Statcounter

fredag, mars 08, 2013

Solen runt hörnet...

Mitt säkraste vårtecken är när solen når in genom mitt norrfönster för första gången. Och de första gångerna blir det bara nån ynka minut som den syns i en springa mellan ett par hus längre bort på gatan. När den sen orkar upp över hustaken, då syns den i många timmar. Jag blir så himla glad när jag ser den första gången. 
Fast annars har jag sett mycket sol idag, det blev en extra lång promenad på skaren. Så ljuvligt att vara ledig och varva ner i solsken utan några tider att passa. Disk och mat och plock kan vänta. 

De av er som inte är på facebook vet ju inte att jag äntligen kommit mig för att ta med tummen till doktorn. Den har värkt i flera år, blev akut då när jag stickade pärlmuddar som mest. Det blev röntgen - och svaret har kommit: Den är helt utsliten... och måste få stöd. Jag står ut, för den värker bara när den kommer i det läge som uppstår när man öppnar förpackningar. Mjölk- och filpaket t.ex. Eller plast runt ost... Ja, ganska många situationer, men - det finns så många i min närhet som har fått alldeles förskräckliga diagnoser, så vad är en tumme då? Som dessutom har fått ett så bra stöd (som är svart, fast det ser blått ut). Jag kan skriva och spela (det sista gör jag ändå inte så mycket) och det räcker långt. 
Eftersom jag varit ganska trött en längre tid, bad jag om att få kolla lite andra värden, och de var glädjande nog helt i sin ordning. 
Nu pågår laddning inför ett föredrag på söndag... nytt ämne, så jag har fått läsa på och fundera en hel del. Men det ska bli kul. Hoppas att det bara kommer tondöva åhörare eftersom jag i ett svagt ögonblick lovat att sjunga... jag som inte sjunger solo! Vad får jag för konstiga ryck ibland? Håll tummarna, ni som kan!

8 kommentarer:

Ökenråttan sa...

Vi håller tummarna för att tummen håller.

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Tackar! Nu har jag i alla fall anmält mig till SLFF. Och jag tar med en tidning med boken i, den kom igår.

Anonym sa...

Vi som har funkande tummar håller dom för 1)föredraget imorgon och 2) att du snart tar bort det här förskräckliga robotbeviset! Och 3) för att din egen tumme blir bättre så fort som möjligt!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: jag ska pröva och se om spammarna har glömt mig snart. Det verkar som om spammen kommer i stora stim

Bloggblad sa...

Kulsprutan igen: tack för alla tummar du håller!

Musikanta sa...

Jag har ju inte skrivit kommentar tidigare eftersom jag bara haft tillgång till paddan, som du vet, och jag tycker det är så jobbigt att skriva på den.

Nu vet jag ju att det gick jättebra allting, trots tummetotten. Vi ses i morgon!

Vonkis sa...

Byt ut gäddan i vassen och Södermans dass mot solen i norrfönstret så har du en egen snapsvisa, ja då är det vååår!

:-)

Bloggblad sa...

Musikanta: Ja, nu har vi ju setts och pratat...
Vonkis: Tack för tipset! Jag skrev en gång så elaka visor till en personalfest att jag är helt säker på att det var därför rektorn blev sur och gav mig en så trist skrubb att jag sökte mig till en annan skola.