söndag, februari 24, 2013

Bara liiiite matblogg...

För de gamla trogna läsarna har det nog klart framgått genom åren att jag inte gillar att stå vid spisen. Äta är roligare... De rätter som jag snabbt slänger ihop utan att tänka är få, det brukar bli bra smak på dem (syns på min figur, om inte annat) men jag har slutat leta efter recept. Nyheter är oftast krångliga. Måste ha lista med till mataffären... näe... 

Men häromdagen fick jag tips från Kulsprutan på Mallorca om en enkel kålpudding. Såna gjorde jag förr, då när jag var ung och ambitiös. Pillade även ihop kåldolmar och kroppkakor och sånt jobbigt. I dag prövade jag - och det blev så gott så gott så gott. Himla tur att jag gjorde fyrdubbelt, det blir många goda matlådor. 

Egentligen är väl receptet rätt likt de andra, men jag hävde i lite extra kryddsåser och rev ner ingefära. (Jag var så hungrig att jag inte ens gjorde nån sallad...) 
Slut på matbloggandet. Men inte helt slut på inlägget - för jag måste tyvärr meddela att jag försvårar för er som vill kommentera. Jag är så less på att det väller in mängder med spam nu igen. Det mesta stoppas och kommer inte in här, men det vräker in i min inkorg, och jag blir så less på det.

15 kommentarer:

Pettas sa...

Så synd med all spam som du överöses av.
Kållåda är gott, riktigt gott.
Måste nog köpa hem lite vitkål:)
Blev inspirerad av din matblogg. Tack!

Karin

mossfolk sa...

Kålpudding var det länge sedan vi åt. Och pinsamt nog går nog dagarna jag står vid spisen varje månad att räkna på en hand. Här är det maken som lagar maten. Jag inbillar mig att det beror på att han är hungrigare än jag på kvällarna ;)

Musikanta sa...

Vi gör ofta "kålpudding" utan köttfärs. Kikärter i stället. Men har du ingefära hemma jämt?

Bloggblad sa...

Äsch, nu försvann det. Ska se om det här går in...

Bloggblad sa...

Jaha. Det gjorde det. Då tar vi om det.
Pettas: roligt att kålpuddingen far land och rike runt! Från Mallorca över Sverige till Åland!

mossfolk: Min man är inte hungrig om jag inte lagar mat... och jag kan ju inte med att låta honom tyna bort.

Musikanta: Ingefäran står sig länge. Ett par veckor. Och jag river ner det i allting.

Monet sa...

Det fullkomligt väller in spam hos mig också. En del går in på gamla inlägg, andra stannar i inkorgen men kräver ju ett himla rensande och slängande.

Är enda chansen att slippa detta att ta in ordverifiering? Det är ju nästan hopplöst att se framförallt sifferdelen?

Elisabet. sa...

Kålpudding är bland de godaste jag vet ...., och här är ännu en som inte trivs vid spisen. Däremot vid matbordet.

Annika sa...

Du kan nog ta bort den har verfikationen om ett tag igen, om ngra veckor. DÅ ska du se att det lugnat sig.
Tycker att mitt mest fastnar i filtret och jag har inte aktiverat tjänsten att jag får mail vid kommentarer etc. Så jag får inget i min inbox.
Tack och lov.

Ah, kålpudding är så gott att det finns inte.
Älskar det jag med!!!
MUMS!!!
Blir sugen.

Anonym sa...

Äras den som äras bör!
Det är min vän Åkes recept. Han var - innan pensionering - kökschef på bl a restaurang Viktoria i Kungsträdgården i Stockholm och kan en hel del om mat.

Visst är kålpudding gott! Men aldrig har jag haft ingefära i trots att receptet säjer : valfria kryddor.
Nästa gång ska jag nog prova.
Bra foto fast fotogenique blir nog aldrig kålpuddingen. Tur att man inte bara äter med ögonen :o)

Kulsprutan

Tankevågor sa...

Åh så gott med kålpudding! Det var länge sen jag gjorde det trots att det är en favorit.

Bloggblad sa...

Monet: Det har kommit periodvis hos mig med, så jag prövar att ta bort det om nån vecka. Håller helt med om det krångliga.

Elisabet: Jag fnissade gott när jag hörde en kock prata om "röd tråd" i maten... blir väl lingsonsylten till kålpudding varannan dag här då?

Annika: Jag får både i filtret och till min inkorg - och en del går in här. I början när filtret kom, gick de dit.
Bara att sätta fart med kålpuddingen, det var så lätt!

Kulsprutan: Ojdå, då har puddingen fina anor! Enkelt och gott = helt i min smak.

Ingefära, oystersauce och thailändsk fisksås har jag i nästan allting. Som du säger, så blir mat sällan bra på bild rakt av, så jag gjorde inga ansträngningar att försköna den.

Tankevågor: Det verkar vara många som blev sugna på kålpudding, den kanske får en bloggrenässans? Och det gick verkligen snabbt, jag fräste kålbitar med ena handen och rörde ihop smeten med den andra.

Klimakteriehäxan sa...

Kålpudding är GOITT. Spamfiltret du valt är besökarfientligt, ofta svårläst. Själv är jag så tacjsam att Blogspot hanterar spam. Att ta bort dem ur mailen är fort gjort!

Bloggblad sa...

K-häxan: Jag är ju inte så väldigt aktiv här, och besökarantalet har sjunkit i samma takt som mina inlägg... men i ett par veckor har det vräkt in spam. Ett par stycken är ok. Jag lovar att ta bort när jag kommer med nåt nytt inlägg!

Eleonora sa...

Det där såg minsann gott ut och gick tydligen inte av för hackor! Läänge sedan jag gjorde kålpudding el dyl.

Ha det bra - kram

Nina Lindh sa...

Sedan jag brände ut mig gillar jag inte att laga mat. Inte heller att handla mat.

De få gånger jag ändå lagar mat säger omgivningen att det blir så god mat... "varför lagar du inte mat oftare?"

Nä, jag har gjort bort mitt matlagande i detta liv.