Statcounter

onsdag, maj 23, 2012

Dopet i Slottskyrkan

Njae, vi blev faktiskt inte ens tillfrågade att komma tillbaka och sjunga igår igen, men det var kul att vi fick med en liten artikel och en bra bild i lokaltidningen samma dag som dopet. De tog in allt nästan ordagrant, ändrade bara lite så att det skulle se ut som om tidningen haft med en reporter...

Naturligtvis tittade jag på dopet igår, jag som trivs i kyrkan och gillar både musik och vackra kläder och små gulliga bäbisar vare sig de är blåblodiga eller ej.

Jag gjorde ett avsteg från mina fikabrödsprinciper dagen till ära och köpte med mig varsin Estelle-bakelse till maken och mig. Han är inte intresserad av dop, men fick snällt sitta bredvid om han skulle få sin bakelse! Nån ordning får det ju vara även om vi inte tog ledigt från jobbet för att se det live. Att han somnade ifrån den vackra musiken spelar inte så stor roll.

Bakelsen var godare än den såg ut. Den vann en tävling Östergötlands två stora tidningar, och det var väl smaken den vann på, för jag tyckte nog att en del andra bidrag såg tjusigare ut.

Guldpuder var det på det rosa skalet... så nu har jag väl guldpläterade tarmar?

Och nu ska jag strax dra iväg ner till Söderköping City för att öva med gänget här ovanför inför pingstdagens kvällskonsert. Ingen rast och ingen ro.

19 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Du får trösta dig med att den lilla sessan också somnade,nuckade till litet grann precis som din make. Bakelsen är inte vacker och påminner inte det minsta om en söt liten sessa, men kanske smakar lika gott:)

Ha det gott med dina guldplaterade tarmar;)

hälsningar från Karin

Cecilia N sa...

Är det prinsessfeber i Östergötland?

Vi tittade också, men bara jag sjöng med. (Fast maken kunde ju första versen på Tryggarekan.)

Klimakteriehäxan sa...

Jag såg bara glimtar av dopet, men det jag såg var stämningsfullt och fint. Hade gärna velat kolla lite fler hattar ...

Elisabet. sa...

Underbart var det och jag satt där och glodde med stora ögon på alla prominenta gäster och tänkte att Maxima från Holland ser så himla trevlig ut .., för att inte tala om det danska kungahuset och ingen är ju så grann som norske Haakon och Daniels pappa är så karlaaktig, tycker jag.
Såna oväsentligheter tänkte jag på och hjälp, så roligt det var!

Bloggblad sa...

Pettas: På bilden i tidningen såg vinnarbakelsen ut som en apelsin... den här var ju rosa.

Cecilia N: OM!!! Det ska presentas från varenda liten håla. Tror att det var en rosbuske med hennes namn här i stan. Jag är lite trött på tryggaräkan, men bara älskade solosången.

K-häxan: Klänningar och hattar är ju hur kul som helst, men jag tyckte mig se ganska många som hade dålig hållning och såg helkrokiga ut. Kanske svårt att gå i höga klackar och hatt som nästan blåser av?

Elisabet: Jag såg Maximas bröllop för några år sen, så vackert par! Och i stort sett alla är smala och ser vältränade ut... ingen skräpmat runt de midjorna! (Men om jag hade en kock som fixade mat skulle jag nog inte heller slarva.)

mossfolk sa...

Mmm, och det var inget vanligt kaffe till bakelsen ser jag.
Här blev det små glimtar av sammandraget på kvällen. Och aldrig att jag skulle ha lyckats få maken att sitta med... ja möjligtvis om jag lockat med en bakelse men det skulle ju bara funka tills den tog slut :)

Bloggblad sa...

mossfolk: Det var uppmärksamt! Vi köpte faktiskt en kapselmaskin för nåt år sen och det är det gôttaste vi vet med "finkaffe".

Fast min somnade ju så fort han ätit upp...

Musikanta sa...

Jag såg dopet på datorn efteråt. Inte ens en bakelse skulle få MM att titta på något sådant. Fast han kom in en minut när jag skrek att Jan Bengtsson var med och spelade flöjt...

Det måste nog vara SMÅ portioner som de kungliga glufsar i sig eftersom de är med på så många fina middagar med tre eller fyra rätter. Hur skulle de annars kunna hålla sig så smala?

Varför alla damer skulle vara klädd i rosa kan jag i jämställdhetens namn inte förstå. Heder åt Daniels mamma som hade annan färg på sin dräkt/klänning.

Annika sa...

Det som är roligast för mig är att kolla in kläderna!
Och det gjorde jag via svenska tidningar på nätet.
Iddes inte kolla in dopet. Bryr mig för lite.
Men bakelsen skulle jag gärna tryckt i mig, ihop med finkaffe :-)
Är lite halvsugen att skaffa en sådan maskin som du har. Du rekommenderar en sådan alltså?

Bloggblad sa...

Musikanta: Rosa är väl rätt inne som färg? Det var ytterst få som hade mönstrade tyger, såg jag.
Riktigt fina middagar med flera rätter ska ju vara ung som smakportioner.

Annika: Kaffet blir kanongott, och enkelt är det, men det är ju inte så värst miljövänligt med kapslarna... som det går att lämna in för återvinning. Mjölken blir så härligt fluffigt vispad, vi är nöjda båda två.

Staffan sa...

Vi såg också prinsessdopet i tisdags men utan bakelser. Här gäller sockerutmaningen. Kaffe med sockerfria skorpor. Det är botten! Staffan

Nina Lindh sa...

Guldpläterade tarmar... det är allt något att ha.

Bloggblad sa...

Staffan: Bättre att skippa skorpan helt. Om jag ska göra undantag från regeln att det är slut på kaffebrödsätande, då ska det vara nåt riktigt smarrigt - måste vara värt varenda kalori.

Nina: Flott värre! Nästan bättre än blått blod i ådrorna,va?

Anonym sa...

Bilderna från dopet visar för få hattar och för många för korta kort-kort-kjolar, tycker jag. T o m Fru Magnusson, prinsessan Cristina
visade hela knäna. Inte snyggt vid vår ålder!
Fast bakelsen såg frestande ut :o)

Fast är bäbisar verkligen gulliga?
Små är dom, där håller jag med.

Kulsprutan

Klimakteriehäxan sa...

Jag tyckte Vickans klänning var ful när hon satt. Och i blekaste laget. Silvias hatt var tantig. Hon kan bättre! Så det så!
Till råga på allt såg jag att Ebba v S såg ut som en missanpassad docka i sin skitkonstiga outfit som fick henne att se både fet och ful ut. Hon är ju varken det ena eller det andra. Men hade väl glömt att titta i spegeln innan hon shoppade (och glömt att hon skulle sitta ner i bild). Men på skalan av i-landsproblem kommer detta j-t långt ner, håll med om det!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag reagerade också på de korta kjolarna och knäna. Är tyget dessutom tunt, blir det inte alls snyggt.

Jag tycker att det är gulligt med bäbisar, dom är som dom är, inget tillgjort leende mot kameror! Rapar dom, så gör dom, inget mer med det.

K-häxan: Jag undrar ofta hur mycket kramp de får i benen, jag kan inte sitta ihop med knäna nån längre stund - men så har jag sällan kjol...
E v S tänkte jag faktiskt inte på den här gången - men nån gång hade hon nåt grönt hemskt... jag såg inte så mycket av hennes för-snack.
Bara man är medveten om att det är intetsägande i-landsproblem så gör det inget. Vem orkar tänka enbart på Stora Frågor? inte jag i alla fall.

Eleonora sa...

Läser att du har firat in dopet med verklig känsla och intensitet! Så gjorde ock jag - men den där smarriga bakelsen fick jag inte njuta av.

ullrika sa...

Det torde ju ha bivit snyggt i de östgötska avloppsrören efter alla dom här nu då? :)

Bloggblad sa...

Eleonora: Jorå, man får se till att ta vara på alla tillfällen att festa - normalt äter jag inte kaffebröd, men om det är riktigt festligt gör jag undantag: det ska vara värt varenda kalori!

Ullrika: Och jag som hoppades att guldet skulle förgylla mitt inre under en längre period...