Statcounter

torsdag, juli 26, 2012

Glömska gummor gillar google

Tack och lov för google! Förra året lärde jag mig att använda nässelfrön, om jag inbillade mig att jag blev piggare av en sked såna på frukostfilen varje morgon, det vet jag inte, men det spelar ingen roll om jag är inbillningspigg eller inte. Jag prövar allt.
http://bloggblad.blogspot.se/2011/08/tips-fran-en-bloggare.html

Nyss var jag ute och inspekterade de ägor som ligger lite i skymundan (a.k.a. skräphörnet) såg jag att nässlorna frodas som bara den, men blev lite tveksam till om blomningen är över och fröna är klara - det är liksom inte några ärtstora frön, snarare mikroskopiskt små - så jag googlade på nässelfrön och hittade både till Pettas som tipsade, och till min egen. Där ser jag att jag plockade och torkade just vid den här tiden... Tack google!

9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ja hur klarade vi oss innan Google fanns, man undrar!?!

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag tror att jag slog en del i diverse uppslagsböcker, men mest körde jag nog "ring en vän".

Vad jag gjorde med all tid som jag nu lägger vid datorn, det vet jag: limpor, sockerkakor, bullar, våttorkning av golv...

ullrika sa...

Haha! Det här var riktigt skojigt! - tur att du fick så excellent hjälp också :D

Bloggblad sa...

Ullrika: Jag har lärt mig massor på nätet, både från bloggvänner och på facebook.

Äventyret framtiden sa...

Hej,
tack för kommentaren på gammalt inlägg som jag inte kunde svara på, så därför dyker jag ner här istället, vilket jag gärna gör.
Allt är senare i år än tidigare, men igår plockade jag de allra första nässelfröna. De är ojämnt mogna men det gör inte särskilt mycket, näring och mineraler finns där i alla fall. Även de gröna bladen kan torkas och blandas tillsammans med fröna om man vill.
Nu skall vi "hotta" upp oss med nässla eller hur. Här blir vi pigga kvinnor i både öst och i väst:)
Karin

Bloggblad sa...

Tack Pettas!
Då väntar jag till söndag - sen kommer förmodligen den inhyrda trädgårdshjälpen på måndag, och då är det risk för att mina fina nässlor lever farligt.

Jag duschar dem med trädgårdsslangen och låter dem självtorka innan jag plockar av. Jag såg när jag var ute och gick att de nässlor som växt i direkt solsken hela dagarna, har kommit längre.

Humlan sa...

Det är bra när Google håller reda på en! Jag funderade en gång på hur jag skulle göra med en blomma, googlade på det och hamnade på... Humlesurr!
Just nu håller jag på att sortera gamla lappar och anteckningar, kanske skulle skriva in dom på bloggen så kan jag googla på uppgifterna sedan när jag behöver dom!

Oinloggad Vonkis sa...

*gilla*
:-D

Bloggblad sa...

Humlan: Det är nog en bra idé. Jag ser ju att andra kommer via google när de sökt på nåt. Allra mest träffar har "loppbett"...

Vonkis: :) (Jag saknar också en snabb gilla-knapp.)