söndag, juli 17, 2011

Redan söndag igen!

Det går fort mellan söndagarna, tycker jag, nästan så att jag får semesterstress... ska hinna så mycket de här ynka veckorna, därför får bloggandet gå på lågvarv ett tag.

I dag blev det en båttur - vädersajten verkade lite osäker, just nu är det en strålande sol över staden jag bor i, enligt www.klart.se, men om jag tittar rakt ut i verkligheten är det igenmulet. Vi hann i alla fall få en skön tur i solsken och lunch på uteserveringen i Mem när jag likt en säl väl hade vältrat mig över den höga kajkanten... Nej, det finns ingen bild på det!

Och så hann vi få båten i ordning med lås och kapell innan regnet kom. I kväll blir det för min del en tur till Västra Husby kyrka där min f.d. körledare sjunger jazz. Om jag tar mig igenom de täta bilköerna som i sakta mak tar sig igenom staden...

9 kommentarer:

Vonkis sa...

Ibland är det säkrast att köra med både hängslen och svångrem (klart, yr, smhi,). Håller tummarna för att bilköandet inte tog allt för lång tid.

Bloggblad sa...

Vonkis: Ja, och så en blick mot verkligheten...

Nej, vi köade bara halva vägen. Om vi råkar hamna i långsam kö nån enstaka gång, så vet vi ju vilka andra småvägar som finns runt omkring. Med buss är det svårare, så för många år sen satt kören fast i 1½ timme de sista kilometrarna hem till stan.

Musikanta sa...

Det är förvånansvärt att vi som bor i Söderköping och Valdemarsvik finner oss i dessa köer år ut och år in...

Skillnad är det ju för turister som kör vägen ett par gånger varje sommar. Men bor man t.ex. i Valdemarsvik och ska in och jobba i Norrköping och åka hem igen, kan man ju få räkna med en timmes extra körning i varje riktning under semestern...

Såg på FB att det hade varit en fin jazzkonsert med A-C H.

Bloggblad sa...

Musikanta: Vi pratade om det just när vi sakta kröp nerför Husbybacke - att det varit samma elände under de 30 år vi bott här. Vi som inte pendlar kan ju styra oss lite - måste ju inte in till stan en fredagseftermiddag t.ex.

Men ni som bor i Mogata kanske måste in till stan en söndagskväll... ofattbart att politikerna inte kan enas.

mossfolk sa...

Det verkar så mysigt med den där båten tycker jag! När jag tittade igår stod det om regn tio dagar i sträck, men på prognosen idag såg det aningen ljusare ut. Det blir som det blir.
Och jag kan, när jag är ledig, också bli stressad över att tiden bara försvinner. Men ni verkar ju fylla dem med en del trevligheter.

Eleonora sa...

Vädrets maktar rår inte ens du på min kära vän! Skönt att ni fick en tur på sjön och även hann med att täcka skenheten innan regnet kom.

Hoppas jazzkvällen blev bra!
Ha det gott i juliklibbet - kram
från Eleonora

Anonym sa...

Du får kanske byta bloggnamn till Båtblad på sommaren?

Jag hoppas också att jazzkvällen blev bra!

Kulsprutan

ullrika sa...

Jag har glömt att kolla väderprognoserna, man blir ju lätt bortskämd av att ha hela sommaren på sig: då spelar ju liksom vädret liten roll.

Hade gärna sett lite sälfoton men jag förstår om du inte vill göra dem publika. Du kan väl maila mig privat? ;D

Tjo!

Bloggblad sa...

mossfolk: Jag märkte redan förra året att jag har börjat snabba på med jobbiga måstesaker för att verkligen skulle släppa allt och ge mig iväg när solen skiner.

Blir rapport i morgon om denna sköna dag.

K-sprutan: Hahah...det var en bra idé! Jazzkvällen blev lyckad - men ikväll missade jag en konsert bara för att det var så himla vackert och varmt att vi stannade och badade så länge vi hade lust. Mail kommer!

Ullrika: Nänänänä, veckorna går jättefort! När maken börjar jobba i augusti kan jag inte sticka iväg själv...

Det kommer nåt sälaktigt i morgon - eller när jag hinner! Och förresten finns en sälglimt redan på fejan!