Statcounter

fredag, juni 10, 2011

Skryt eller marknadsföring?

Eller bara så enkelt som när katten kommer hem och visar upp sin nyfångade mus? Här är i alla fall resultatet av en beställning för solosång, SSA-kör eller duett + pianokomp. Jag fick melodin och följande förhållningsorder:
1) ska passa damer i 30-40-årsåldern (I have been there, you know!)
2) ska kunna framföras på kvällskonsert
3) ska passa både kyrkligt och profant.

Den mjuka melodin var förhållningsorder i sig... och att det handlar om en ljummen sommarkväll var givet.

Nu väntar jag bara på julsången som ett annat förlag beställde ny svensk text till. Det är så himla kul att det äntligen rör på sig med lite mer fart än den tidigare sirapsmodellen. Fast resten av mina ansträngningar under vintern lär dröja till hösten innan de kommer till tryckeriet. Minst. Det är inte Expressenfart på sånt här precis.

13 kommentarer:

Musikanta sa...

Spännande att få höra texten - men varför just damer i dessa åldrar? Är det för att de flesta blir mammor numera i den åldern?
Vackert omslag på häftet!

Bloggblad sa...

Musikanta: Du kan få ett eget ex, och det passar faktiskt damer i både din och min ålder också!

Jo, han har ju en kör med damer i den åldern, och den här är speciellt gjort med tanke på två duktiga solister som ska sjunga duett med körkomp i c.b.ch.

Bloggblad sa...

fast det heter nog inte "i"... utan bara körkomp c.b.ch. eftersom "com" betyder "med".

Elisabet. sa...

Kul! Grattis!! Och ja, man får vara som en katt som kommer med en mus.

Klimakteriehäxan sa...

Kalla det för vad du vill - roligt är det hur som helst att det rullar på så fint!!!

Vonkis sa...

Grattis.
Kul att det händer så mycket positivt.

Lilla B sa...

Grattis!

Bloggblad sa...

Elisabet & K-häxan & Vonkis & Lilla B: Tack - det är så himla otroligt roligt, jag vet ju hur lång vägen har varit... och hur svårt det är att få ut nåt!

Vonkis sa...

Bloggblad
just därför ska du ropa ut från höjderna när det lossnar och det går bra för dig.

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack för ditt stöd. På FB har jag en bekant som är ståuppkomiker, han skäms inte alls för att berätta: I kväll var jag helt suverän... i olika tonarter varje gång. Inte en enda kvinnlig bekant har jag som som ropar ut så ljudligt hur duktiga de är - fast jag har många kvinnliga vänner som är jätteduktiga och lyckas med diverse saker.

Musikanta sa...

Egentligen heter det "con" = med men eftersom nästa ord börjar med b blir n:et till m istället. Det är sånt som händer ibland tyvärr...Men du har ju inte läst latin :-)! Detta skrivet med tanke på hur många kvinnor det är som inte ropar ut hur duktiga dom är!

Bloggblad sa...

Musikanta: Nu ser jag att jag skrev fel - för jag visste faktiskt det och tryckte på fel tangent bara. Annars kan jag bara några få fraser på latin. Fast... jag undrar om det inte bara är ren italienska som är musikspråk?

Dessutom vet jag hur det uttalas - jag trodde länge att det hette "tjosa" tills jag hade en italienskfödd kurskompis som lärde oss att det hette kjosa och kianti (om vinet).

Eleonora sa...

Jisses - här har du fått en nöt att knäcka. Lycka till!