Statcounter

söndag, april 17, 2011

För 22 år sen

Jag glömde fotografera innan vi började renovera i mitt soffrum, så det blev inte några före-bilder, men sen slog det mig att vi fotade hela huset när inflyttningsrenoveringen var klar framåt jul 1989. Med barnen som fotomodeller i varje rum. Korgstolen hade jag helt glömt, den röda mattan också. Till vänster syns det inte att det fanns en altandörr, men den finns i vilket fall inte längre. Så här ser det ut nu, men fotomodellerna bor inte här längre. Jag ska strax gå ner och lägga mig i soffan, är redan less på att hosta och harkla och bli genomsvett vid minsta armlyft. Kanske orkar jag fälla upp laptopen och läsa några bloggar? Måste också masa mig ut till frysboxen och se om jag hittar nåt ätbart, inte sjutton har jag lust att åka och handla - och maken går inte att slita loss ifrån båten ... eftersom jag inte känner vare sig lukt eller smak idag spelar det inte så stor roll vad jag hittar. Några klagomål från maken får jag aldrig om husliga sysslor, eftersom alternativet är: gör det bättre själv, då! Nu ser jag att bilderna ovanligt nog råkade bli klickbara.

19 kommentarer:

Amber sa...

Härligt med gamla bilder och jämförelser - ibland. :-)

Gör det bättre själv, är ett bra argument!! Det använder jag också till sonen, vilket genast gör honom nöjdare och emellanåt får honom att göra det bättre.

Krya på dig i soffan!

Bloggblad sa...

Tack, jag gör vad jag kan med alla häxkurer jag kan dra mig till minnes, faktiskt är det länge sen jag var sjuk senast.

Här ligger alltid den uppmaningen under ytan, så ingen vågar klaga på nåt.

mossfolk sa...

Oj, det ser ju inte ut som samma rum. Kul med jämförelse, jag är väldigt förtjust i det här med före och efter bilder :)

Annaa M sa...

Ja nog syns det att det är bilder från olika epoker, både i livet och tiden. Hur många i vår ålder har inte någon gång haft en sån där korgstol? Vår sista gick i graven ungefär samtidigt som maken på 90-talet.

Bloggblad sa...

mossfolk: fönstren gör jättemycket - och den alldeles för stora granen utanför, hade jag ännu inte planterat på första bilden. Jag tycker också det är kul med före och efter - både rum och människor.

AnnaaM: Den röda mattan ser ut som 70-tal, men den köpte vi först -81 när vi blev med jättestor hall i radhuset. Korgstolen var högmodern då...

Tidigare i livet har jag flyttat så ofta att vi knappt hunnit ändra nåt, så att jag bott 22 år i samma kåk är märkligt bara det. När jag tänkte efter (då jag hittade bilderna) inser jag att vi knappt har några möbler kvar från den tiden. Vi har ärvt 3 hem och dessutom köpt en hel del nytt.

Klimakteriehäxan sa...

Så trevligt att få komma hem till dej så här på blanka söndagseftermiddagen!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, och på det här sättet behöver jag inte ens sätta på pannan och kolla om det finns nåt att bjuda på...

Elisabet. sa...

Fast jag har NYLIGEN skaffat mig en sån där korgstol,men så är jag långt efter i det mesta också ,-)

Nina Lindh sa...

Gör det bättre själv, är en utomordentligt bra kommentar... till det mesta.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag tror att dottern snodde med sig den när hon flyttade - och vi har ju ärvt så himla många möbler (men bara behållit det vi vill ha!) Inget fel på korgstolar mer än att de knarrar så länge efter sittning.

Nina: Just det!

Miss Gillette sa...

Krya på dig!

Bloggblad sa...

Miss G: Tack, det känns lite bättre idag, men jag tar allt i sakta mak tills det helt slutat rossla.

Anonym sa...

Älskar också föreåefter bilder - så länge det inte gäller mig själv med många år emellan :o)
Båda dina var fina.

Krya på dig och grattis till de nykammade "barnen". (Du vet vad jag menar, eller hur?)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Såna foton på mig gör mig bara medveten om tidens snabba flykt.

Tack, den ena klarade sig ju fint själv, men den omplåstrade och tillkammade har i alla fall fått ett halvt godkännande idag... hon "som har hann' ôm'et" skulle lusläsa en gång till. Jag håller tummen och våndas.

Musikanta sa...

Jag hade varit innerligt tacksam om MM hade haft något han inte kunde slita sig loss från - jag menar saker förstås, inte människor, haha...

Bloggblad sa...

Musikanta: Haha... "han som jag delar möbblera mä" (för att citera en numera död bekant) har alltid haft nåt att greja med, men med modellbilarna/båtarna kunde jag hävda att det var onyttigt så att han i alla fall måste hjälpa till här hemma, men båten... vet han ju att jag bara längtar efter att få ge mig ut i, så den är mer av familjeangelägenhet.

Jag skulle bli helt galen om jag var tvungen att umgås jämt.

Annika sa...

Vad kul att se gamla bilder!
Roligt med före och efter!
Krya på dig!!
jag får förresten alltid skriva i htlm numera, annars blir det ren och skär gröt av alltihopa. trist. men, det funkar ju ändå förstås...

ullrika sa...

Men oj så häftigt att göra en sån här jämförelse! Det ska jag komma ihåg att försöka göra själv (dvs ta "förebilden" iaf!)!

Krya på dig nu mänska. Går ju inte att må sådär inte!!? Nu är det vår, och solen skiner. Kryas, bums!

Bloggblad sa...

Annika: Jag blev mest snopen över hur annorlunda allt är nu, mängder med möbler och tavlor som har bytts ut, massor har gått till Återvinningen.

Jag är inte så våldsamt dålig, bara sådär att jag inte orkar göra nåt nyttigt...

Ullisen: Sen strax ovanför... jag tog en lite promenad och har varit i affären också, så jag är inte nerbäddad.

Jag trodde nog aldrig att det skulle bli så många år här... 22, det är länge det!