onsdag, juli 20, 2011

Två inlägg i ett...

Dagens roliga grej - körtävling mellan olika orter i lokalradion. Det passade mig utmärkt en ledig dag att åka ner till kanalen och sjunga och käka glass. Min gamla körledare ledde det hela. Sommaren är kort, sjöng vi, men vi fick göra den ännu kortare eftersom programledarna alltid vill få mer tid att prata i den här kanalen (som jag för länge sen bloggade om att jag alltid lyssnar till när jag ska vakna. Måste ju bara gå upp och stänga av eländet...) Och så gårdagens avsnitt av bad och båt. Playan vid Ettersundet passar perfekt för mig och ättlingarna.

Att vi blev suddiga skyller skepparen/fotografen på att båten gungade. Här har vi skärpt oss lite:

Kuttersmycken på väg mot fika vid Capella Ecumenica. Bad och lunch vid Källbuktens camping. Jag har en enorm förmåga att hitta mormorsvänliga badplatser... barnbarnet hoppar gärna i var som helst och maken drömmer om ensliga klippor. Notera molnbanken in mot land i väster - de fick mängder av regn och åska där inne på fastlandet medan vi gottade oss i badet.Fika och vilopaus - då behöver man inte flytväst.


Hemfärd i strålande kvällssol - och nästan spegelblankt... En spegel bör väl inte göra så här med masterna? Kanske var det åskan? Den lär ha varit hemskt just här i Stegeborg. Eller rötmånadsmaster?


14 kommentarer:

Musikanta sa...

Nu har jag också varit och sjungit allsång efter att ha ackompanjerat Maj-Grets körer. Det är fantastiskt att folk kan alla gamla slagdängor så bra! Dan Andersson, Fröding, Adolfsson etc.etc.

Själv hade jag aldrig hört trallen på Ljuvliga ungdom t.ex., men alla andra kunde den. I Nartorps bygdegård. Jag vann t.o.m. en tjusig flaska flädersaft!

Fantastiskt tjusiga badflickor också på bilderna!

Bloggblad sa...

MUsikanta: Oj, skulle du jobba idag, du som lät så hes och trött?

Ljuvliga ungdom kan jag! Den har jag både spelat och sjungit många gånger.

Du - flädersaft blir jättegod om man spär ut den med vitt vin och spruttelvatten!

Miss Gillette sa...

bloggblad: Otroligt gullig bild, den där rosa. Och vilka härliga baddagar ni har. Kanske skulle man ändå ha nåt sommarställe vid nåt havsliknande ...? Fast jag brukar tycka att det är mycket jobb som det är med _ett_ hus. Men att kunna gå ner och ta sig ett dopp precis när man vill ...

Stugan vi hyrde på Öland låg femtio meter från havet. Då kunde barnen springa fram och tillbaka till stranden i skytteltrafik. Och själv kunde man gå ner och doppa sig lite hastigt om man blev för varm. Det går ju inte alls när man måste åka iväg en bit -- då blir det genast en stor apparat av det hela.

Saken tål att tänkas på.

mossfolk sa...

Jag vet att jag har skrivit det förut, men det ser så himla härligt ut med båten. Och mysigt för barnbarnet att fara ut i båten med mormor och morfar.
Vi har bara badat två gånger i år... men så är vi riktiga badkrukor också.

Bloggblad sa...

Miss G: Om jag bodde i lägenhet skulle jag gärna ha stuga vid vatten med bra badplats. Men inte två stugor och tomter att sköta. Nix. Båten behöver jag inte sköta om alls, det gör skepparn så gärna, jag bara packar med badkläder och nåt till fikat. Kaffe kan man fixa i båten och det finns många lagom enkla lunchställen och även flådiga sjökrogar i närheten.

mossfolk: I vår familj är det bara jag som alltid vill bada (+barnbarnet men hon bor ju inte här) och att åka iväg ensam är inte kul - därför har jag inte badat alls mycket tidigare. Men det har jag tagit igen de här två somrarna!

Barnbarnet vill alltid stå på sidan och titta ner i skummet - det tycker hon är toppen. Och närheten till alla vuxna...

Anonym sa...

Söta tre generationer i vattnet! Ni behöver inte ADN/DNA för mammorna åtminstone :o)

Kulsprutan - som ser fram emot lovat mail nångång i höst när båtsäsongen är över. Eller?

Elisabet. sa...

Och snygga solbrillor har du!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Det är levererat redan idag! På det här fotona ser ju båda vad de har att se fram emot... som en äldre spegelbild.

Elisabet: Tack, det är såna där "covers" som jag har utanpå de vanliga. Helt underbara!

Vonkis sa...

Det ser verkligen härligt ut på bilderna. Ni verkar ha haft en del åska där nere. Här har det varit så lite att det knappt varit lönt...

Bloggblad sa...

Vonkis: I natt var det ett mäktigt åskväder som drog fram här - och troligen var det ännu värre längre ut mot kusten. Jag såg massor av blixtar men hörde inget muller förrän det kom alldeles intill.

Tydligen har det åskat mycket mer än vanligt den här sommaren.

Amber sa...

Generationsbilden får du förstora och sätta upp så du kan njuta av den i vinter. Jättefin! Mitt-i-livet-bild.

Bloggblad sa...

Amber: Tyvärr blev ju den bästa av dem lite suddig, men jag har en idé ändå med alla båt- och badbilder.

ullrika sa...

Suddiga bilder är många gånger bättre än knivskarpa: allt hänger på motiv och komposition!

Ett riktigt bra inlägg det här. Kan inte kommentera varenda grej men jag satt här och nickade glatt eller uppmuntrande eller igenkännande till varenda mening :)

Krams i mängd, och sicken himla tur att det var i vattnet masterna var knycklade och inte i luften!

Dakota sa...

Härliga bilder! :)