fredag, juni 10, 2011

Knäckerecept

På begäran kommer receptet här. OBS! Om lagret inte blir riktigt tunt, blir de tjockare delarna mjuka, så var noga med att bre ut det tunt (jag slarvade lite på andra plåten...).

FRÖKNÄCKE

3 dl fint rågmjöl
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl sesamfrön
0,75 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,75 dl rapsolja


Rör ihop allt och blanda ner 3,75 dl kokande vatten.

Bred ut smeten på bakplåtspapper så tunt som möjligt. Satsen lagom till 2 plåtar.

Markera rutor med en kniv.

Strö över lite flingsalt

Grädda i 150 grader ca 1 timme.

5 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Tack, återkommer efter provbak. Trevlig helg!

Klimakteriehäxan sa...

Måste prövas!!!

Cicki sa...

Tack, det måste jag testa. Ska det torkas efteråt eller blir det så på en gång?

Solveig Calmerbäck sa...

Hej Marianne!
Tack för det här receptet. Det ska jag prova så snart som möjligt.

Solveig

Bloggblad sa...

sVAR framåt nattkröken efter personalfest: Ja, det blev knäckigt med en gång, men jag vet inte säkert hur det förvaras bäst.
Måste pröva mig fram.