Statcounter

söndag, december 30, 2012

Den allra jobbigaste promenaden i år

Sådärja. Det tog nästan ett dygn att ladda upp de här bilderna.. konstigt. Jag måste väl plötsligt göra nåt fel, trots att jag gjort likadant sen jag började blogga. 

Den jobbigaste promenaden i år, här kommer den. Dagarna på Mallorca, delvis tillsammans med bloggvännen Kulsprutan, bloggade jag om redan när jag kom hem. Helt underbara dagar! 

Den första dagen, efter att ha ätit och druckit gott och hade börjat lära känna varandra efter en lång eftermiddag på en ljuvlig restaurang, vilade jag en timme på hotellet, och fick sen ett ryck. Promenad! Lära känna byn... inte kunde jag väl bara sitta av en hel kväll och titta på havet? Tv på spanska hade jag inte så stor glädje av. 

Det var backar uppför...  

Och det var backar utför.... 

Och uppför igen - då var jag plötsligt högt uppe på ett berg... alldeles vid kyrkan, intill restaurangen där vi hade ätit. Eftersom jag inte hade nån karta med utan gick på måfå, blev jag rätt överraskad när jag kände igen mig. 
Sen sluttade det utför igen - målet var att komma ner till havet och strandpromenaden, men jag gick ideligen in på återvändsgator som slutade med ett galler för vägen ner mot havet. Många backar blev det, men jag kom ner till slut. Efter ett par timmar...
Benen värkte, hjärtat dansade jenka - och mot alla läskprinciper beställde jag en Coca cola för att få lite energi inför hemvägen, totalt klippt slut var jag. Men... när jag sen stod där nere vid havskanten och tittade upp mot höjderna där hotellet låg, ca 2 km bort, men uppför, då struntade jag i princip nummer 2 och tog en taxi uppför backarna till hotellet. Det var värt alla de 5 € som de fem minuterna i bilen kostade. Nån måtta på hurtigheten får det väl vara?
Och sen satt jag och njöt av den ljuvliga utsikten...

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Mallorca är vackert - och Kulsprutan en tillgång i vänkretsen!

Musikanta sa...

Mallorca ÄR bergigt - jag kommer ihåg det trots att jag inte varit där på 45 år. Och trots att jag var så mycket yngre och smalare kommer jag fortfarande ihåg promenaden till några grottor ett par kilometer upp i bergen från Palma i 30 graders värme...
Gott Nytt År!
I

Anonym sa...

Hoppas att promenaden var värt besväret! :o)

Gott Nytt 2013!


Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-häxan: Håller med på båda punkterna!

Musikanta: Jag trodde att det möjligen var en enda sluttning neråt i den här byn, men det var fel. Det var upp och ner som jättepuckelpist.

K-sprutan: Gott nytt önskar jag dig och Bibi - och även om jag var trött efter de där backarna så var det en härlig upplevelse. Alltihop! Jag njöt varje stund.

Anonym sa...

Nu vet att jag att du förstår varför Bibi och jag åker med bil till planare omgivningar för att promenera.
Trappstegen på första bilden är för jävliga. Att gå nerför dom är som att försöka dansa vals till tangomusik. Det kanske vore bättre om man var låghalt just där, men det är väl inget man ska önska någon.

Välommen tillbaks till Mallis och oss!

Kulsprutan + Bibi

Anonym sa...

Tack i förväg för platsen Bloggblad, men jag ville tacka både dej och K-häxan för era ord om vänskap. Dom värmer!

Dubbelkramar till er från mej som tycker att ni båda två är "tillgångar" i livet både per blogg och IRL.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jag förstår fullständigt! Känns jättebra att ha en stående inbjudan - jag kommer gärna när omständigheterna passar.

Visst är det härligt att kunna hitta goda vänner via bloggandet!!! Du får så gärna låna plats här.

Tankevågor sa...

Mallorca är så vackert! Har bara varit där en gång men jag minns att det var en upplevelse. Tack för att du tog med oss på den här promenaden! Har ett knä som inte gillar att gå nedför i trappor men det här gick ju jättebra. :-)

God fortsättning på det nya året Marianne!

// Lisbeth

Annika sa...

Förstår det...
PUST!
KLOKT att ta taxi tillbaka uppför. Utsikten är verkligen så fin.

Bloggblad sa...

Lisbeth: Jag har aldrig varit där tidigare - och blev glatt överraskad.
God fortsättning till dig med!

Annika: Det var första dagen... sen blev det ganska mycket taxi, när jag märkte hur bekvämt det var, och mycket billigare än här. Men jag gick ändå långt varje dag.