Fotot är sen förra vintern, men exakt så såg det ut i dag också.

Inte en enda aktivitet har jag i kikarsiktet förrän nästa tisdag, när jag följer mitt skolschema igen, men tro inte att jag enbart tänker ligga på latsidan även om jag inte är så flitig med bloggandet. Här ska röjas och putsas och sorteras, det blir så många prylar över vid omflyttningar och renovering... var kommer allt ifrån? (Och vart ska det?)

Om det blir tid över - vilket det förstås aldrig blir eftersom jag är fenomenal på att hitta på grejer att fylla den med - så har jag fortfarande kvar en del sångtexter att skriva...

28 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, och jag väntar fortfarande på den där mp3-filen ...

Bloggblad sa...

Elisabet: vojne, vojne, vad har jag glömt?

Evatina-beth sa...

Ha ett skönt sportlov !!

malou sa...

Det är ju det som är meningen med sportlov - att man inte skall ha
n å g r a som helst "schemalagda aktiviteter"! Ha det riktigt skönt!

Bloggblad sa...

Elisabet: Kom den fram?

Evatina: Tack - du har väl sportlov för jämnan?

malou: Ja, det är väl så. Men min lista med "att göra" är ändå ganska lång, och jag är en sträng arbetsgivare, men tillåter mig pauser. Skönt att få bestämma själv och inte behöva titta på klockan.

mossfolk sa...

Jag tycker att det låter som att du har en massa inplanerat ändå. Ta det lite lugnt också och passa på att njuta av ledigheten!

Nina Lindh sa...

Jag brukar ta mig tid att blogga... och fotografera... annars skulle det aldrig bli av. Nästa vecka är fullsmockad med göromål. Men... en och annan grej i bloggen blir det säkert.

Klimakteriehäxan sa...

Så här i lovtider önskar jag att jag hade blivit lärare. Men bara då.

Bloggblad sa...

mossfolk: Det ska bli!

Nina: jag brukar bara ta småstunder - som när jag väntar på att maten ska bli klar - till bloggning.

K-häxan: Selektiv lärardröm alltså...

Anonym sa...

Du hinner säkert med allt! :)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Men jag tröttnar fort... så jag kör hårt nu medan jag har ångan uppe. Det är faktiskt väldigt skönt att få undan saker, så det är inte bara en plåga. Nu är tvättstugan som ny, alla handdukar manglade och en mängd skjortor och tröjor strukna. Skönt.

Annika sa...

Tycker också att det låter skönt att du inte har ngra schemalagda aktiviteter!
NJUT!!
Jag är nog en av de få som inte har fått nog av vintern som läser din blogg :-)

Bloggblad sa...

Annika: När det har varit så strålande vackert som sista veckan, är det lätt att stå ut med stelfrusna fingrar och krånglande lås och alltid långfillingar för att gå ut...

Musikanta sa...

Snart är det påsklov. Du kan väl spara lite arbete tills dess...

Bloggblad sa...

Ingrid: haha, då finns det nog nya saker att ta tag i. Och då är det dessutom lite för sent att inventera bestickförråden... nu har jag gjort det, och dessutom kört alla svartflammiga knivar och gafflar i silverdipp... kan nästan ha kungabröllop, ju. Undrar varför mina fattiga släktingar samlade på sig så mycket nysilver? Var det det enda de hade råd med?

ullrika sa...

Haha... jaaa... var kommer allt ifrån? Vart det ska är oftast tyvärr "soprummet", men det är ju inget roligt svar :D

Miss Gillette sa...

Vadan och varthän! Haha.

Det är skönt med fria dagar, men blir de för många tenderar de att bli frustrerande. Såhär: har jag bara lite ledig tid vet jag vilka projekt som är mest akuta. Men en stor mängd fri tid gör att jag tror att jag kan dra igång snart sagt vilka projekt som helt och då förlorar jag ofta helt förmågan att bestämma mig för ett eller ett par av dem. Och då är risken stor att jag inte gör ett skvatt istället.

Sån är säkert inte du! Du verkar så enastående effektiv. Mänska! ;-)

Bloggblad sa...

Miss G: Ack, hur fel du talar, kvinna. Jag är den lataste av lata och gör bara nåt när jag känner mig tvungen. Vilket jag gör nu. Och då är jag rätt effektiv för att bli av med det snabbt. Dagens lista är avprickad, det tog en kvart mer än tänkt, men nu är jag ledig hela eftermiddagen..:)

Miss Gillette sa...

bloggblad: Då är vi grottmänniskor av bästa modell du och jag! Synd att evolutionen inte kan skyndas på lite så att man grips av ett pockande begär att springa omkring och ta krafttag stup i kvarten, och alltid bara blev sugen på råris och råkost.

På tal om det du skrev hos mig är jag likadan -- städar och gör mig till när det kommer folk. Fast nu har ju barnen börjat släpa hem kompisar stup i ett, och dessa kompisar hämtas alltsomoftast av sina föräldrar, så nu måste vi nog börja ha anständighetsstädat nästan jämt (det vill säga: det måste _se_ okej ut). Kanske är bra på nåt plan. :-)

Marianne sa...

Ja visst ja, sportlov nu. Hoppas du får en skön vecka. För även om man har mycket att göra är det alltid skönt med lite ledigt från jobbet, att få sova som man vill och göra som man vill.

Bloggblad sa...

Miss G: Jag minns den perioden... och en kollega från den tiden har berättat hur jättesnopen hon blev när hon oförhappandes kom hem till mig - hon hade trott att jag är hade det välstädat och prydligt... hon tyckte att jag såg ut så...

Men när dottern var i tonåren och kom hem med olika killar - då städade hon huset med fermitet. Hon var så duktig att jag alltid hoppades på omväxling av gossar... För när det inte kom såna, kostade det ca 50:- per våning att få det gjort. Var jag trött kunde det bli 100:- (Hon ärvde sin mormors pedantiska ådra, den hoppade över min generation.)

Marianne: Jag njuter storligen. Får göra mina tempo i min takt. Har hunnit massor och faktiskt tyckt om att greja.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Haha, då finns det alltså positiva saker i tonåren att se fram emot. Hundra spänn för hela huset, det måste redan då ha varit billigare än svart städhjälp (vilket förstås inte var lika utbrett då som nu, men ändå).

både Maken och jag lider av den åkomman att vi inte kan låta en horisontell yta vara ren och fri.. Allt det kan ligga saker på belamras. Detta drabbar särskilt köket, där vi har lagt in en jättelång ny perstorpsplatta i klassisk "Virrvarr" (den vita) -- men det ser man ju aldrig eftersom bänkskivan är rena kökkenmöddingen. Åkomman verkar vara kronisk, och malign ...

Bloggblad sa...

Miss G: Visst är den obotbar! Minns du "Gräv där du står"-rörelsen? Vi kör "Släpp där du står" - rörelsen här hemma.

I många år kunde jag skylla allt på barnen... och när de blev flygfärdiga såg jag för mig hur fint och välstädat det skulle vara. Men vem ska jag skylla på nu?

Miss Gillette sa...

bloggblad: Släpp där du står! Haha, suveränt! Nä, inte vet jag vem du ska skylla på. Alla som inte kommer på föranmält besök, kanske? :-)

Josephine sa...

Härnere ligger det visserligen bara och guppar kring mellan -3 och + 4 men vi huttrar och fryser och längtar till våren ändå. Idag snöade det litegrand annars tråkig barmark :-/

Josephine sa...

skyll på hustomten. ;-)

Bloggblad sa...

Josephine: Jaså, är det HAN???
Jag längtar också, men tycker ändå att det är himla vackert med sol på snön. Är less på långkallingar och vantar...

Vonkis sa...

Det kan vara bra att inte ha något inplanerat när det är lov, så är man beredd om det händer något man vill vara med på :-)