Statcounter

söndag, juli 10, 2011

Sommardagar

I går kom vi hem efter fyra ljuvliga dagar ute på skäret där min man tillbringade sin barndoms somrar och där han syster och svåger fortfarande har kvar stugan och bjuder in till "öppen ö" en vecka varje sommar då alla sköter sitt eget hushåll. Det finns flera lägenheter att hyra på Stångskär som ligger mitt över viken - och som syns i bakgrunden på bilden där våra ungdomar ska ut med sin kusin och segla. Jag ska inte berätta hur sjösjuka vissa blev... Tur med vädret hade vi!Bara ett plötsligt dimmoln som svepte in för ett par timmar. Ganska bökigt och rörigt blev det inne i båten, men det tillhör charmen med att nästan sova utomhus.


En av dagarna kom sonen och även dottern med sin familj. Stor lycka för de små sysslingarna att få bada och leka med en likasinnad. Annars var det bara mängder med folk i olika vuxna åldrar. Ön är tillräckligt stor för att man ändå kan hitta en egen plats att sitta och tomglo på när det blir för intensivt med umgänget. Mormor lärde ut konsten att flyta med tårna över ytan...


Och jag tror inte att jag har badat så ofta nån gång förr, jag började varje morgon med ett dopp, tog ett ungefär varannan timme och avslutade dagen med ett...

Den här sommarkaramellen kommer jag att suga på länge - så det blir förmodligen fler bilder.

27 kommentarer:

Ökenråttan sa...

Jamen jag undrade väl om ni inte skulle ut med båten snart. hÄRLIGa foton! SJÄLV LETAR JAG BILDER OCH KORREKTURLäSER. OCKSÅ SKOJIGT ... Men varför blev det stort??

ullrika sa...

Nu sitter jag här och blir lite missklädsamt avundsjuk minsann. Men glad för din skull, det är jag! Vilket underbart ställe!!

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Ja, du fick väl kanske solsken lagrat i kroppen för många år framöver när du var i öknen? Ska bli jättespännande att ta del av din bok sen! Ser fram emot att den.

Ullrika: Efter att ha varit båtlösa i många år då jag längtat och trånat efter hav och bad, känns det gudomligt att det äntligen blivit möjligt. Och jag är oerhört tacksam att jag inte bröt eller stukade nåt - vilka skutt man får ta!!! Inga ormar som bet heller, fast vi såg simmande sådana ett par gånger.

Bloggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cicki sa...

Vad härligt det ser ut. Jag blir också avundsjuk. I mitt gifta liv hade vi båt och bodde vid Ljungans strand. Det är en av de delar jag fortfarande kan sakna från den tiden. Synd det inte var med rätt gubbe.....:-)

Tankevågor sa...

Åh vad härligt ni har haft ute i havsbandet! Underbara bilder!

Har du kollat om du fått simhud mellan tårna än? ;-)

Soliga hälsningar från

Lisbeth

Bloggblad sa...

Cicki: Den dan jag inte orkar hoppa i land eller hoppa upp på båten längre då kommer jag att sakna och längta... Jag märker redan nu att det är stor skillnad i vigheten mot för några år sen.

Tankevågor: Är det simhuden som kliar mellan tårna???

Jag har skaffat mig en tankini nu, efter tips från Morgondimma.

Evas blogg sa...

Så underbart det ser ut! Vilken vacker miljö att vistas i.

Musikanta sa...

Bra nyord du har kommit på - "tomglo". Det säger mycket - kanske jag ska underrätta Andersson om det.

Det ser verkligen härligt ut! Men det där med vigheten är för sorgligt att den avtar med åldern. Behöver någon som håller mig i handen när jag ska klättra över en stenmur numera.

Det får bli gym på VC till hösten! Ska du hänga med?

Bloggblad sa...

Eva: Ja, man blir så snäll och lugn därute. Men du har ju också en makalös natur omkring dig där du bor, så du vet...

Musikanta: Det ordet har jag lärt mig av min svägerska - men visst är det bra! Andersson? Spraket?

Jag har tänkt börja med att köpa en balansplatta, det ska vara bra att träna balans och småmuskler. Jag power-går ju så pass mycket att jag borde få nåt av det, men jag litar inte riktigt på knän och andra leder även om jag inte har ont. Känns som om de inte är pålitliga och har studs längre.

Vonkis sa...

Smart med Öppen ö, och härligt att att kunna sitta och tomglo (underbart ord!) en stund.

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, då är alla besök avklarade på en vecka... och alla känner varandra sen tidigare på olika sätt.

Det är säkert finare att kalla tomgloendet för meditation, men det låter så pretentiöst.

Klimakteriehäxan sa...

Det ser verkligen härligt ut - du har rätt som suger på den karamellen!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, tänk att det blir mycket roligare att vara hemma och fixa med röjning och hushåll när själen fortfarande är kvar vid havet.

Fast i dag tog vi helt fritt från all "inre tjänst" och åkte i väg ut i skärgården.

Eleonora sa...

O vilken underbar sommar du har! Det är ju så här det ska vara och tänk att få bli som barn igen och bada hela dagen lång! Härligt! Ni flyter bra ihop med tårna i vädret!

Fortsatt skön sommar önskar
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Ja, även om inte alla dagar är lika, utan vissa innehåller en massa trist rutinjobb i köket och tvättstugan, så är de tråkigare lättare att uthärda med soliga baddagar i minnet.

I dag är en plock- och fixardag när jag försöker att skjuta upp det mesta och ideligen fastnar med annat.

Evatina-beth sa...

Fortsätt att njuta av sommar och ledighet!!!
Kram Eva

Bloggblad sa...

Evatina: Tack - jag varvar sommarnjutning med promenader och röjning och konserter. Perfekt blandning. Ha det så bra du med!

Leina sa...

Åhh! Så härligt, blir riktigt avundsfrisk... Tittar ut över en grå himmel... Men vad vore blå himmel om inte de grå fanns? =D

Bloggblad sa...

leina: Hehe... roligt uttryck! Det låter sunt och bra. Länge sen sist! Jag har varit rätt lat med bloggandet ett tag.

Ja, det gäller att uppskatta såna här dagar... jag lever länge på dem.

Miss Gillette sa...

10 juli, det var den varmaste dan på min semester också, vi var på Öland och det var helt galet vad hett det var. Jag pallar egentligen inte sån värme längre, men enstaka dagar kan det vara rätt underbart i alla fall. Och barnen känner visst inga begränsningar i nåt väderförhållande, de bara kör på, plattan i mattan och fullt sprut.

Vilket är helt i sin ordning!

Bloggblad sa...

Miss G: Jag undviker allt med asfalt när det är så himla hett - i trädgårdsskugga går det an, eller ute på havet, där fläktar det alltid lite.

I dag blev det oväntat varmt - vi har badat massor i Östersjön. Kommer nog några bilder inom kort (!).

Miss Gillette sa...

bloggblad: Men vilket otroligt märkligt väder det är -- man kan knappast ens prata om varannandagsväder, det växlar från timme till timme, här i alla fall. Det gör att det hela tiden är för fuktigt i gräset för att det ska gå att torka tvätt, även om solen skiner. (I-landsproblem.)

Bloggblad sa...

Miss G: Här var helt blått på himlen på fm. Ute på havet såg vi moln komma från land, men höll oss i skarven. Sen kom ett hiskeligt åskväder inne över land som vi kunde följa där vi satt torra och varma... Och när vi åkte hem var havet helt stilla och intet moln syntes.

Det är rätt jobbigt att planera in båtfärder om andra ska med. Är det bara vi går vi efter en mix av verklighet och väderrapport och stannar hemma om det behövs. Den senare byts faktiskt timme för timme och skiftar som en klimakterietant i humöret.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Ja, visst är det smidigast att rå sig själv helt och hållet. Ju fler kockar ... gäller förstås för de flesta aktiviteter, inte bara soppkok.

Bloggblad sa...

Miss G: Vi har många vänner som inte reser på semester ensamma, vare sig det är båt, flyg eller bussresor. Vi har inte gjort det sen vi var nygifta - vi höll på att få spader allihop... Vi är fortfarande vänner, men semestrar var för sig. Och maken och jag har aldrig mer tänkt tanken att ha några andra med.

Miss Gillette sa...

bloggblad: Nu på Öland var vi där med en annan familj. Vi hyrde varsin stuga helt nära varann och gjorde ganska mycket tillsammans -- inte allt, men det mesta faktiskt. Och det funkade över förväntan. Men jag vet inte många som jag tror det skulle gå lika behändigt med.

Det beror väl lite på vad man vill med sin semester också antar jag. För oss handlade den här resan mycket om att våra sammanlagt fem barn skulle ha roligt, och de leker galet bra ihop i olika konstellationer. Så det var ju helt underförstått att vi valde aktiviteter som passade dem i första hand. Men även vi vuxna tycks ha ganska samkörd takt och liknande intressen. En stor glädje!