Statcounter

måndag, januari 07, 2013

Så kan det gå...

Ja, så kan det gå... när jag blev lockad att lägga lockarna i blöt... och gegga in lite hennapulver. Jag har redan märkt att en del inte har känt igen mig på stan. Sonen fick ett hysteriskt skrattanfall när han kom hem i fredags, och maken - han bara suckar... Men jag börjar vänja mig nu. Näe... när jag tittar på bilden här undrar jag... har jag verkligen så jättestor näsa? Eller är det grodperspektiv? Ja, det är det nog. Vi säger så. 


Så var det dags att börja jobba igen efter två veckors frossande i sömnens rike. Jag har nog aldrig sovit så mycket på två veckor. Men å andra sidan har jag sällan haft så mycket för mig som under hösten.  

Min kropp kräver inte så mycket arbete, så att börja med tre timmar idag kändes bra. Hann både sova middag och gå en promenad - eller rättare sagt: kana runt en halvtimme... 

Nu blev visst efter-bilden före före-bilden... 
För allt i världen - inga snälla kommentarer om hur enormt vacker jag blev (eller var!) - jag är inte ute med håven, jag tänkte bara visa skillnaden mot före jul. 

27 kommentarer:

Lena sa...

Känslan i håret, känslan för håret och känslan av håret, de är viktiga känslor. Det blev jag oerhört påmind om för några år sedan, så för att inte kommentera före och efter, så undrar jag hur det känns?
(Äsch, jag tycker du passar bra i bådadera.-) )

Bloggblad sa...

Lena: Tack för din kommentar utan kommentar!!! Jag tyckte att jag såg så himla grå och trist ut att jag blev sugen på att testa nåt annat. Vanlig frissa-färg testade jag när jag fyllde 50, och tyckte att det var som en mörk mössa... men då hade jag inte så många vita slingor som nu, så jag tänkte att det kanske skulle bli lite slingigt i olika bruna nyanser.

Jag gjorde det i torsdags, och ända tills igår ångrade jag mig bittert. Funderade på att ringa frissan om akut avfärgning, men plötsligt igår var jag van. Mötte en granne som undrade vad jag hade gjort eftersom jag såg så annorlunda ut - HUR hade jag fått till en så snygg färg???

Jag litar mer på min känsla än vad andra (snälla?) säger, så nu tänker jag ha det här tills det försvinner av sig själv. Jag vill minnas att henna lakar ur efter några tvättar... om jag inte vant mig väldigt mycket.... ;)

Elisabet. sa...

Jag känner inte igen dig; det är som en ny människa har uppenbarat sig!

Du är fin vilket som, men du är skitsnygg i det grå, tycker jag!

Elisabet. sa...

Ps. Men du kanske känner dig mer som dig själv i det mörkare och då är ju det allra viktigaste. Själv funderar jag på att klippa bort hälften och låta det bli naturligt grått. Jag är nog helt grå om det skulle få vara som ville. Ds.

Bloggblad sa...

Elisabet: Det finns knappt nån som kommer ihåg att jag var väldigt mörk förr i tiden... Jag trodde att du var mörk "på rikt"!
Tack ska du ha! Det grå är nog snällare mot rynkorna - det tycker jag om många äldre damer som har på tok för mörk färg. Ska bli kul att se vad eleverna säger i morgon, de märker och kommenterar varenda liten detalj.

Elisabet. sa...

Nej, jag är helt grå och om jag inte hade det jobb jag hade .., där alla märker så väl att det förändras, skulle det kännas bättre.
Själv funderar jag på att göra grå slingor i håret, om det går .., och liksom sakta men säkert slippa färgeländet. Men blekare blir man ju; du ser mer rosig ut på den övre bilden och kanske yngre också.
På den undre är du Elegant.

cruella sa...

Det är snyggt båda delarna, du verkar ha ett bra hår!

Bloggblad sa...

Elisabet: Du är så snäll och positiv. Men ljusa/vita slingor kan du säkert få hjälp med hos frissan, så att det inte blir så märkbart när det nya växer ut. Jag har flera väninnor som lagt av med färgandet och tycker att det är himla skönt.

cruella: Tack ska du ha! Håret är otroligt snällt och lättskött, det räcker oftast med en bläng i spegeln så lägger det sig som det ska. Tur att det finns nåt som jag är riktigt nöjd med på kroppen...

Ökenråttan sa...

Ja, du vet att jag favoriserar den försilvrade varianten när det gäller hår ...

Cecilia N sa...

Det ser trevligt ut båda delarna. Men det är enklare att underhålla som ljust. ;-)

Jag trodde att henna var permanent färg.

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Det gör egentligen jag med, men ville kolla hur det kändes - kände mig inte silvrig, bara råttgråbeige...

Bloggblad sa...

Cecilia: Näe, om jag har fattat det rätt, så tvättas henna ur med tiden. Hoppas jag... Fast i skolan var det rätt många som spontant tyckte att det var snyggt.
"Titta, du har fått nytt hår" sa min rolige lille 7-åring...

Anonym sa...

Jag undrade vad Din Rolige Lille 7-åring skulle säja. Nu vet jag :o)

Jag själv har alltid tyckt om dig i ´elegant melerad cendré´ (GRÅTT heter det inte!!!), men nu tycker jag plötsligt att vi ser ut som systrar. Och det är minsann inte fy skam! Ditt nya vinjettfoto är jättefint. Nu gäller det bara att vänja sej tills du antingen 1) tvättat ur hennan eller 2) fortsätter att se ut som om du vore syrran.

P.S. Hela min familj har lite större modell näsor :o) /Kulsprutan

OBS! Har just visat före/efter bilderna för en kompis som är frissa och hon sa att den mörka damen ser ung ut. Det skiljer säkert 10 år mellan de "olika" damerna. Hmmmm.....

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag var också spänd på hur han skulle säga.
Jag är ju mycket för "äkta och naturligt" men har fått så väldigt många snälla kommentarer idag - en 11-årig kille (som inte är min elev) sa så fort han såg mig: Det där passar du i! Att tjejerna sa snälla saker var mer väntat, de är alltid så goa.
Jag avvaktar med att bestämma mig för det ena eller det andra... Melerad cendré låter förvisso flottare än gråmurrig eller spräcklig.

Nu kommer jag inte åt min mail, nåt har hängt sig och min support är på jobbet, så då går jag en promenad i stället och prövar hur en dag utan mail känns...

Tankevågor sa...

Ärligt talat och helt uppriktigt tycker jag du är snygg i båda färgerna och håller med Elisabet om att du är elegant i det grå....det är på något sätt mer "damigt" med det grå. Det mörka är mer busigt och känns tuffare. Mer som jag tycker att du är.... :-)

Själv har jag inte börjat med någon sorts färg än....vet inte ens HUR man gör. Har mitt bruna hår men det börjar bli lite strån här och där som är grå. Jag får gå i kurs hos dig och Elisabet sen när jag tröttnar på de grå stråna.

Humlan sa...

Jag har svårt att säga vilken av dina hårfärger som jag gillar bäst... den mörka ger ett mjukare intryck men du passar bra i båda. Men hur du känner själv är det viktiga, det är ju du som ska trivas!

Skönt med en mjukstart på arbetsåret. Jag kan inte påstå att jag gillar detta kana-runt underlag, men lite luft skulle jag må bra av, så jag ska ge mig ut nu medan det fortfarande är ljust (nåja).

Annika sa...

Jag tycker du är skitsnygg i ditt gråa. Du passar så enormt bra i det, och du är superfin i det.
Kul att testa ngt nytt, såklart.
Du är fin i det röda också, men det gråa är min favvis.
Men du är alltid snygg och tjusig!

Bloggblad sa...

Lisbet & Humlan: Tack ska du ha! Jag kan inte heller bestämma mig, nu börjar jag vänja mig, och jag har fått så många sponta tillrop om hur bra jag passar i det, men samtidigt känns det lite oäkta. De blonda slingorna borde väl också kännas oäkta, men det känns inte så annorlunda. Det får väl sitta i så länge det gör, sen får jag se om jag fyller på... jag avvaktar.

Annika: Du är så snäll - jag borde spara din gulliga kommentarer och ta fram och läsa när jag känner mig gammal och rynkig och hängig! Tack snälla!

mossfolk sa...

Det grå! Alla gånger. Inte ett dugg diplomatiskt, sådär som de flesta andra har uttryckt sig, men du är så jättefin på den undre bilden!

cruella sa...

Diplomatiskt, Mossfolk? Antyder du att vi som gillat det nya eller båda inte är riktigt ärliga?

För övrigt har denna färgdiskussion tydligen öppnat mina ögon för fenomenet hos lite äldre damer, för igår på Ica var jag tvungen att ge en komplimang till en nog alldeles grå dam i 60-årsåldern som hade tonat så himla snyggt i olika toner av silver, blekt guld och koppar:)

Ruta Ett sa...

Jag tycker att du ska ha den färg som du trivs bäst i. Det är himla kul med lite färg i håret! Själv känner jag mig väldigt transparent i mitt vita, när det är enfärgat.
Go for it!!
PS Lite slingor är aldrig fel, så att hpret inte ser ut som en mössa.

mossfolk sa...

Cruella; Vad bra att du reagerar när jag uttrycker mig tokigt! Jag menade absolut inte att antyda någonting. Insåg bara att min kommentar var så väldigt enkelspårig, men jag tyckte verkligen att det silvriga var ursnyggt! Och självklart tycker med att man ska ha den färg man själv trivs bäst i :)

ullrika sa...

Men hörru, jag har ju skrivit jättemånga gånger hur vacker utstrålning jag tycker du har! Eller... har jag bara tänkt det? FÖRLÅT isf! Jag tycker du är fin med henna men jag gillar leendet på "originalbilden" mer <3

Rart att eleven var så orolig för dig tycker jag. Låter som en väldigt härlig skola att jobba på!

Krams!

Bloggblad sa...

Mossfolk, Cruella & Ruta Ett och Ullrika:

Nu blev det för och emot i alla fall... jättekul att iofs att höra olika synpunkter. Just nu är det roligt med lite färg, men jag är rätt säker på att det inte blir långvarigt. Känns oäkta, på nåt sätt. Men det var jättekul att pröva och att våga gå utanför mina vanliga strikta regler för hur en seriös liten kyrktant "ska" se ut... :)

Ullrika: Du är så gullig, tack det värmer. Och den här skolan är toppen! Väldigt liten omsättning på personal, det säger en hel del!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag tycker du är snygg på båda bilderna - undrar den kära gamla hennan är på väg tillbaka... Du kanske är trendkänslig? Minns alla år som jag hade så billigt frisörkonto för att det var henna och olivolja jag använde på håret!

Musikanta sa...

Jag tycker nya färgen är utmärkt - några små ljusare slingor kanske. Du ser i alla fall tio år yngre ut på det första kortet. Elegant äldre dam på nedre bilden, dam i obestämbar ålder på den övre. Behåller du den färgen måste du nog visa legitimation när du blir pensionär om några år. Du kan gott skicka MM det kortet till KK.
I

Bloggblad sa...

Eva: Tack snälla du! Jag prövade henna en gång för över 30 år sen - men sen har det varit tyst om den. Blankt blev det i alla fall!

Ingrid: Det ÄR slingor, det blev det eftersom jag hade blonda slingor kvar. Det är mycket mer skiftande än vad som syns på bilden.

Det blir ingen ändring i Kyrkklockan - det räcker med alla kommentarer jag har fått från folk jag träffar. De har faktiskt alla varit artigt positiva.