Statcounter

fredag, oktober 28, 2011

Vari ligger det skämsiga?

Ibland tittar jag på Dobidoo och tycker att det är jättekul att se gamla klipp på "stjärnorna" som medverkar. Varenda gång sitter den drabbade och skäms och ojar sig och håller för ögonen när ett gammal klipp visas. Och jag undrar varför.

Är det pinsamt att h_n var modemedveten i mitten av 80-talet med pudelfrisyr och säckiga byxor? Det var ju så man skulle se ut? Eller att h_n var ung, slanka och rynkfri? Det är ju för att komma tillbaka dit som många av dem sprutar sig fulla med plast och botox... Jag fattar inte riktigt var det pinsamma ligger. För om ytterligare 20 år, när de är med i "Här är ditt liv" så kommer de att garva och sjåpa sig över hur töntiga de var 2011...

Fast det kanske är som Pern_illa Wahl_gren sa en gång när hon fnissade över sin 80-talsstil (fritt ur minnet): så som modet är nu på 2000-talet ... kommer ingen att skratta sen, för nu är det ju bara som det är, vi ser ju normala ut. Nåja, hon sa inte exakt så, utan så där djupsinnigt, som hon brukar- men andemeningen var att vi nu ser ut som man ska se ut.

Fast det trodde vi ju 1986 också. Och 1971... och 1965...

Nu när jag bloggar alltmer sällan märker jag att det blir svårare och svårare att klicka in sig och bubbla på om ditt och datt. Börjar kännas som om det måste vara Nåt Riktigt Viktigt när jag för en gångs skull klickar in mig här.

Fast... jag kan väl skriva nåt Riktigt Viktigt: Jag är ledig ända till den 7 november kl 15.30... *fniss fniss* Och en till Viktig Sak: På tisdag kommer den vassa bloggerskan Miss Gillette hit och även min kompis IRL, tillika bloggerskan Musikanta. Jorå, bloggträff ska det bli!

Fast dagen före ska jag på Skolmässa i Stockholm, kanske är det någon mer bloggare som ska dit?

18 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Känner precis likadant: numera duger inte vad som helst att blogga om. Ett tag var det viktigt för mig att blogga varje dag, men den fasen är förbi. Nu gör jag det när det känns kul och/eller påkallat, och ibland inte ens då. Tydligen prioriterar jag annat högre just nu.

Ser mycket fram mot den lilla bloggträffen! Till dess: trevlig helg och skolmässa.

Ingela sa...

En bloggträff, det hade varit riktigt trevligt. Men geografin gör det mesta i den vägen ogenomförbart. Ha det så bra och hälsa så mycket från mej till den vassa som jag haft många intressanta bloggsamtal med i höst.

Elisabet. sa...

Jag har tänkt samma sak när det gäller Dobidoo ...., senast ikväll. Och alla som sitter där torde väl vara medvetna om att det förmodligen kommer upp sånt som dom tycker är pinsamt, eller ...?
Sen kan man ju fundera över varför man tar på sig kläder som man hela tiden måste kämpa för att hålla på plats ,-)

Bloggblad sa...

Miss G: Ska bli jättekul!

Ingela: Visst ska jag hälsa - och det är trist med alla långa avstånd. Jag har väl ändå tur som bor så nära E4 mellan Sthlm Gtbg eller Malmö. Har fått flera trevliga genomresebesök.

Elisabet: Om det verkligen hade varit pinsamma avsnitt, som när Jojje W berättade om Rastafaris... men de andra sjunger ju bara och gör det bästa de kan.
Klädsmak ja... Om hon garvar åt sig själv i den klänningen om 20 år så har jag full förståelse. Cocktailklänning hette det väl förr?

Miss Gillette sa...

ingela: Hejhej! :-) Vi kan väl ha bloggträff nån annan gång och stans?

Ingela sa...

Det vore väldigt roligt, inte så troligt men allt kan hända.

Bloggblad sa...

Miss G & Ingela: Just det, man vet aldrig...

Musikanta sa...

Jag är så glad och nöjd! Tyckte att jag var mycket tantigare för 13 år sen än jag är nu!

Om man skriver något ganska ofta på bloggen så behöver man inte bekymra sig över om det är viktigt.

Jag kan inte delta i diskussionen om Doobidoo eftersom det enda jag sett på en månad är Downton Abbey i kväll. Underbar engelska!

Ska blil väldigt roligt med bloggträff på tisdag!

ullrika sa...

Visst kan jag bli lite generad över gamla foton, men då är det liksom mer minnet av hur jag VAR på den tiden och inte så mycket hur jag SÅG UT... ;)

Bloggträff vid min svans? Det låter alldeles avundsvärt underbart!

Vonkis sa...

Kanske är det bara det där att se sig själv som är pinsamt. Jag dör om jag måste se eller höra någon inspelning av mig själv. Ett år sjöng jag solo på körens julkonsert och varje gång vi spelar den skivan hemma vid jul programmerar jag in alla låtar utom den jag sjöng, för att slippa höra.

Har hunnit blogga lite själv men det där med att titta in hos andra och kommentera har jag slarvat en del med.

Bloggblad sa...

Musikanta: Dobidoo är ett av de få program som Per ser tillsammans med mig.
Jag har inte heller några problem att se mig själv på bilder från förr. Film finns det i stort sett inte nån...

Ullrika: Jag har en ganska förlåtande attityd till hur jag var och såg ut förr, fast den har kommit nyligen. Ett tag skämdes jag om jag såg eller hörde mig på video t.ex. Numera räknar jag med att alla bara tittar efter sig själva och skiter i hur jag lät eller såg ut.

Va? Har jag skrivit fel???

Vonkis: Jag är så van, spelade ju in varenda sånglektion under många år, så jag vet precis hur jag låter och är nöjd med att det lät bättre för varje år som gick.
Fast jag sjunger ytterst sällan solo - utom när jag uppträder för snälla och okritiska (eller halvdöva?) pensionärer.

Ökenråttan sa...

... where have I been all these ... years är väl att ta till, men på sista tiden kan väl räcka?
Plötsligt förstår jag att jag har jobbat flitigt på sistone, eftersom jag inte haft tid att titta in här.

Klimakteriehäxan sa...

Så sant, det du skriver om modet och skäms-andet!
Trevligt med bloggträff, hälsa damerna!

Annika sa...

Det där har jag också tänkt på, många ggr. Modet var ju som det var DÅ och SÅ rätt då det begav sig. Det är inget att skämmas över. Tycker sånt är KUL!
Verkligen inte.
Men vad KUL med bloggträff. Jag hoppas att ni får det jättekul idag!

Cecilia N sa...

OT:
http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?p=161183#post161183

Jag har sett såna i nån affär också.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Jag räknar med att du återvänder när boken är klar. Har du lämnat in allt än?

K-häxan: Det var en himla trevlig eftermiddag! Uppiggande.

Annika: Det var så trevligt! De enda gamla fotona jag skäms över är nog de från min väldigt mulliga tid några år på 70-talet...

Cecilia: Tack, jag har inte sett såna, men har inte heller letat. Ska hålla utkik. Vore mysigt att ha nåt att pillra med framför teven.

Eleonora sa...

Jag blir alltid så glad när jag läser din blogg och det händer att jag skrattar högt. Med humor och glimten i ögat berättar du så roligt och fängslande att det är en ynnest att få läsa och din begåvning att kunna skriva. Så snälla fundera inte på att sluta. Men jag känner igen tänket "vad ska jag skriva om nu då" och "har jag någe´roligt att skriva om"?

Vilken mysig bloggträff ni verkar ha haft. Jag hoppas på att få träffa Musikanta i morgon om hon nu kan. Har flera förslag så jag hoppas att något ska falla henne i smaken.

Min dator är fortfarande litet upp och ner och det förtar en hel del av intresset att bogga och dylikt.

Ja din ledighet var ju slut i och med idag, men du ... det kommer snart en ny. Ha det så gott nu i denna veckan och kramis från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack snälla du för dina rara ord som värmer gôtt!

Sluta blogga helt vill jag inte, men jag vill heller inte bara skriva själv utan att läsa hos alla snälla läsare... och det tar ju en del tid. Men nu har jag gjort klart några av projekten jag håller på med, så jag hoppas få det lite glesare i schemat innan jag hittar på nåt nytt...