lördag, juni 04, 2011

Nästan sommarlov

Det känns nästan lite knepigt med så mycket ledigt - lite sommarlovskänsla - och så tillbaka för ett par veckor till... Jag har nästan glömt hur det är att vara projektlös; mitt sista församlingsblad har åkt iväg in i tryckpressarna och den sista texten i det stora solosångsprojektet har jag också blåst iväg. Fast inte fått nån kommentar om än, så jag vet ju inte om det är helt klart.

Och så är showen, med klassen där jag har musik, avklarad. Temat var Barnvisor förr och nu. Så roligt med perfekt fungerande teamwork. Klassläraren, klassassistenten och jag har var och en skött sitt och därmed bara fått en tredjedel så mycket jobb som det kan bli annars. Ungarna showade och spexade och sjöng med den äran. Jag hörde efteråt att det hade gått åt en del pappersnäsdukar i publiken, och det var inte bara för att torka svett ur pannan.

Känns nästan lite tomt... men jag behöver kanske koppla av och få påfyllning med promenader, båtåkande, tomgloende och havsbad innan det är dags att hitta på nya projekt? Och för all del, helt kan jag inte stänga hjärnan, det blir några spelningar på skolans två sittningar med Den blomstertid. För, vi får sjunga den - och vara i kyrkan också.

I dag var det för varmt för att gå den långa rundan, trots att jag ovanligt nog var ute redan före 11. Undrar om det är lagom att ligga under äppelträdet och träna på att inget göra? I går tog jag i alla fall mitt första dopp ungefär samtidigt som båten tog sitt första... det var rätt kallt.

14 kommentarer:

Christina sa...

Jag tycker det låter underbart med långledigt...att just få unna sig att inte göra ngt särskilt.
Själslig driftstankning, brukar jag kalla det.

Bloggblad sa...

Christina: Jag brukar också tänka mig vilan som en investering, men det kom så plötsligt efter allt som hängt över mig så länge.

Anonym sa...

Grattis till allt som går så bra för dig! Du har verkligt flyt den sista tiden.
Ha det skönt med allt som sommaren lovar och erbjuder.
Till att börja med : Ha en trevlig helg!

Kulsprutan

4U2 sa...

Sommaren är här ... med allt vad det innebär. Njut! ;)

ela sa...

Det påminner mig om skolavslutningen med barnen i grundskolan - i kyrkan. Det är något mycket speciellt med detta, när barnen sjunger in sommaren. Och även om jag är inte uppvuxen med dessa låter så är minnet så härligt och sommrig.

mossfolk sa...

Jag är vansinnigt dålig på att vara ledig -behöver en lång invänjningsperiod. Har inbillat mig att det ska bli bättre med åren...

Trevligt att få ha avslutningen i kyrkan. Det är ju så mycket tjafs om det runt om. Fast fröken L hade sin skolavslutning i kyrkan förra året trots en mycket mångkulturell klass/skola.

Ha det skönt i solen(eller skuggan)!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Tack, kanske är det också lite saknad i tomhetskänslan? För även om det hänger över, så är det roligt att få uppdrag.

4U2!: Ja, njuter av sommaren gör jag - men har lite svårt att gå ner i sommarlovskoman.

ela: Roligt att du tagit till dig så många nya traditioner!

Mossfolk: Enligt mina erfarenheter är det inte ett dugg märkvärdigt för människor med andra religioner att gå till kyrkan, dem som jag har haft har alltid accepterat det. De som är emot är oftast svenska ateister. De struntar i att kyrkorna har en rik kulturskatt och gamla traditioner, de är mest rädda för att ungarna ska få i sig en bön eller välsignelse som de kan få men av.

Klimakteriehäxan sa...

Tomgloende - en aktivitet som icke bör föraktas! Trevligt sommarlov önskar jag dig - det har ju börjat bra!

Bloggblad sa...

K-häxan: Tack, men det har inte börjat än, jag ska jobba ända till ett par dagar före midsommar!

Jag körde lite tomgloende från liggstolen under äppelträdet - såg små ulltussar på himlen, sen vaknade jag av nån insekt som gick över näsan...

Vonkis sa...

Just Den blomstertid är den enda psalm som enligt skolverket får sjungas på skolavslutningen.

Visst känns det lite konstigt med långledigt precis innan sommarlovet, som förövrigt närmar sig med stormsteg. Kan vi inte skjuta på avslutningen i två veckor? Så hinner jag med allt som ska hinnas.

Annika sa...

Vad härligt det låter. OCH, sedan sommarlov!!
Underbart!
Jag förstår om fldrar och andra fick ngt vått i ögonvrån. Låter ju underbart det där med nya och gamla barnsånger!
Njut av värmen och sommaren!!

Miss Gillette sa...

vonkis: Har Skolverket bestämt det? Hur ängsligt pk (patetiskt koko) kan det bli?

bloggblad: Vårterminen tar aldrig slut, känns det som. Inte förrän 17 juni. Fast då ska hela familjen faktiskt börja med att ha en ledig vecka ihop, så jag hoppas och tror att det blir lite sommarlovsstämning. Vi är dåliga på det annars (kan bero på att det här blir vårt första _riktiga_ sommarlov och vi inte har kunnat öva så mycket). Men det är ju faktiskt jätteviktigt att kunna känna sig ledig!

ullrika sa...

Det är en konst att slappna av, det har jag förstått. Själv är jag ju just nu föräldraledigsslapp och längtar efter lite jobb och de rutiner det medför ;)

Önskar trevligt sommarlov! Och du, du är galen som badar redan!!

snawitz sa...

Det är bra med långledighet, kropp och själ mår bra av att man laddar batterierna